Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S

Подозират Apple в незаконно ползване на технологии на Samsung
5 окт 2011 11:26, Елка Василева
94
Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S
Снимка: Reuters

Южнокорейският концерн Samsung Electronics планира да действа за глобална забрана върху продажбите на новия модел iPhone 4S, представен снощи от американския му конкурент Apple, твърди в. "Чосун илбо“, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Възнамеряваме да се обърнем към съда и да се забрани продажбата на новия смартфон", посочи представител на Samsung пред южнокорейското издание.

Още по темата
5 окт 2011 08:17
71

Той добави, че концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка.

Напоследък обемът на продажби на Samsung стремително расте и южнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони.

Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга искове с обвинения в кражби на технологии и плагиатство, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия.

Сега компаниите водят няколко паралелни съдебни дела в различни съдилища по света. В края на септември един от вицепрезидентите на Samsung заяви, че концернът възнамерява да обяви "тотална война" на американския си конкурент, отбелязва БТА.

Снощи Apple представи новия си iPhone 4S, който е подобрена версия на четвъртото поколение от мултифункционалния телефон на компанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди, предаде Франс прес.

Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5 (смартфон от пето поколение) с още повече подобрения.

При представянето вчера котировките на акциите на Apple потънаха с 3,7 процента в началото на търговията, след това обаче котировките започнаха да растат и достигнаха 372,5 долара за акция. За цялата сесия спадът на котировките на Apple бе 0,6 процента (2,1 долара), посочва ИТАР-ТАСС, като цитира данни на агенция Блумбърг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: SamsungAppleiPhone 4S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
48
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Не съм особен фен на Епъл. Друго ми прави впечатление на тази снимчица. Зад този пич явно са цените на показаните модели с абонамент към операторите в САЩ. Какво ви прави впечатлени? 3GS го дават без пари с договор! 4-ката е 99$!!!!!! Новия е 200 до 400$!!!! Хайде сега отворете страниците на нашите уродливи оператори и им вижте невероятните промоции и условия за да си вземете Айфон! Плюя на нашите оператори! Ама явно има доста балъци да им дават 1000+ лева и да се кефят...жалка история...
8
8
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Като говориш така смело, не е зле да извадиш малко статистика. Дай да видим сравнения, социологически проучвания на това колко са доволни потребитлите от телефона, който са си купили и т.н. Само плямпане без факти говори за интелекта на автора.
7
3
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Това е война, която Apple горчиво ще съжалява, че започна ! В iPhone половината чипове са производство на Самсунг.
6
2
 
35
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Га няма шайба...и телефонистка...не ми го хвали!
5
0
 
27
 
! Отговори
V.Z. преди 12 години
Еми Епъл сами си го сложиха. Дела срещу НТС срещу Самсунг... няма как те да не отвърнат.
4
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Империята отвръща на удара :)И какво им е велико на тези Ифони не можах да разбера. Андроид е много по-функционален, а с нивите хардуерни компоненти и много по-производителен. Ако ти трябва за гъзарийка-вземи си Ифон, ако ти трябва смартфон-вземи такъв с андроид, без значение ХТЦ или Самсунг.
3
8
 
6
 
! Отговори
Катър преди 12 години
Войната на селянията започна... Патенти, технологии тъпотии. Все едно да патентовам жанра криминален роман и който и да напише такъв да му искам пари.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боли *** фара
1
53
 
16
 
! Отговори
Бобий преди 12 години
Телефоните на апъл са най- великите открития на 21 век.

Спонсорирани публикации