Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В голяма грешка сте за децата, те бягаха заедно с роднините си към Русия вече десет години подред, защото не се чувстваха спокойни и сигурни в Украйна, защото живота им беше в опасност, застрашен от Киевската фашистка хунта, много деца бяха убити там или родителя(родителите) им бяха убити, някои от тези деца, са инвалиди или роднините им са инвалиди, заради обстрела на Киевските фашисти по тях и гледах интервюта с роднините им и с тях, те мразят украинските фашисти!
54
3
 
13
 
! Отговори
НРБ преди 3 месеца
71 Армия от хомосексуалисти
53
12
 
8
 
! Отговори
До 64 преди 3 месеца
Защото имахме армия.
52
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна не е член на НАТО.Защо се бутат там да палят световни войни?!Да сядат дс преговарят иначе ще стане каквото каза баба Ванга.По-добре да не става и да няма невинни жертви!
51
6
 
22
 
! Отговори
Георги преди 3 месеца
Украйна била искала да е в НАТО :) и България иска да управлява Европа и света :) Всеични искаме да има демокрация - управление на народа, но това е утопия :) Къде и кога се е чуло народ да управлява :)
50
18
 
26
 
! Отговори
Жестоката истина преди 3 месеца
Има САЩ и нато войни, мизерия, терористи, смърт, ако ги няма света ще си отдъхне в мир и спокойствие.
49
20
 
9
 
! Отговори
Не е лошо преди 3 месеца
Да си президент на България 20 бона заплата + бонуси и вместо да си вършиш работата провеждайки важни дипломатически срещи с чужди делегати можеш да разтягаш малолетни гимнастички.
48
10
 
24
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
персонала на нато са просто терористи.... на чужда територия
47
21
 
16
 
! Отговори
До Тъпака 51 преди 3 месеца
В Украйна има рускоезични украинци, а не руско население.... Никой няма право да анексира чужди земи под какъвто и да е предлог... . Турция защо не нападна България когато изселвахме турскоезичните български граждани? Можеш ли да отговориш?
46
12
 
23
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
Основната причина за война желание на Украйна да влиза в НАТО и разпологане на всякакво американско оръжие по руско-украинска граница, с което САЩ не биха се спряли да трепят и маса украинци, вижте как непрекъснато наливат масло в огъня не смятат украинците за нещо различно от пушечно месо.
45
4
 
27
 
! Отговори
Факт на Фактите преди 3 месеца
украйна заедно със западните партньори ГУБИ, хайде сега квичете колкото си искате, нищо няма да промените. Напред Русия, изчисти света от тези бАклуци.
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Одеса, Одеса е на ред. Всички с трепет очакват приятни новини от там.
43
3
 
25
 
! Отговори
до 53 преди 3 месеца
българския президент знае какво прави - няма среща с натовските подпалвачи на войни! те трябва да бъдат гонени като крастави ***!
42
1
 
14
 
! Отговори
Bary Seals преди 3 месеца
56 България живее от мутренски рекет и комунистимески феодални репресии над собствения си народ който държи в робство.
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Падна рекордът на снайпериста Зайцев, руски войник унищожи с дрон над 300 украински бойци..
40
1
 
8
 
! Отговори
Георги преди 3 месеца
А каква е причината за войната?
39
6
 
30
 
! Отговори
Скоро преди 3 месеца
САЩ живеят от смъртта и войните, настъпи ли мир край с сащ.
38
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо никой не повдига въпроса за свастиките, с които се кичат защитниците на Украйна, изпращането на бойната линия на затворници, на фашистки подразделения на Кракен и Азовци.
37
5
 
22
 
! Отговори
да преди 3 месеца
дайте ги, ама да си носят и черни чували! братушките ще ги одрусат като зрели круши!
36
31
 
4
 
! Отговори
USA POWER преди 3 месеца
Само не разбрахме защо Радев предпочете да прекара времето си с малолетни гимнастички вместо да се срещне с Иан Столтенберг.Ватикана не му влияе добре.

Спонсорирани публикации