Ботунец излиза от новините, прибраха Кроки в зоопарка

След няколко неуспешни опита крокодилът бе изваден от дупката
7 авг 2024 16:09, Петър Бойчев
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След няколко неуспешни опита представители от столичния зоопарк успяха да приберат крокодила Кроки, предаде БНР. 

Той бе открит открит във вторник в "Ботунец" и превърна столичния квартал в първа новина по медиите. В акцията се включиха екипи на район "Кремиковци", Столичния инспекторат и Министерството на околната среда и водите.

За крокодила е осигурена специална среда в зоопарка. Ще му бъдат направени необходимите тестове и изследвания на здравословното състояние.

Още по темата
Преди обяд мъжът, който твърди, че е собственик на животното - Виктор Михайлов, оказал съпротива и не предал животното на служители от Зоологическата градина. На въпрос на БНТ негов ли е крокодилът, Михайлов заяви: "На майка ми е".

Собственикът на Кроки обясни, че го е закупил от Бургас и има необходимите документи. "Това не е диво животно, това е опитомено. И мен ще ме е страх от див крокодил. Аз си го храня, децата си играят с него", каза още той.

Кроки живееше в непосредствена близост до жилищен блок, в дупка, пълна с вода. Там е от два месеца, твърди собственикът му.

“Аз съм организатор на циркови спектакли. Имам папагали, имам змии, имам крокодил, с който забавлявам децата. Имат разрешение тези животни, аз не мога да си позволя така да ги гледам“, казва още Виктор Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ботунецзоопаркакроки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
15
 
1
 
! Отговори
Rigel преди 1 месец
Племето на булгура ще бъде смляно и анихилирано до 2030.
60
0
 
7
 
! Отговори
Социални мрежи преди 1 месец
Как се казва крокодил - инфлуенсър? Кроко-енсър!
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че не е жив Алеко Константинов
58
0
 
16
 
! Отговори
СВОБОДА ЗА КРОКИ преди 1 месец
ИНДИЕЦА В ЗАТВОРА
57
0
 
12
 
! Отговори
Не разбрах преди 1 месец
Полицайски дружини от три места са събрани за един крокодил, но къде е артилерията, танкова дивизия, авиацията или вече нямаме такива?
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Хах. Кой в Бутонец се е притеснил толкова много че квартала му е влезнал в новините че бързате да го успокоите. :)) Голяма пръчка ли е или голям к*р?
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй ко беше руски кракадилачка Гена, тоя ром много бой да е изял
54
0
 
29
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Явно господинът *** не знае, че вече е забранено използването на животни в цирка! Пародията, която видяхме вчера, 10 полицаи да не могат да се справят с един викащ в лицата им тъмен субект, показва в каква пародия на държава живеем! Изобщо да не споменаваме за лудостта крокодил да живее в междублоково пространство в гьол!
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крокодили може , прасета не може ... НАП и Данъчните що не му спретнат една Данъчна ревизия за последните 10 годи -приходи / разходи че и цялата махала покрай тоя собственик на крокодил ?
52
0
 
17
 
! Отговори
няма такова нещо преди 1 месец
като опитомено влечуго - мозъка им няма капацитет да запомня нито имат генетична социална структура. Само бозайници и птици могат да се опитиомяват и то зависи кои .
51
0
 
25
 
! Отговори
До А питоните преди 1 месец
И те са в някоя яма. Но животните и змиите копаят под земята и кой знае, колко от дупките под земята са изпълзяли на други места и избягали от него. Този е за пандела.
50
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
свобода за кроки, ромлянът в зандана
49
0
 
29
 
! Отговори
БСамо че преди 1 месец
С помощите за безработен гледа крокодил.
48
0
 
25
 
! Отговори
@Color Conductor преди 1 месец
Не е ли ясно за какво става дума ? Крокодила и питоните, този ги отглежда за кожите им.
47
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако сте бял и ще посещавате т.нар "квартал" Ботунец задължително си вземете спрей и пaлka, a най-добре пиЩолет, щото иначе братята роми ще ви оберат, а за награда може и да ви прeбuят.Там и полицаите ги е страх да ходят. Там се влиза само с жандармерия и тежка военна техника. Който е ходил там знае за какво говоря!! Абе все едно си в Ирак!!!!
46
0
 
27
 
! Отговори
А питоните? преди 1 месец
Ромът сам казва, че има и змии. Те къде са? Как ги охранява, за да не плъзнат навсякъде? Спомняте ли си новината отпреди няколко години, че в Нова Зеландия някакво семейство когато се прибира у дома си, намира своя син удушен от питона, който са отглеждали като домашен любимец. И той е бил опитомен рептил . Много са случаите, при които питон се отглежда като домашно животно. Но ето че понякога стават ужасии. Този ром като има няколко питона, къде ги държи?
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо Бойко не отиде да хване крокодила? Пак се скри в зайчарника. Добре че има истински мъже в държавата
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каката с белите панталони на първата снимка изрусена индийка ли е? Като я гледам, само тя е достатъчна като бойна единица, за да даде отпор на цял взвод полицаи.
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 17 - Ти мислиш ли,е не получава помощи през цялото време. Като казва, че е цирков артист, има предвид, че показва менажерията си по панаирите като пътуващ актьор. Но това не му пречи да си взима помощите, защото едва ли плаща данък върху печалбата си, едва ли внася осигуровки. Тази категория индивиди още от детска възраст са научени, че ние сме длъжни да ги издържаме, а каквото те успеят да припечелят или да си "наберат", си е тяхна чиста печалба и не дължат нищо никому.
42
0
 
17
 
! Отговори
Порно на Държава преди 1 месец
Абе няма ли арест за митничарите и граничните полицаи допуснали крокодила на територията на България.