ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

От коалицията нямали доверие на Атанас Илков
26 авг 2024 16:50, Красимир Ангелов
245
ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори
Снимка: БГНЕС

"Борисов и Пеевски отново ще правят избори". Това се чете в позиция на ПП-ДБ по повод предложения по-рано днес нов служебен кабинет на Димитър Главчев.

"От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания. За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието.

Още по темата
Поредното издигане на "човек от системата" вместо обществено значима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство", смятат от коалицията.

От там са категорични, че нямат доверие в Атанас Илков, предложен за служебен министър на вътрешните работи.

"Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 г., в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени.

Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов. Новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният “лейтенант” на Пеевски в силовото ведомство. Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин - като ограничи купуването на гласове".

"С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес. Задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес", завършва позицията на ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Политика
Кючюк: България не участва в изграждането на европейската политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В комисиите има роми неграмотни ,и старци и бабички по на 80 г.)
218
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми няма да правиш ти и ПП ,да се спомняш на предните избори как купувайте изборите и цели комисии ,имаше и арестувани , кодовете които искахте да продадете на БСП ,гад патувай за Украйна при фашистите
217
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП трябва да се радват, че все пак ще видят парламента на гърба на ДБ. Хората господа не са глупави - Вие не ставате за политици. Не търсете оправдание в служебното правителство - дори и да беше назначено от Вас пак така щеше да е....
216
3
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Коалицията е пред разпад и мнението им няма никакво значение вече!
215
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
*** отново ще правят избори,а вие отново ще гледате.К.Петков и *** около него,преди две години брутално изгониха 70-ет служители от руското посолство.Тича с влак като *** да се здрависа с един фашистки украински елемент,по препоръка на посолството на БАЙдън.Какво очакваш Киро!? 80% от българите са обърнати с лице към Русия,а твоята ПП, обърната към последните места за 51-ят парламент.
214
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много добре помним как вашият Бойко Рашков грубо газеше закона, агитираше в деня за размисъл като назоваваше как само две партии купували гласове поименно.
213
3
 
3
 
! Отговори
Без ППДБ преди 2 седмици
на изборите, кой гласува гаврата с Конституцията, ППДБ, златното пръстче на ГЕРБ и ДПС Господ като иска да накаже някой го лишава от акъл. Важното е, че закрихте държавна ТЕЦ със собствени ресурси, и ще нацвъкате ненужни батерии с ниско КПД, но скъп ток. Обслужихте си господарите, напълнихте си сметките, а се сега се махайте. Изпратихте на борса ток. След вас потоп, вместо да им вземете частни ВЕЦОВЕТЕ и доходите от кражбите на ГЕРБ, ДПС, БСП, НДСВ, СДС, ДБ. Няма депутат без ВЕЦ, фото и перки.
212
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ами кой да ги прави, нали станаха бели и чисти, след като ги изпрахте
211
2
 
11
 
! Отговори
ЛГБТ преди 2 седмици
Кирил Петков - грозното лице на даже.ндър пропагандата в България!
210
3
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 2 седмици
Кирчо и Кокорчо, само ако те самите ги назначат да правят избори с назначен човек от тях, само тогава ще са доволни от резултатите. Заминават смело в нищото, дали ще хванат 4% се питам
209
3
 
12
 
! Отговори
ииеи преди 2 седмици
Тези л....а, силно се надявам след изборите за изтекат в мръсния канал!
208
2
 
13
 
! Отговори
Дядката преди 2 седмици
Тия хърватски разбойници си търсят отсега оправдание за слабите изборни резултати!
207
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Те направиха така, че Вие пак ще излезете и ще гласувате за ГЕРБ и ДПС и ще ги легитимирате? Вие наистина в ред ли сте с мозъка?
206
1
 
6
 
! Отговори
МАХНЕТЕ ТЪМНИТЕ преди 2 седмици
СТАИЧКИ > ИНАЧЕ ДПС ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ
205
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Главундера е подбрал 2-3 нови марионетки на мястото на вече увехтялите стари! Ново цирково шоу на Главанака!
204
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП - пуяци на пращини!
203
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП са едно от най-лошите неща които са ни се сучвали за последните 30 г като политически тумор са
202
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Предпочитам И искам Борисов и Пеевски ВЪН шайката шарлатани
201
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПРЕДПОЧИТАМ И ИСКАМ БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ ВЪН ПРИ ЧАЛГАРИТЕ СТЕ ВЪН НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО САБОТАЖНИЦИ
200
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
сектата ПП защо не излеза и да каже искаме този за МВР министър, в краен случай може да е женерал Атанасов. Поне щяхме да знаем кой искат. Но за тях угода няма