Тестваха BG-Alert, почти никой не е получил съобщение

Проверката трябваше да е между 13 и 13:30 часа
Обновена: 17 окт 2024 14:23 | 17 окт 2024 14:23, Инна Ангелова
75
Тестваха BG-Alert, почти никой не е получил съобщение
Снимка: МВР

Днес се проведе национален тест на Системата BG-Alert. МВР предупреди гражданите за това, но се оказва, че почти никой не е получил съобщение. Причината най-вероятно е заради изключени тестовите сигнали.

От МВР припомниха, че тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите.

Тестът трябваше да бъде с продължение на половин час - между 13 и 13:30 часа. Мобилните телефони в цялата страна трябваше да получат специално съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението на мобилното устройство е еднократно, като може да бъде съпроводено от специфичен звук и/или вибрация, в зависимост от персоналните потребителски настройки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Страната
Иманяр намери монети от Второто българско царство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 25 секунди
Още едно нещо за което са хвърлени милиони и не работи, нещо като е-управление, е-правителство, е-здраве, е-училище, е-билети, е-гласуване, е-пощи, е-справки, е-плащания..... мога да изброявам до утре. И пак ирония-имаме един от най-бързите интернети в Европа и едни от най-кадърните ИТ специалисти. Браво на държавната корупция !!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
До Анонимен на 4 телефона написах bg-alerts с малки с големи, на български - няма никаква настройка. Нито при нотификации, нито никъде.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 9 минути
Аз не получих съобщение, а при предишни проверки получавах. Не съм си изключвал опцията, макар че знам как.
63
0
 
2
 
! Отговори
Антон преди 11 минути
Изключил съм подобни съобщения от настройките на тел-а и не ме интересуват.Да си съобщават каквото искат. Те така или иначе нямат капацитета да направят нещо смислвно, така че освен да ми създадат дискомфорт , да се протягам и спирам звука, друго не могат да постигнат
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
Еййй тъпо племе и с чугунени глави всичките. Просто напишете bg-alert в търсачката на настройките ви и си пуснете каквото искате да получавате. За какво изобщо си купувате смартфоните като не можете да ги ползвате? Купувайте си нокия с копчета и се отървете от мъките :D
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
А предния път как се получиха? Някой спец, е пипнал някъде. Ама за толкова пари (милиони), толкова.
60
0
 
7
 
! Отговори
Върл Левскар преди 22 минути
Имам пет сим карти в семейството . Нито една не е получила съобщение . Не смях а плач .
59
1
 
2
 
! Отговори
Далаверистан преди 24 минути
Каквато ни е държавата, такава ни е и системата. А държавата е такава, защото народа е такъв. Хората са го казали: Шантав народ, слаба държава
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
До Анонимен 56, не е вярно това. по подразбиране са включени. Вкъщи от 3 телефона(два с включени алерти и един с изключени) нито едно съобщение. 97% от хората не са получили нищо. Тотален фарс!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Пак са назначавали калинки на разни постове. Кой бил братовчед на някой, кой кум, кой сват... За съжаление за много от позициите, особено ръководните и то дори в частния сектор (НЕ изключвам големи международни компании, които на ниво България се управляват от българи. Имам лични впечатления!) в България не се гледа какви са ти качествата и образованието, а кой те е препоръчал. И после "леле мале, навсякъде калинки". Може би трябва поне 10 години затвор за шуробаджанащина, за да се оправим...
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
Работи, но в настройките на телефоните по подразбиране са изключените тестовите алерти. Ако има реално бедствие ще получите. При мен на Samsung се намира в Settings/Safety and emergency/Wireless emergency alerts/Test alerts
55
0
 
4
 
! Отговори
ароматния пръч преди 40 минути
Лятото бях човек и получих известие,но сега като пръч не съм получил!
54
1
 
22
 
! Отговори
Един преди 44 минути
Не е нужно да активираш нищо. Тези смс-и трябва да се получават приоритетно. Лятото как всички получиха смс-ите без да са пипали настройките. Това са просто оправдания на неможачите спецове.
53
4
 
9
 
! Отговори
АХхахахаха преди 52 минути
То това е бил тестът - да се уверят, че не работи, за да не сме предупредени, когато ни нападнат руските сатрапи.
52
0
 
4
 
! Отговори
Войводата преди 53 минути
1. ЗА НЕЯ 2. Аз молучих оферта ол инклузив за неква дестинация 3. Това ли е бг алърт ?
51
1
 
22
 
! Отговори
Дааа преди 56 минути
Да кажа, че изрично тези настройки са ми активирани! Телефонът е премиум клас, С карти е към два оператора. Нема съобщение, няма к-р! В Гърция съм получавал неколкократно съобщения на различни места и по различно време! Пълна излагация!
50
0
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 57 минути
Аз лично получих съобщение - пишеше - ви хайс ду дду , дуду на муру , данке шойне . Но се оказа че са телефони измамници роми от Пловдив и живеещи в Румъния , които използват канали на МВР България .
49
0
 
23
 
! Отговори
Нищо не съм бутал преди 1 час
с три телефона съм и съобещние нямаше. некадърници!
48
1
 
28
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 час
Някой сериозно ни прави на КАНАРЧЕТА!!!! АЛООУУУ! Съобщения за всеобща опастност НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИСЯТ ОТ ПЕРСОНАЛНИТЕ НАСТРОЙКИ на мобилното устройство, а директно и приоритетно да бъдат отразявани веднага със звук и текст върху дисплея.
47
0
 
9
 
! Отговори
хаха преди 1 час
Бай *** се опитва да направи работеща предупредителна система...