Apple ще трябва да прави реклама на Samsung

Компанията трябва да съобщи на английския си сайт, че корейците не я имитират
19 юли 2012 17:15, Бойчо Попов
69
Apple ще трябва да прави реклама на Samsung
Снимка: Ройтерс

Британски съд е постановил американският технологичен концерн Apple да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad, предаде Bloomberg.

Според нареждането на съдия Колин Бърс компанията трябва да постави на английския си сайт въпросното съобщение за период от поне шест месеца. 

Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, казва адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Съобщението освен това трябва да бъде публикувано в няколко вестника и списания на Острова. Целта е впечатлението у британците, че корейската Samsung е взаимствала идеи от дизайна на iPad, да бъде заличено.

Apple трябва да плати за публикации в Daily Mail, Financial Times, Guardian Mobile и T3, показва копие от заповедта, предоставена на Bloomberg от адвокатите на корейската компания. По-рано през месеца съдия Бърс заяви, че таблетите на Samsung не могат да бъдат сбъркани с iPad, защото „не са толкова готини“.

Apple ще обжалва решението на съда, взето на 9-и юли, но като цяло напрежението между компанията и Samsung продължава да ескалира.

Акциите на Samsung днес отчетоха ръст от 3,5% на корейската борса до 1,195 вона. Книжата на Apple вчера приключиха търговията в Ню Йорк с незначителен спад от 0,1 на сто.

Всичко за патентите войни четете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: SamsungAppleпатентни войни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"да знаем кой е убитака с който се гаврим" ти вярно много сериозно си се взел, благодаря ти и за този цитат, той достатъчно добре говори. Междудругото "тук" в америка в момента трябва да е най-рано около 6.15 , на "нощна смяна" ли беше ? Или не си лягал, богаташо от висока социална прослойка ?
45
2
 
3
 
! Отговори
Wizzy преди 12 години
Ти пък откъде си толкова сигурен? И гледам, че явно не виждаш брояча на оставащите ти символи, та питаш човека как бил вместил толкова символи в един пост. И поне си пиши потребителскоти име, да знаем кой е убитака с който се гаврим;)
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Wizzy"американецо" 39 и 40 са пост на един и същ човек!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до ГостБи ли посочил откъде да видя тази "статистика' за социалните прослойки? Щото иначе е "стъкмистика" а на такива се нагледахме вече достатъчно?
42
2
 
3
 
! Отговори
Wizzy преди 12 години
До 39 и 40Какво очаквате? В България всички са противни и злобни човечета. Само се хейтва и нищо друго. Затова и нищо не им се получава. Тук в Щатите Епъл наистина са култ и ще ти се изсмеят в лицето, ако почнеш да обясняваш колко ти бил по-добър телефона. Особено като почне мерене на гигахерци и размери на екрани е пълен цирк :))) А убитаците у над се пъчат, ама и те не знаят с какво
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето тук и съда се е произнесъл. И те ли са загубеняци, бедняци и т.н. ? Би ли ми отговорил този пост как да го вмъкна в предния като има ограничение на символите ? И пак да те попитам, ти не написа ли 2 поста ( 39 и 40 ) ?!? Как може да си толкова *** да ме обвиняваш за нещо, което ти правиш ?!? Безмозъчен си явно ?
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зомби казвам на вас и го казвам заради всичко което сте написали в под тази и много други статии. Плямпате си вашето и си го дъвчете без грам логическа мисъл. Набухвателя поне що-годе се аргументираше, а вие само лаете. Ти не написа ли току що 2 поста ? Закаква доминация ми говориш, комплексарче? Кой те излъга, че искам да "доминирам" ? Нямам злоба към производителя, аз имам няколко негови продукта, но не се имам за "богаташ" камо ли да наричам някой друг "бедняк" заради марка.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комплексарско е да пишеш винаги по 2 поста!!! Това не създава впечатление за доминация, а за гнусен и отвратителен зягубеняк!!!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С това, че автоматично лепваш определението "зомби" на потребителите на марка, която очевидно за цял свят произвежда неща в пъти по-качествени от болшинството останали производители те прави пълен ***. Това, че си изпълнен с толкова злоба към даден производител те прави едно много, много нещастно човече;)
37
3
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
освен това е супер комплексарско сам да си like-ваш постовете
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а съдийката (съда) и тя ли е кьорава ? или *** ?
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, копиран е! Ти кьорав ли си, или ***?
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3ти ден не ми отговаряте на въпроса : Копиран ли е Ipad ? Измисляте си сами разни суперлативи и пак сами си се хвалите с тях ? Ето това зомби какъв въпрос е задал : "Не могат даже да си разопаковат новото таблетче" , това откъде го измисли ? С подобни бисери ли се "успокояваш". Или предишното зомби : "принадлежат към една по-низша социална прослойка, това е доказано статистически" ?!? Къде е доказано, би ли се обосновал, тъй като иначе е измишлотина на лумпенизиран, самозванец, псевдо "богаташ"
33
3
 
4
 
! Отговори
Wizzy преди 12 години
То се вижда колко са умни потребителите на андроид. Не могат даже да си разопаковат новото таблетче, 2 часа се чудят от къде се вади туй нещо, пхахахаха.До 22: "Епъл просто си имат зомбита, а другите нямат."Ами да си направят и те, ама нещи не става май. Това много ви мори вас, че марката, която ползвате няма толкова верни последователи като Епъл, никога няма и да има. Ходете се гушкайте с оня дето се ОТВРАЩАВА от нас ;)
32
4
 
6
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Линкът ще си го потърсиш сам. Явно истината много те нервира;) Ето го и смешника с уникалната порода - вече се изтърка доста. На таблета си върша 90% от работата в момента, така че не ми обяснявай, че е играчка. В заключение може да се каже, че хората, ползващи андроид устройства принадлежат към една по-низша социална прослойка, това е доказано статистически и за жалост от коментарите тук си личи и то много.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 12Не ми превеждай ами дай линк с думите съдията. На оригиналния език. ***!Разбира се, че е сарказъм! Както и решението на съда. Само вие не разбрахте!
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе 28 къде виде андроиди бе? Тези които ползват андроид могат спокойно да си купят и уред на друга ОС ако излезе и е по-добра. Както се очаква скоро на Уиндоус 8 мобайл. Те проблеми с това нямат.Вие сте тези с които света се подиграва, а Кук нарече уникална порода. А уникална означава че друга такава няма.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@22Госте таблетите по принцип са *** или по точно играчка. Само феновете на епъл и разни други откачалки могат да дават толкова пари за бъзкня, било то на Епъл или на друга фирма. Епъл просто си има зомбиота а другите нямат.А на Нексус таблета просто отговаря на цена за играчка, затова и по има смисъл.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се че съдията с това че таблета на самсунг бил "not so cool" като ipad , се гаври по английски с копоите на Епъл в съда! И решението на съдията си е също, чиста гавра с Епъл. Ама зомбираните сайдери как да разберат?
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... в устите на андроидите :)))

Спонсорирани публикации