Джунейт Йонузов е новоизбраният кмет на Омуртаг

Васил Станчев пък е новият кмет на най-голямото село в България - Лозен
21 окт 2024 11:16, Красимир Ангелов
26
Джунейт Йонузов е новоизбраният кмет на Омуртаг
Снимка: БГНЕС

Независимият кандидат Джунейт Йонузов е новоизбраният кмет на община Омуртаг. В негова подкрепа са отчетени 4703 действителни гласа, обяви за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг Нелис Реджеб.

За кметския пост в Омуртаг имаше четирима кандидати. За Ердоан Ахмедов от ДПС са гласували 1501 граждани, за независимия кандидат Ешреф Ешрефов– 1300, а за Мустафа Ахмедов от ГЕРБ – 195.

Своя вот в Омуртаг са упражнили общо 8100 от имащите право на глас 20 686 души, съобщи още председателят на ОИК. „Не подкрепям никого“ са отбелязали 219 граждани. Има 180 невалидни бюлетини, както и две празни бюлетини.

Преимуществено гражданите на община Омуртаг са гласували с хартиена бюлетина, отбеляза председателят на Общинската избирателна комисия и добави, че гласовете с хартиена бюлетина са над 7000.

Изборният ден в Омуртагска община е преминал нормално, в спокойна обстановка, посочи още Нелис Реджеб.

Васил Станчев пък е новият кмет на село Лозен. Това стана ясно от решение на Общинската избирателна комисия (ОИК)- Столична община, публикувано на сайта.

На основание от Изборния кодекс и въз основа на получените данни от протоколите на секционните избирателни комисии, с получени 721 действителни гласа, ОИК обяви за избран кмет на кметство Лозен на първи тур - Васил Станчев, издигнат от Местна коалиция ГЕРБ-СДС, се посочва в решението на ОИК.

От възможни 4871 избиратели в кметството, до края на изборния ден 1084 души са отишли до урните. Избирателната активност към 20:00 часа е била 22,25%.

Кандидатите за кмет на село Лозен бяха трима - Иво Къньов от "Има такъв народ", Борис Станоев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Васил Станчев от ГЕРБ-СДС.

До изборите в село Лозен се стигна след като предишният кмет на населеното място - Георги Младенов, почина през лятото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Страната
Пазарът е благоприятен за бързите кредити
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
тоз българин ли е?... има ли гражданство, какво е това име, българи не останаха в България ли?
2
5
 
13
 
! Отговори
Шабан преди 6 часа
Да е жив и здрав! Дано да построи нова джамия и нов магазин за ибрици!
1
2
 
7
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 6 часа
А Юсуф-Садък Чъвалдъзов да не му а заместник ?