1,4 млн. младежи се записали в армията на КНДР за дни

Били решени да се бият в свещена война за унищожаване на врага
16 окт 2024 23:45, Елка Василева
14
1,4 млн. младежи се записали в армията на КНДР за дни
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея заяви, че тази седмица в армията ѝ са се записали около 1,4 млн. младежи, включително и студенти, предаде Ройтерс, като се позова на съобщения в севернокорейските държавни медии.

Младите хора са решени да бият в "свещена война за унищожаването на врага с оръжията на революцията", заяви севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

Твърдението на Пхенян, че само за два дни в Корейската народна армия са се записали над 1 000 000 младежи бе разпространено в момент, в който напрежението на Корейския полуостров се изостря, отбелязва Ройтерс.  

Миналата година КЦТА разпространи подобно изявление за севернокорейски граждани, които искат да постъпят в армията, за да се бият срещу САЩ.

Във вторник Южна Корея произведе предупредителни изстрели, след като Северна Корея взриви участъци от общ път и железопътни линии от своята страна на силно укрепената граница. Освен това миналата седмица Пхенян обвини Южна Корея, че изпраща дронове, които хвърлят пропагандни листовки, и определи тези действия като политическа и военна провокация. Двете страни влязоха в конфронтация и заради балони с боклук, които Северна Корея изпраща към южната си съседка от май насам. Пхенян заяви, че това е отговор на действията на активисти в Южна Корея, които се противопоставят на севернокорейския режим.

"Ако избухне война, въоръжените сили на Република Корея ще бъдат заличени от картата. Тъй като те искат война, ние сме готови да сложим край на тяхното съществуване", пише КЦТА.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Свободно време.
Как да привлечете желания партньор след развод?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Стенли преди 5 минути
До номер осем не знам дали си живял през така наречения комунизъм но със сигурност мога да ти кажа че тогава гладуващи хора не е имало храната беше евтино и достъпна и в сравнение с сегашните *** много по качествена защото тогава имаше много животни и много селско стопанска продукция
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
Тия ненормалници такъв мариз ще ядат и само за един миг ще изтрезнеят но вече ще е късно!Южняците ще ги унищожат за нула време !Така е,когато уйдисваш на акъла на чебурашките!
12
2
 
1
 
! Отговори
На преди 9 минути
това му се вика мотивация! :)
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
какъф е тоя бидонъ
10
2
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 10 минути
Ха на бас,че секундата в която ги пратят към Южна Корея 1.4 млн. младежи ще дезертират и ще избягат от севернокорейският ГУЛАГ.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
- Айдее, Усраййна премина в отвъдното!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Когато живееш в някакво диво село и на 18г вече му виждаш края как остаряваш с тоалетната на двора какво друго ти остава освен да търсиш разнообразие и Храна?! Да, Храна защото в Северна Корея Храната е кът и много хора гладуват а в армията ти дават Храна 3 пъти на ден БЕЗПЛАТНО.Позабравили сте ги тези работа но и в Бг през соца беше тала. Само дето храната в армията беше кофти.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И това какво интересува нормалните хора по света?
6
1
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 1 час
Записали се "напълно доброволно", както в комунистическа България също "доброволно" ходеха на младежки трудови бригади !
5
1
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 час
тия тотално са изкукуригали....
4
1
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Шанс да избягат в чужбина.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Севернокорейските роби чий го дирят на другия край на света?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В руската армия униформите китайски,дроновете ирански,радиовръзката китайска,танковете съветски,екипажите бурятски,колите китайски,снарядите севернокорейски,ракетите ирански,главнокомандващ монгол. Всъщност с кого воюва Украйна???
1
6
 
14
 
! Отговори
Българка преди 1 час
Господ сили да дава на братския,славянски народ на Украйна в неравната борба с жестоките и вероломни,азиатски пълчища на Антихриста Путин!