Разследват търновец, убил катеричка в имота си

Според закона го очакват 50 лв. глоба
17 юли 2024 11:50, Петър Бойчев
63
Разследват търновец, убил катеричка в имота си
Снимка БГНЕС

Служители на полицейското управление във Велико Търново разследват стрелба със законно притежавано оръжие по дребен дивеч. Сигнал за случая е получен на 16 юли.

В хода на разследването е установено, че същия ден в имот в с. Продановци, обитаван от 68-годишен търновец, е произведен изстрел със законно притежавана ловна пушка, без ловен билет и е убита дребен дивеч - катерица.

На местопроизшествието е извършен оглед.

По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура  във Велико Търново.

Мъжът, който е убил катерицата, ще отговаря според чл.91 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който, без да притежава ловен билет, убие или улови дива гъска, дива патица, дропла, лещарка, катерица, гълъб, гургулица, пъдпъдък и всички останали видове полезен дивеч, предмет на лов, се наказва с глоба до 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: глобакатерицаубита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Община Земен преди 1 месец
Колко пари плащат хойте.бг, за да се трият коментари, търсите ли хора, мога да препоръчам?
38
2
 
1
 
! Отговори
Вин Дизел преди 1 месец
Катерицата не е категоризирана като дивеч предмет на лов, така че при едно обжалване глобата е довижданеНе, че разбирам защо някой би убил *** като цяло, но ... хора разни
37
1
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
За сляпо куче,къртица,плъхове и други вредители има ли наказания?Ако имате подземни вредители в градината и държавата ги закриля няма да имате реколта,ще Ви остане работата на слънце.За сега на нея не са измислили данък.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глоба 50 лв. За това се води "разследване" и има "новина" в новинарските сайтове. Абе няма ли нещо смислено да ни информирате, а не за дребни битови инциденти. Дайте за всеки, който го глобят за непуснати фарове, да публикувате статия!
35
0
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
пластмасови шипове, за да не нараняваш животните и остъкляване на балкон, само това помага. Задължителна дезинфекция на мястото където се събират.
34
0
 
9
 
! Отговори
Гълъбите са преди 1 месец
са наричани летящи плъхове, малко хора се замислят защо? Истинските орнитолози обясняват защо птици не трябват да се хранят в градска среда, а само на определени за тази цел места, паркове и т.н. Малко хора си дават сметка че чрез вдишване на въздух, където е дефекирано можеш да се разболееш от куп болести. Същото е с дивите животни, ненапразно по големи национални паркове се забранява хранене на животни. Вземете едни учебници по инфекциозни болести и паразитология от обща култура.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои убиват човек и по-лесно се отървават. Катеричките са плъхове. Аз се чудя как да изгонят гълъбите от балкона
32
2
 
6
 
! Отговори
Само една катеричка преди 1 месец
храних на терасата години наред, с лешници, орехи, но тя бе възпитана и не дефекираше на балкона. А който иска да храни животни има паркове и по селата в къщи и дворове.
31
1
 
7
 
! Отговори
Много е весело преди 1 месец
като минаваш през килим от дефекации на гълъби пред вратата си. Или някое бабе си хвърли на главата ти мухлясалия хляб. Или лятото като вони на дефекации от кучета, котки и гълъби, чудно. А зимата при разтопен сняг газиш в локви от дефакации. Или като дива птица в центъра на София 8 часа ти троши дограмата чукайки с клюна си да иска храна, и си блъска тялото през 5 минути в прозореца ти. Защото някое бабе в квартала е решило да ги храни на балкона си. Само една катеричка храних, оставях й орехи
30
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Катеричките, птиците и другите природообитатели май само на българите пречат? Нормалните хора ги хранят и поят. А у нас ги убиват, защото им пречели....проклета нация.
29
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само 50 лв. за убийство на една невинна катеричка?! Това е престъпление!
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива животно като катерички, врабчета, гълъби, лястовици и т н. са много мили и сладки, ако са далеч от дома ти. Настанят ли се в имота ти настава ад и всеки прави каквото може поне да ги изгони.
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам голямо лешниково дърво в двора си, но заради една катеричка нито един лешник не мога да оберат. Толкова за безобидното животинче дето на никого не пречело. Отделно нямата се на идея какъв е шума през нощта, когато катеричката тича по стените на къщата.
26
5
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Може ли без цензура: този е пълен ***. В Кисловодск, когато чукаш по боровете и протегнеш ръка от дървото слиза катеричка и взима ядки от дланта на човек. Уникално е да се види и посети този курорт. Там се намира минералната вода Нарзан и е най-големият курорт в Европа. Посетете го.
25
9
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Какво му е пречела катеричката. Безобидно животинче. Изврътеняк долен.
24
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Огромна глоба за такива неандерталци. Баси българите, просtи, трепят животни от комплекси и простотия. Такива вън от Европейска България, мизерници долни.
23
1
 
11
 
! Отговори
бай Пею преди 1 месец
Че то и отровна змия не мое да утепаш оти законът забранява. Първо треа те уапе, после *** се жалвай на общината или направо търси попа да те изповяда! Еле па ако е на 2 крака...тогива незнам. Спукана ти е работата!
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше заловен най-големия престъпник в Република България.
21
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доклад за грабеж от изграждането на Северната тангента. Прокуратурата:"Няма данни за престъпление."Убита катеричка.Прокуратурата:"Ще разследваме с всички налични сили!"
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми кат няма кво да разледват тъй ше е ,там разни Кражби за Милиарди ,праекти,програми ,ремонти ,субсидии и тн Измами Никога Няма да ги разследват