Фестивалът “Софийски музикални седмици” с послание за недежда, мир и любов

За смесването на музика, театър, визуални изкуства разказват Диана Банчева и Пенка Казанджиева
21 юни 2024 14:42, Инна Ангелова
1

С богата програма ще изненада международният фестивал “Софийски музикални седмици”. Тази неделя на камерна зала "България" ще видим концертът Salve Regina. Сопраното Диана Банчева споделя, че ще има поетична спойка между музика, театър, визуални изкуства.

“Ще прожектираме образи, които съответстват на произведенията. Това е нещото, с което е различен концертът спектакъл. Той е насочен към по-широка публика, не само към почитателите на класиката", заяви още Диана Банчева в студиото на "България сутрин".

Концертът Salve Regina е послание за надежда, мир, любов и упование в силата на духа на Божията Майка.

"Това е поетично свързване, поетично преживяване в смисъла на поетика - да свържеш разновременни от Благовестието до Увенчанието Богородично, една представа за времето като цялост, опитваме се тези неща да са като вид преживяване - затова правим такива неочаквани смесвания", допълни сценичният дизайнер Пенка Казанджиева пред Bulgaria ON AIR.

Сопраното Диана Банчева сподели, че е голямо предизвикателство да спечелиш публиката с интерпретацията на познати произведения.
"Когато спреш да се притесняваш, когато няма сценична треска - по-добре се откажи, емоцията на изпълнителя тази връзка с автора, текста, публиката - тя вдъхновява и изпраща посланието", каза сопраното.

Salve Regina е на 23 юни, непосредствено преди празника на Йоан Кръстител и приемането на Божествените дарове на Петдесетница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Театър
Нова постановка пита “Съществува ли идеалният мъж”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Послание за преди 1 седмица
надежда мир и любов... и още оръжие на Украйна! :D Палячовщини!