Найден Тодоров: Трябва да се орежат правомощията на директорите на театри

Схемата в Разград е нещо кардинално ново
Обновена: 2 окт 2024 09:18 | 2 окт 2024 09:08, Стела Стоянова
6
Найден Тодоров: Трябва да се орежат правомощията на директорите на театри
Снимка БГНЕС

Предстоят проверка в много театри. Още предходния министър е сигнализирал прокуратурата за 7 театъра, сред тях не е театърът в Разград.

Това заяви служебният министър на културата Найден Тодоров, след като бившият вече директор на филхармоничния театър в Разград Левон Манукян бе обвинен в длъжностно присвояване и пуснат под гаранция от 50 хиляди лева.

Схемата в Разград е нещо кардинално ново и е нещо изключително нагло, коментира в ефира на бТВ тази сутрин министър Тодоров.

„Схемите, които ние проверяваме са за измами чрез билети, чрез обществени поръчки, но досега никой не е вземал парите от Фонд „Работна заплата““, добави Найден Тодоров.

Според него към настоящия момент правомощията на директорите са изключителни.

„Теоретично те могат да наемат и продавачи на домати“, коментира министърът, който години наред е начело на Софийска филхармония и се обяви за законови промени.

„Законите трябва да се променят по такъв начин, че схеми като тази в Разград повече да не бъдат възможни“, подчерта той и обяви: „Трябва да се орежат правомощията на директорите и бюджетът да е ясен за всички“.

Министърът на културата съобщи, че ще бъдат проверени назначенията във всички културни институти през следващите три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: театриНайден Тодоров
Още от Театър
Моноспектакълът “Кученцето се засмя” с признание в Монголия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 35 минути
Значи имало пари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Поне всички видяха защо няма пари за култура.Видяха къде отиват парите за културата.То и една култура.Имеме не култура, не училища, не университети.Безумие.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Схемата е банална и въобще не е нова, проблемът не е в правомощията, а в липсата на контрол, а кой трябва да осъществи контрола - министерството.
2
0
 
9
 
! Отговори
Айде бе? преди 1 час
Ново било, а? Тоя от коя планета е изпаднал, че само той не е наясно? А и малко май послъгва, че било нещо ново за него. Тодоров, я обясни за чий са шест пиара на опера Русе? Че и реклами в частни медии? Нещо конкуренция ли имаха в града? Ама те и я работят, я не, нали им горя сградата. Найдене, Тодоров, що се правиш на улав?
1
1
 
4
 
! Отговори
Eagle преди 1 час
Тия дето реват за пари и да им вдигат заплатите. Затвор и закриване на театри.