Западът: Русия произвежда снаряди с главозамайваща скорост

Москва възстанови военната си машина "по-бързо, отколкото очаквахме"
11 юли 2024 08:15, Петър Бойчев
271
Западът: Русия произвежда снаряди с главозамайваща скорост
Снимка БГНЕС

Русия е възстановила успешно своята военна икономика и при това го е направила много по-бързо от очакваното. Сега произвежда значително повече артилерийски боеприпаси, отколкото преди началото на войната в Украйна, заяви ръководителят на военното министерство на една от страните от НАТО на вторник, пише Business Insider.

Преди началото на инвазията през февруари 2022 г. Москва произвеждаше до 400 000 152-милиметрови снаряди годишно, които са подходящи за теглени гаубици от съветската епоха. Но оттогава тази цифра е нараснала до два милиона снаряда годишно, заяви литовският министър на отбраната Лауринас Кашунас.

"Те работят много бързо“, посочи Кашунас по време на кръгла маса, организирана от списание Politico и германския телевизионен канал DieWelt в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, окръг Колумбия.

Руският президент Владимир Путин предприе значителни стъпки за преминаване на икономиката на страната към "съветски" тип военно положение, както се изразяват експертите. Така миналата пролет той промени военното ръководство на страната, за да увеличи производството на отбранителната промишлена база и да подпомогне масовото производство на оръжия.

Кашунас каза, че въпреки международните опити да се нанесат икономически щети на Русия, за да се накаже разполагането на войски чрез стъпки като санкции, "военната икономика“ на Москва се е възстановила "по-бързо, отколкото очаквахме“. Висши американски служители и генерали дадоха подобни оценки на руската военна мощ.

Основният показател беше скокът в производството на артилерийски снаряди. Производството на руски 152 мм снаряди надвишава прогнозите за производство на стандартните 155 мм снаряди на НАТО. В Европа например годишният обем на производство на този тип артилерийски боеприпаси е под 600 хиляди броя, а в САЩ е под 350 хиляди, пише Фокус.

Кашунас казва, че Путин е похарчил значителна част от БВП на страната (оценени на около 7%) за военни разходи, но ще трябва да поддържа икономиката по пътя, защото връщането към предишното състояние би рискувало "криза“.

"За това той има нужда от враг, има нужда от проблеми“, добавя Кашунас, "Може би след нея ще дойде ред на някой друг“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 123 Фашиста е Зеленски, който сам реши да изтреби населението на държавата която той управляваше, Зеленски вече е нелигитимен мандата му изтече.
126
2
 
3
 
! Отговори
ДАААА преди 1 месец
Русия произвежда винаги само война и само оръжие !
125
3
 
5
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Очаквали били?Ми тя Русия си е военизирана държава от над три века.Просто предлагат значително по-високо заплащане,а в някои случаи и жилища на семействата на работещите в друго място,където занодите са просто консервирани.Могат и десет пъти още да увеличат за година,ако е необходимо и дано не е необходимо.И дори ядрени удари са бездилни за част от заводите им дълбоко под планините,които вероятно в момента са също консервирани поради липса на нужда,а и реална опасност.
124
0
 
0
 
! Отговори
До а бе преди 1 месец
ми да, за една седмица, много си изостанал с инфото
123
1
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
И нашите три военни завода работят на макс на три смени. Снаряди 155 мм за НАТО.
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дай им на *** убийства и оръжия, че са много ербап като се нальокат със спирт
121
2
 
4
 
! Отговори
а бе преди 1 месец
А бе, абе какво става с контранстъплението, бе? Върнаха ли вече Крим, бе?
120
3
 
9
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 1 месец
Не само снаряди. Русия произвежда много бързо ковчези, алкохолици, врагове с партиен билет и най-вече биомаса за наторяване на украинските полета.
119
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мечока е в хроничен махмурлук
118
3
 
4
 
! Отговори
Флопи Дисков преди 1 месец
Друзя, ше си протъркате бадева бастуните от дялане при такива новини. Рушняка е кьорфишек, силата му е само в пушечното мясо, обаче това мясо напоследък взе да се усеща че гине за тоя дето клати спаружените мъдя на пуйлото.
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мечока се е събудил от зимен сън!
116
0
 
4
 
! Отговори
До Патриот преди 1 месец
нали за това севернокорейците *** от глад, щото всичко отива за оръжия за убийства и унищожение, ето така имат
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе...не знам за вас,ама на мен Костя Копейкин да ми яде У Я
114
2
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Не разбрах как така Северна Корея даде 5 милиона снаряда на Русия, а цяло НАТО не може да събере 1 милион снаряда?
113
2
 
3
 
! Отговори
До Бог да Дава преди 1 месец
да, да икономиката им става като на северна корея, какво ги превъзнасяш
112
4
 
4
 
! Отговори
до 109 преди 1 месец
кой е влязъл в независима държава и избива и разрушава?... кой е фашиста в случая, този който изнасилва деца и убива или този който се защитава?... дано бъде изравнена със земята рушландия, със собственото и атомно оръжие, това е терористична, ФАШИСТКА държава
111
3
 
1
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 1 месец
ТЕРОРУСКАТА ДА ПРОИЗВЕЖДА КОЛКОТО СИ МОЖЕ И ДА КУПУВА СЪЩО! НО СПЕЧЕЛЯ ЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЩЕ ИМ СЕ ИЗСИПВАТ ПО ГЛАВИТЕ НА ТЕРОРУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ПО 1 МИЛИОН СНАРЯДА НА ГОДИНА И ПО 100 000 ДРОНА НА ГОДИНА И ПО 1000 СВРЪХЗВУКОВИ РАКЕТИ НА ГОДИНА!
110
3
 
8
 
! Отговори
Бог да Дава преди 1 месец
Здраве и Живот на Великият Лидер - Пютин - Показана На Света, какво Индустриална Мощ и Истинска Икономика, а не Фалшиви Числа без Покритие в Комтутерите!
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100% е така. В Северна Корея Путин ходи да договаря внос на гъби.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е че те нещо друго могат ли да произвеждат? Това вече го играха. Следва фалит, въпроса с само кога?