Скъпите безглутенови храни са без алтернатива за много хора

Килограм пшенично брашно струва два лева, а безглутеновото - 15 лв.
16 окт 2024 22:45, Инна Ангелова
3
Скъпите безглутенови храни са без алтернатива за много хора
Снимка: Pixabay

Безглутеновите храни станаха по-популярни, тъй като този начин на хранене се препоръчва при много автоимунни заболявания. Това изисква много стриктен контрол над качеството, защото грижата за здравето на хората е огромна отговорност. Едно от най-големите предизвикателства беше борбата с вносните безглутенови продукти, които са сертифицирани. Това не стои на дневен ред за българските продукти на този етап. Разбира се, получаваме много коментари и за цените на продуктите си, но хората са малко запознати с пазара.

Това каза Нели Kяшифова, управител на безглутенова пекарна Maestro, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

Един килограм пшенично брашно струва два лева, а безглутеновото – 15. Разликата е огромна. Всички останали суровини, които влизат в продуктите ни, също са с много високи цени. Става въпрос за шоколади, сметана и други. Това стеснява много кръга от доставчици, с които можем да работим.

„Нашата семейна пекарна успя да изгради добра мрежа от партньорски обекти в страната. Постигнахме го с личен контакт. Това е основният начин за един такъв бизнес да успее“, категоричен е гостът. Провеждаме дълги разговори, отговаряме на търсения и запитвания за продукти, всичко това става с личен контакт.

Безглутеновите рецепти не е нужно да са нещо много сложно. Когато на мен ми се наложи да премина към безглутенов начин на живот, на мен ми липсваха продукти, които съм свикнала с години да консумирам. Една традиционна рецепта не е невъзможно да се превърне в безглутенова, а точно обратното.

Цялата статия може да четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Страната
Договорки за цени на горивата в някои райони има
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
ако наистина имате непоносимост към глутен, откажете се от хляба и хлебните изделия, какво толкова
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Безглутенова храна са и месото, яйцата, сиренето, маслото.
1
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 часа
Навремето на село само безглутенови храни ядохме при баба.