Китай изкара фалшива версия на iPhone 5 преди премиерата

Ментето се казва "hiPhone 5" и базовият модел струва около 33 долара
11 авг 2011 11:43,
21
Китай изкара фалшива версия на iPhone 5 преди премиерата
Снимка: Reuters

Още преди американският технологичен концерн да е представил официално новия iPhone 5, в Китай се появи негова фалшива версия, предаде Ройтерс. Ментето на смартфона се казва hiPhone 5 и се продава срещу 200 юана (около 33 долара). Има и по-скъпа версия за 132 долара.

Според статия на американския онлайн портал CNet не само името дава паралели към новото поколение на iPhone. Клиентите ще могат да избират засега между две версии на дизайна - в розово  и червено.

Супер евтиният двойник на айфон се разпространява чрез най-голямата платформа за електронна търговия в страната Taobao, собственост на „китайския eBay” – Alibaba.

Моделът hiPhone 5 е създаден от китайските разработчици на базата на изтекли в интернет изображения на бъдещия супер телефон на Apple. hiPhone 5 е доста по-тънък (7 мм) и с не толкова заоблени краища като съществуващия iPhone 4. Освен това е много лек и тежи колкото пластмасова играчка. По-скъпата имитация на iPhone 5 върви с базирана на Java операционна система и има слот за micro SD карта. Има поддръжка на Wi-Fi и плейбек на MP3 и MP4 файлове.

В редица български онлайн магазини може да се намери т.нар. реплика на оригиналните смартфони на Apple. Дори има специални създадени сайтове за реплики на луксозни телефони и часовници "на уникални цени", като се продават модели на марките Nokia, Vertu, Apple, RADO, CHANEL, Vascheron и други. В повечето случаи обаче ментетата наподобяват само външния вид на оригиналните устройства и са направени от по-некачествени материали.

Често хардуерът е маломощен, а камерите са бледо копие на оригиналите – с ниска резолюция и замазани изображения. Единственият им плюс е ниската цена и фактът, че повечето от тях поддържат работа с 2 СИМ карти.

Новината съвпадна с поредица от разкрития на блогъри и медии, че в Китай вече се фалшифицират не отделни продукти, а цели магазини на известни марки, включително и на Apple. Разпространението на фалшиви магазини подчертава бавния напредък, който китайското правителство отбелязва в овладяването на разрастващото се интелектуално пиратство и ширещото се производство на стоки ментета, които са основната причина за напрежението в отношенията на Пекин с търговските му партньори, заради което китайското правителство търпи критики от Запада.

Според последните спекулации iPhone 5 трябва да се появи на пазара през септември или октомври тази година. През септември Apple трябва да представи и новата версия на собствената си операционна система iOS 5. Технологичният концерн продаде през последното тримесечие рекордните 20,34 млн. броя iPhone, въпреки че последният модел вече е на повече от година. 

Вижте още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: iPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
tozi koito e pisal komentar za iphone daite edin kilogram parvo da si kupi iphone posle da pishe .....
18
0
 
0
 
! Отговори
Keisha преди 12 години
I bow down humbly in the presnece of such greatness.
17
2
 
3
 
! Отговори
а ве, преди 12 години
теа писнаха на целия нормален свят с гадните си крадливо-комуняшки номера и може да стане като с кадафито. Нема ни ракетите менте ни смешния им сомолетотрошач да им помогне, ни милионата им армия с калашници дето след първия пълнител, цевта му се раздува и крушумите ти падат в краката... Ноо високи технологии.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ментета, ама не всеки може да направи високотехнологични ментета!След няколко години като се усъвършенстват впроизводството, оригиналите ще изглеждат като ментета!И за какво им е накитайците мерцедес, дето не могат да му изхранят конете и не могат да го паркират пред блока?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китайските ментета са за балъците, дето не могат да имат оригинала..... някой да вявав китайски Мерседес :))
14
3
 
6
 
! Отговори
Иисус и ябълката преди 12 години
Иисус казва: "Не съди, за да не бъдеш съден!"Добре, ама топ мениджърите не са съгласни с Иисус, пък бил и Той - БОГ и осъдиха по-добрия телефон (SAMSUNG S II). Как е възможно да осъдиш някой заради копиране на дизайна, при условие, че самсунг има по-голям дисплей. Екрана му е виртуален и няма дизайн, така ли?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе ***, това в айфона е флаш памет и няма нищо общо с картата памет, достъпа до файлове от карта памет е в пъти по-бавен
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами така ще е докато от САЩ спрат да наемат китайци и японци да им оправят изобретенията то в САЩ всички учени са азиатци и после щели да ги съдят как ще съдиш изобретателя бе ей.
11
5
 
6
 
! Отговори
Скалата преди 12 години
единствените крадци са Апъл ако разликата между карта памет от 16Gb и 32Gb е 10? как така при версиите на аи фон 4 разликата е 100? ....и това е основната причина да нямат слот за карта и също за да не си го купя при все че ми харесва
10
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Току-що прочетох че бат Миро (6) е написал същото като моето мнение.
9
2
 
12
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Ако Apple изкара своя iPhone 5 на пазара, и същият наподобява hiPhone-а, то китайската фирма, теоретично може да ги осъди, така като hiPhone е първи на пазара и никой , до момента, не знае как реално ще изглежда iPhone 5. Много ще ми е интересно ако китайците заведат дело срещу Apple за плагиатство :D
8
1
 
8
 
! Отговори
DarkLord преди 12 години
Китайците да съдят и хЕпъл и нокиа и всички, за това че правят техни по-скъпи и по-издръжливи "ментета" :D Хахахах :D
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве, ***, Епъл съдят конкуренцията на база на защитени патенти, а не защото са го пуснали първи на пазара.
6
6
 
32
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
И сега като излезе 5-цата, тия китайци да съдят Епъл и да им спрат продажбите по света, че копират дизайна на техния телефон. Понеже са го изкарали първи, а Епъл ще са втори. Както те спират Самсунг и НТС.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който веднъж се е опарил с китайско менте, съмнявам се някога отново да си помисли дори за такова ! Преди време си вех един китайски телефона само заради това че поддържаше 2 сим карти и не ми пукаше особено дали ще го изгубя или надраскам. Изкара почти 3 месеца и се прецака. От тогава в единия джоб си нося нокия-та, в другия ХТЦ-то и съм си добре.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво. Мачкай.
3
2
 
18
 
! Отговори
китайския преди 12 години
Половин килограм от хайПфоун, моля.
2
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kitaiskite menteta sa samo za "iska6ti da bydat moderni" SNOBI. absoliutni bokluzi! az sym za - ili original, ili ni6to!
1
2
 
20
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
за мен 2,моля