Ботунец излиза от новините, прибраха Кроки в зоопарка

След няколко неуспешни опита крокодилът бе изваден от дупката
7 авг 2024 16:09, Петър Бойчев
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След няколко неуспешни опита представители от столичния зоопарк успяха да приберат крокодила Кроки, предаде БНР. 

Той бе открит открит във вторник в "Ботунец" и превърна столичния квартал в първа новина по медиите. В акцията се включиха екипи на район "Кремиковци", Столичния инспекторат и Министерството на околната среда и водите.

За крокодила е осигурена специална среда в зоопарка. Ще му бъдат направени необходимите тестове и изследвания на здравословното състояние.

Още по темата
Преди обяд мъжът, който твърди, че е собственик на животното - Виктор Михайлов, оказал съпротива и не предал животното на служители от Зоологическата градина. На въпрос на БНТ негов ли е крокодилът, Михайлов заяви: "На майка ми е".

Собственикът на Кроки обясни, че го е закупил от Бургас и има необходимите документи. "Това не е диво животно, това е опитомено. И мен ще ме е страх от див крокодил. Аз си го храня, децата си играят с него", каза още той.

Кроки живееше в непосредствена близост до жилищен блок, в дупка, пълна с вода. Там е от два месеца, твърди собственикът му.

“Аз съм организатор на циркови спектакли. Имам папагали, имам змии, имам крокодил, с който забавлявам децата. Имат разрешение тези животни, аз не мога да си позволя така да ги гледам“, казва още Виктор Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ботунецзоопаркакроки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Cвoбoga зa Kpoku, nycнeтe ro в Пepлoвckaтa!
37
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах по обедните новини как се пеннеше днес "собственика" POM и как обиждаше репортера... Не съм фен на kpoкодили, ама ми стана жал за животното... МaHгоДжери изкопал 40см дълбока дупка широка метър на два напълнил я с вода и сложил животното да се пече и ври в тaя Tuня!!! Къде са БAБX?Къде са закрила на животните?!? Или щом е МаHгоДжеpu няма проблем нали?!?
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 23 Има един ютюбър грък, който показва кулинарни рецепти. GEORGY KAVKAZ .Тоз откачалник готви камили, бизони, змии, крокодили...Голям маниак.
35
1
 
10
 
! Отговори
Да те е страх да преди 1 месец
Си купиш парфюм в България то всичко менте и контрабанда от хората на джиджи черната така ли и беше името на ци г ойнер ката която пласира за службите и пътя на Копринката.
34
2
 
8
 
! Отговори
А.С.А.В. преди 1 месец
Дирекция вътрешна сигурност на военен трибунал за съучасничество и прикриване на престъпления в мвр и службите!
33
3
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Кога Банкята хващаше контрабандата, а митничарите получаваха инфаркти.
32
8
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 1 месец
Защо да не може, виждал съм крокодил, питон......на панаир?!
31
6
 
9
 
! Отговори
Анархия преди 1 месец
Кой болен мозък реши да си отглежда собствен крокодил? Хора няма да се учудя ако в близко бъдеще някой поиска да яде човешко месо и да тръгне да си го набавя а други да кажат че има това право и в това няма нищо лошо. Ама някой пита ли за мнението на този от когото ще е пържолата? Няма вече държава а общество не знам.
30
3
 
18
 
! Отговори
456 преди 1 месец
Абе наистина народа изтрещя!Естествено,че не може да си гледаш просто така крокодил!
29
6
 
1
 
! Отговори
Киру Гриндъра преди 1 месец
Да беха закарали оня крокодил ***-щеше да избега обратно до Ниол миличкият...
28
2
 
15
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Минко джангито много буйства, бре. Вързал Крокито със сезал и...щял да го води на разходка у Борисовата градина, откъм кв. Изток обаче, щот' Ийгъл бридж му идвал малко далеч. Мислех го за баровец некакъв тоя, с екзотична прищявка, а той кубинец от наш'те, та трака...
27
2
 
16
 
! Отговори
КО Р У П ЦИ Я преди 1 месец
Ето то доказателството че през българските граници можеш да пренесеш всичко щом ди си платил на ушев.Така влизат и контрабандата тоновете ДРОГА с тирове!!!!
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не викнаха крокодайл хънтър бойко да извади кроки от локвата, той освен телеохранител, пожарникар, строителен инженер , футболист ,полубог е и ловец на крокодили и мечки
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важи не само крокодилите, а и за други влечуги, а именно, че пола на новоизлюпените малки зависи от темп. на въздуха. Ако е топло, излизат женски, и обратно. Самите животни контролират тоя процес, докато пазят ревностно яйцата, зарити в пясъка. Отнася се и за костенурките. Случая в Ботунец е характерен за определен контингент хора. Крокодилите са волни животни и са царе на водоемите, където живеят. Не дишат под вода, но имат големи дробове и могат да издържат дълго време без въздух.
24
4
 
5
 
! Отговори
цццццц..... преди 1 месец
Еееее.....ще ни липсва Крокчо по панаирите!
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Язък, да го беше заклал и опекъл на барбекюто.
22
7
 
1
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Кроки у пандиза...:))) картечарката ще го наглежда...:)))
21
0
 
27
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Много знаеш, бе! Стив Ъруин загива на 4 септември 2006 г., когато при гмуркане по време на снимки в района на Големия бариерен риф скат го убожда в зоната около сърцето с отровния шип на опашката си.
20
2
 
15
 
! Отговори
Циркаджия преди 1 месец
Да му бяхте оставили менажерията. Със змии и крокодили да забавлява 4aйвeтaтa, можеше някое и фира да даде, щеше да е облекчение за бюджета.
19
2
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Доколкото разбрах каза, че от 10 години го имал.