Въпреки забраната Galaxy Tab се продава в Европа

Samsung не нарушават съдебното решение, само го заобикалят
Обновена: 16 авг 2011 16:21 | 16 авг 2011 16:20,
55
Въпреки забраната Galaxy Tab се продава в Европа
Снимка: Reuters

Въпреки че  Apple успя да постигне забрана за продажби на Galaxy Tab 10.1 в рамките на Европейския съюз, таблетът се продава, при това законно.

Съдебното решение от миналата седмица беше свързано с патентния спор между Apple и Samsung, а забраната за продажба се отнася за всички държави от ЕС, без Холандия. Samsung веднага обжалваха и чакат решение на 25 август.

Оказва се обаче, че в Германия таблетът се продава в веригата магазини за електроника MediaMarkt на специалната цена от 469 евро, пише Spiegel.

Онова, което изглежда като нарушение на съдебната заповед, всъщност се оказва напълно  законосъобразно.

Съдебното решение ограничава единствено Samsung при вноса на таблетите в Европа, но не и независими от компанията дилъри, които не са засегнати от забраната.

Financial Times Deutschland също потвърждава, че таблетът ще продължи да се продава в магазините на концерна Media-Saturn, позовавайки се на говорител на компанията, собственик на магазините MediaMarkt.

Още по темата

Юристи са на мнение, че Apple може да заведе нов иск в съда в Дюселдорф, с който да поиска забрана за внос на таблета и за дилърите. Това обаче е малко вероятно, защото подобен ход би влошил отношенията на компанията с дистрибуторите, които са най-важният разпространител и на нейните продукти.

Междувременно Samsung обяви, че пуска от днес в Холандия Galaxy Tab 10,1. Продажбата му не беше забранена в Холандия, защото там се води отделно дело, заведено от Apple в съда в Хага, предаде AFP.

"Таблетът Galaxy Tab 10,1 ще бъде пуснат в продажба днес в голяма верига специализирани магазини в Холандия”, съобщи Тамара Вилиани, говорителка на южнокорейската група в Холандия.

По думите й таблетът ще може да се купува в повече обекти от търговска мрежа след 23 август.

Още новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: SamsungAppleGalaxy Tabтаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че той Самсунга си струва колкото iPad, каква е далаверата да си купиш имитация на същите пари?
14
17
 
1
 
! Отговори
От САЩ преди 13 години
Apple имат $76 милиарда кеш пари, световни лидери са в софтуера, както и имат богат избор на хардуер. Не са длъжни да купуват само от Самсунг. Докато Самсунг без Google няма да имат конкурентни мобилни телефони. Така че който държи най-качественият софтуер той командва парада.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Извинявай Ябълка, ако с гърба си съм ти изкривил ножа."
12
5
 
30
 
! Отговори
рави Рави преди 13 години
Samsung държи 40 % от пазара на OLED и 98% от пазара на AMOLED дисплеите.... в СВЕТА ...а *** ябълкови са един кух и празен балон....
11
3
 
17
 
! Отговори
xph преди 13 години
до 3 - ash: Съвсем случайно да знаеш колко голяма е тази компания че пишеш тези глупости? Интересен факт е само като започнем от това че самсунг е 24% от БВП на Южна Корея, друго... най-голямата корабостроителница в света е тяхна, друго... едни от най-високите сгради, както и най-високата в момента са построени от Самсунг Констръкшънс! Факт е че всяка една индустрия на самсунг може спокойно да поцкрепи други в кризисен момент! Чудно дали това могат и ябълките... а?!!!!
10
2
 
3
 
! Отговори
рави Рави преди 13 години
Шабес -гоите не ги бива в креативноста....
9
6
 
2
 
! Отговори
xyxyx преди 13 години
Kой пък ти говори за правоъгълната форма - ти пипал ли си 2-те устройства? Знаеш ли, че корейците така са моднали Андроида, че интерфейсът плашещо наподобява iOS - малко общо има с "оригиналния" си вид? Мога да продължа и с копирания dock connector и smart cover-a - все разни дреболии, които ще им изядат главата.Хубави таблети правят (за малко да си купя един, но си купих Archos), но прекалено много крадат идеи от ябълките.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мдааа, на ябълките им го *** зад сливата ... :)
7
4
 
21
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
Според теб каква форма трябва да имат телефоните? Може би да са кръгли като фризби, че да те удрят по не-креативната кратуна? Я покажи твоята креативност, че ми е интересно твоето виждане за телефон! Отделно азщо колите са на 4 колелета като може да са на 3-5-6 и т.н? това сега 50% копиране на автомобил от първо изобретателя ли му е? Защо пък телевизорите всички толкова си приличат? Това крадене на дизайн ли е? Ми плаярите за автомобили? Леле колко пари от съдене ще падат ...:) Замисли се малко
6
2
 
21
 
! Отговори
Боби1985 преди 13 години
До 5: Факт е, не ги бива в креативността, но за сметка на това пък правят смартфони и таблети със същите фунции като на Ябълката, но на по-ниска цена. Същото се отнася и за колите, моторите, пералните и пр. Защо някой да дава 700 евро (не знам точно колко е iPad 2) за айПад 2, при положение че подобно може да си го вземе за 470 евро!? Аз лично винаги бих предпочел iPhone де, но въпреки всичко...
5
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Самсунг освен да копират друго не могат, 3 години след представянето на първия айфон, те направиха телефон 80% копиращ неговия дизайн. Дръпнатите не ги бива в креативността.
4
3
 
30
 
! Отговори
do 3 преди 13 години
Само за твое сведение, че сигурно 1/3 от частите в iphone i iPad са производсто на Самсунг, както не веднъж писаха ябълката са купили части за $5.7 млр миналата година от корейците, в такъв скучай май фактите сами оборват твоята некомпетенция. А отделно 80% та сигурно и повече от LCD/TFT/LED дисплейите по света са произведени от корейците, включително и на някои модели на Сони.
3
47
 
12
 
! Отговори
ash преди 13 години
samsung, правят всичко и от нищо не разбират.... то не е перални, ютий, лаптопи фотоапатати,прахосмулачки , пердета....копират технологии и бълват на кило... бах ти марката
2
5
 
4
 
! Отговори
ПИТАМ, ДА ГЕЕ преди 13 години
Коги шъ го доведат това чудо и у назе, че и азе да си го купъ, дъ гее ?
1
4
 
61
 
! Отговори
водно конче преди 13 години
Еми браво на Ябълката. Направиха страхотна реклама на Самсунг с тия забрани.

Спонсорирани публикации