Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах

Проверката била по донос от съседи
19 юли 2024 10:12, Петър Бойчев
184
Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах
Снимка БГНЕС

Униформени служители на реда са иззели казан и цялото количество ракия в него от дома на 80-годишен пенсионер във Вършец. От полицията уточняват, че производството е незаконно и трябва да бъде отнето.

В курортното градче са категорични, че подобни нахлувания на МВР по домовете се случват най-често по сигнали на съседи. Въпросният донос за не повече от десетина кила ракия също получен през телефонно обаждане на тел. 112, а от полицията били длъжни да проверят сигнала.

Когато отишли в двора на стареца служителите на реда действително открили казан, в който се вари ракия. Той бил поставен в масивна тухлена постройка.

"80-годишният собственик, с помощта на съоръжение, изварява етилов алкохол. В кофа са открити 4 литра етилов алкохол.  Ракията и казана са иззети. За случая са уведомени контролни органи от агенция "Митници", които са извършили проверка и са съставили протокол за оставени на съхранение веществени доказателства. По случая е образувана преписка", съобщиха официално от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
23
 
! Отговори
Честито еврожендари преди 1 месец
A на Боко Тиквата и на Домуса амфетите кога ще конфискуват заедно с производството??!
33
8
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 37 Нарушил го е.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименНе е нарушил закона. но на неграмотни не може да се обясни.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Anon Конфискуването на нелегален казан за извършване на незаконна производствена и търговска дейност.
30
0
 
27
 
! Отговори
Anon преди 1 месец
Какво в тази държава не е пълен позор? Кажете ми поне едно нещо?
29
0
 
14
 
! Отговори
vale_karo преди 1 месец
До АнонименАбсолютно си прав. Но има едра, средна и дребна .Да Европейската комисия последните десетина години полага неимоверни усилия за за развитието на едрия частен бизнес в ущърб на средния и дребния такъв .И това е отразено в доклад на самата Европейска комисия.Е и в България е така.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Местната власт Вършец е основната причина . Съгласно законодателството в РБ . Частната дейност е позволена. Достатъчно е да се регистрира и да вари , каквото си иска мармалад, лютеница , ракия ,бира и т. н. И да продава . Но местната власт избягва да работи , да носи отговорност ,да проявява контрол . Местната Власт във Вършец си живот живее с парите от бюджета. На работа е по час два и бяга на дейност нерегистрирана без да е на светло
27
32
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До До автора "Осемегодишен старец си вари ракийка" Ясно е, че е "стар казанджия", никой не строи масивен тухлен казан, за да си "свари ракийка". И съответно не е плащал ни данъци ни гявол. Сигурно е ощетил държвата със стотици хиляди левове за последните 20 години.
26
0
 
22
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
На Слънчака какво пих разплетоха ми се чорапите
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СтокоТи па отде реши че дядото е алкохолик?! Сега са му втасали кайсиите на човека, да ги чака до декември ли...На 80г. е дядото, а ти надали ще стигнеш неговите...така че ако беше алкохолик, нямаше да е жив до тая преклонна възраст! Жалко за труда му...
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е за това сме на този хал - завист и прос7тия то направо е гнуесно- хора детосъсипаха една чуедеста страна и си нъпълниха гуешите стимулерат ненормалниците да се натапят ед ни други
23
4
 
13
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 месец
Срам бря,резил. Адни зулът с милиони,друг нимой малко паръ от ракия да изкара.
22
4
 
28
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
А на края кой ще изпие вещественото доказателство ? Жалко че държавността ни се крепи на такива доноси и клевети които трябвало да се проверят . Виж ако проверявания беше някой държавен служител или пък някой от полицията тогава последствията щяха да бъдат срещу подателите на сигнала !!!!!!!!!! Такава е правовата ни държава ! Но се оказа осемдесет годишен старец без връзки и познанства в съда , и сред съдиите .
21
2
 
30
 
! Отговори
До автора преди 1 месец
Вие употребявате ли алкохол? Откъде си го купувате? Осемегодишен старец си вари ракийка и ченгетата му конфискували всичко.Добре де,защо се породават свободно медни казани за производство на ракия?И последно- ракията от спирт с есенция от Пещера и Карнобат или домашно приготвената преварка,50 ?
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокошкарски работи!
19
0
 
24
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Някоя комисия в парламента няма ли да направят? Ивелин Михайлов не може да е единствения злосторник в държавата, трябват още хора.
18
20
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До dmx "Позор за тази полиция." Полицията много добре си е свършила работата. Един от млакото пъти, когато всъщност си е свършила работата.
17
14
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 11 Така е. Можеш също и да си плащаш данъците на печалбата, а не да си нелегален. Е точно от такива после рИват, че Запада е "лош" щото не им е "дал" да си правят каквото си искат.
16
3
 
26
 
! Отговори
dmx преди 1 месец
Позор за тази полиция. Пълна лустрация на всички власти
15
28
 
4
 
! Отговори
Стоко преди 1 месец
Дъpтият алкоxoлик на тия жеги ли е решил да се прави на пироман? Заслужил си е доноса, защото е нагъл и много пpocт!