Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна

Вчера Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа
27 авг 2024 07:37, Нели Христова
192
Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти издадоха нови предупреждения за въздушни нападения в цялата страна, тъй като руски бомбардировачи се издигнаха в небето.

Това съобщение идва само ден, след като Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа, предаде АФП.

На 26 авуст Русия изстреля стотици безпилотни самолети и ракети срещу Украйна, като уби най-малко четирима души и засегна вече отслабената енергийна мрежа на страната, съобщиха официални лица.

Руската атака предизвика широко разпространени прекъсвания на електрозахранването и дойде, след като Киев заяви, че е постигнал нов напредък в нахлуването си в руската Курска област.

Военновъздушните сили на Украйна потвърдиха „излитането на няколко Ту-95МС от летище Енгелс“ в Западна Русия, което предизвика тревога за въздушно нападение в цялата страна.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че Москва е изстреляла най-малко 127 ракети и 109 безпилотни самолета в "една от най-големите руски атаки".

От тях командирът на украинските военновъздушни сили Николай Олешчук заяви, че са свалени 102 ракети и 99 безпилотни самолета.

Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението, като президентът на САЩ Джо Байдън го нарече "възмутително", а британският външен министър Дейвид Лами го определи като "страхливо".

Министерството на външните работи на Германия заяви, че "за пореден път Русия на Путин насища с ракети жизнените линии на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от Русия
Арестът на Павел Дуров е безпрецедентно събитие: До какво ще доведе?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
ватата преди 2 седмици
До Нафталинка Малко е им е на скапаните ***
159
6
 
12
 
! Отговори
справедлив преди 2 седмици
Фашистката дупка Уусрайна трябва и ще бъде изпепелена.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за всички истински българи.Веднага да прогоним наглите укропи към Киев.
158
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТАЗИ НОВИНА Е ОТРОВА ЗА КОЗЯЦИ И ШОРОШИ
157
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Германия и САЩ казаха, че Путин бил унижен след атаката на смелите украинци в Курск и не можел да защити вече населението си. Путин връща достойнството си и опровергава обвиненията към него от Запада, че не се справя с работата си да защитава страната и да отблъсква враговете.
156
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма такова понятие - украинска победа. Говорим за ограничаване на щетите при украинската капитулация. И това си е победа. Става само чрез дипломация. На маса с чаши вода. Веднага! Защото след Коледа ще е невъзвратимо късно. Помни руската зима като непобедимо оръжие. И руския гняв.
155
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЗЛОТО ДЖУ. ...дже. бесней. , но Украйна ще живей
154
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 151 " ... за да спре най-после тая война в която за егото на двама души загиват хиляди млади хора." - а младите гласували ли са за тези "двама души"?! Ако да - защо да не умрат?!
153
1
 
19
 
! Отговори
СТАРА ПОГОВОРКА преди 2 седмици
КАТО НЕ ЩЕШ МИРА, НАТИ СЕКИРА, КОЗЕТА АМА ВИЕ НЕ Я ЗНАЕТЕ ТАЗИ ПОГОВОРКА
152
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На 26 авуст Русия изстреля стотици безпилотни хладилници и перални срещу Украйна,...
151
6
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
В девет области на Украйна са унищожени възлови подстанции. Ток няма в половината страна. И скоро няма да има. Дано се вдигнат на бунт украинците и свалят това напушено вле4уго , за да спре най-после тая война в която за егото на двама души загиват хиляди млади хора.
150
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И в Куиф ще падат ракети. Те какво очакват. Ще ги жалят до някакъв момент, после яко бъхтене. Украинците имат голям късмет, че са руснаци.
149
3
 
13
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
Знаете че Ракетите тип Х-101/55 имат огромен обсег до 5000км(тоест носят много гориво) което не е необходимо за операциите в Украйна. Та руснаците се усетиха и започнаха да произвеждат Украински вариант на ракетата с 2 БЧ от по 450кг... Уау една такава модифицирана ракета носеща 400кг взривно вещество доста по-мощно от ТНТ(Динамит) ще отнесе всякакво укритие на самолет Ф-16. Само да има точна информация(агентурна/сателитна) в кое укритие сега се намира самолета...
148
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Видях как руските ракети падат върху целите и съвсем не приличаха на свалени.
147
1
 
30
 
! Отговори
В Кривой рог преди 2 седмици
за убити голямо количество чуждестранни наемници. Ракета е ударила хотела, където са били разквартировани.Русия е засякла откъде излитеат ф-16. Това са Полша и Румъния. Засечени са хангарите в Украйна, където ще бъдат настанени Ф 16
146
3
 
5
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Ако бяхме в средновековието, нямаше и да забележим, че ни мотаят, просто щяхме да бъдем роби на няколко човека в околността. Само че днес всичко е на показ и робът може от тоя край нанЗемята да затрие другия! Но тия си живеят още из средновековието, пренебрегвайки проблемите с надеждата да изчезнат.
145
3
 
25
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Значи, да нападнеш ядрена сила е браво, а за да се защитаваш от нападение е страхливост? А кое е безстрашие, някоя ядрена ракета? Видяло се е, че трябва да се свети маслото на 90% от западната мафия,издигнала се в упраелението на страните си или подчиняваща се на по-тъмни сили в сянка. Иначе тоя свят няма да се оправи. Някакви ненормалници определят на населението на Земята какво да прави. Не става така. В тоя свят открай време е рака, но в днешното технологично време, е нужно веднага да се д
144
2
 
28
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Бой по западните гендъри-наемници. Направо са си пендерасти, никакви гендъри не са, да не ги издигаме в чин.
143
4
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Дано днес руснаците освободят две големи села и без жертви.
142
0
 
29
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
"... а британският външен министър Дейвид Лами го определи като "страхливо"." - не може да се отрече на британците, че смело пращат украинските про'с'таци да *** за чужди интереси.
141
2
 
29
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
"... Русия на Путин насища с ракети жизнените линии на Украйна".- браво и пак!