Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах

Проверката била по донос от съседи
19 юли 2024 10:12, Петър Бойчев
184
Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах
Снимка БГНЕС

Униформени служители на реда са иззели казан и цялото количество ракия в него от дома на 80-годишен пенсионер във Вършец. От полицията уточняват, че производството е незаконно и трябва да бъде отнето.

В курортното градче са категорични, че подобни нахлувания на МВР по домовете се случват най-често по сигнали на съседи. Въпросният донос за не повече от десетина кила ракия също получен през телефонно обаждане на тел. 112, а от полицията били длъжни да проверят сигнала.

Когато отишли в двора на стареца служителите на реда действително открили казан, в който се вари ракия. Той бил поставен в масивна тухлена постройка.

"80-годишният собственик, с помощта на съоръжение, изварява етилов алкохол. В кофа са открити 4 литра етилов алкохол.  Ракията и казана са иззети. За случая са уведомени контролни органи от агенция "Митници", които са извършили проверка и са съставили протокол за оставени на съхранение веществени доказателства. По случая е образувана преписка", съобщиха официално от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо с това се занимава митницата? Да не е изнасял ракията в чужбина?
53
10
 
14
 
! Отговори
Той е чорбаджия преди 1 месец
При комунизма партизаните на такива им обираха всичко от мазетата и мезетата.. И по мандрите ходеха през ден...
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във всяко училище в София се продават наркотици, има деца с пистолети и ножове които ходят на училище! Започнете да работите, не се занимавайте с кокошарски изпълнения! Държавата е ограбена от политици и мафиоти, държавата гори, те отишли на дядото да му върната казана! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на Министъра на МВР и на премиера! Пеевски и Бойко в затвора!
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин Не е акцизна стока, щото не се продава, а си я консумирам сам!!!
50
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Опит знам Лесно може да докаже, ако се е опитвал да си направи регистрация.
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 49 "Каква търговска дейност с 4 кила ракия" Какви "4 кила ракия" с масивен тухлен казан?
48
0
 
7
 
! Отговори
Опит знам преди 1 месец
До31 българин . Не е така , ако стареца е правел опити да се регистрира в годините . Общината му е пречила. Това е истината . Администрацията не само във Вършец . В цялата страна избягва частната регистрация . Първо си създава работа . Второ следва регистри , отчети , контроли и данъчни декларации. Затова администрацията по всички градове и села не действа . Тя се оправдава с Централната Власт . Администраторите в Местната Власт обичат да са малко ангажирани и винаги на аванс и заплата
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Язе "Имали са късмет милиционерчетата. Обикновено по селата старците първо стрелят с пушка" Ооох, и на каубои ли ще се правите? Нека стреля срещу полицаи да видим какво ще стане и кой. "има късмет".
46
14
 
6
 
! Отговори
Сиромах..? преди 1 месец
Как разбрахте, че е сиромах?... Те и бабите плачат че са сиромаси, а хвърлят пачки от терасите...
45
1
 
15
 
! Отговори
От Лясковец с любов преди 1 месец
Бай Петко им знае чалъма на лоените топки с фуражки...
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименКаква търговска дейност с 4 кила ракия,бе...?!?!?! Измикярска работа е това. Имитират дейност полицаите. На човечеца ракийката да вземат....
43
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Лудото Ленче "Ето това е типичен пример за идиотизъм !!! Явно са хванали голям престъпник" Колко данъци и акцизи мислиш, че е "спестил" за последните 20 години дейност?
42
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 43 Щото не произвеждаш алкохол, който е акцизна стока.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другия път направо да го отстрелят! Хем пенсия, хем ракия! Какво ще остава за неинтегрираните от такива Страшни за бюджета прест птици???!!!
40
0
 
22
 
! Отговори
Anon преди 1 месец
Да, нарушил е закона, но какво значение има едно дребно нарушение в държава, в която мафията е на власт.
39
1
 
26
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
Ето това е типичен пример за идиотизъм !!! Явно са хванали голям престъпник !!! Медиите съответно раздухват тази " новина" а полицаите трябва да бъдат предложени за награди !!! Чудя се обаче ,защо нямаше нито полиция нито прокурори да си свършат работата и да "проверят сигнала ",когато на банкянския " държавник" му лъснаха кюлчетата ,пачките евро и голия *** ,или онези пачки и пудела скъпия часовник и педерпунцелските изпълнения на хора с власт,или за откровените лъжи на Киро и Кокоро....
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОБРЕ ДЕ...А КАТО СИ ВАРЯ КОМПОТИ В КАЗАНА НА ДВОРА, ЩО НЕ ДОЙДАТ ДА МЕ ГЛОБЯТ..? Гроздето те ли ми го копаха, рязаха, вързаха, пръскаха, браха, мачкаха...ами труда? Ааа га.дове!
37
2
 
10
 
! Отговори
Язе преди 1 месец
Имали са късмет милиционерчетата. Обикновено по селата старците първо стрелят с пушка, а там всеки си има по няколко такива. И знаят, че никой не влиза в панделата на 80 г...
36
11
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Какво означава доносник? Една информация се купува или продава.Тя се придобива по съответните начини, чрез агентура.И тоз, който има нужната информация управлява процесите. У нас се злоупотреби с категорията агент и информатор. Цял свят работи с тях,без тях не може.Защото информацията управлява света.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименТрябва да бъде доказано в съда.....Иначе дядката ще се облажи от данъците ти като осъди тъпите куки