Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?

Блинкен смята, че други страни ще подкрепят Украйна
20 юли 2024 11:18, Александър Попов
428
Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е напът „да си стъпи на краката“ във военно отношение, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, посочвайки, че повече от 20 държави по света са поели ангажимент да продължат военната си и финансова помощ за Киев дори и ако САЩ оттеглят подкрепата си при нов екип в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Блинкен за първи път пряко засегна възможността бившият президент Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември и да се откаже от ангажиментите на страната към Украйна. При настоящия президент Джо Байдън САЩ станаха най-значимият поддръжник на Украйна в нейната вече над двугодишна борба срещу руската инвазия.

Публичните коментари на Тръмп варират от критика към американската помощ за Украйна до подкрепата ѝ, докато неговият кандидат-вицепрезидент Джей Ди Ванс застана начело на усилията на Републиканската партия да блокира в Конгреса милиардите долари военна и финансова подкрепа от САЩ за Киев.

Притесненията сред Украйна и нейните поддръжници, че страната може да загуби жизненоважната американска подкрепа, се засилиха с подема на предизборната кампания на Тръмп и неуспехите на Байдън.

Блинкен каза днес, че всяко ново американско правителство ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа в Конгреса за Украйна в интерес на противодействието на опитите на президента Владимир Путин да разшири територията и влиянието на Русия.

„Всяка администрация има правото, разбира се, сама да определя политиката си. И ние не можем да ѝ го отнемем“, каза Блинкен, говорейки пред аудитория от американски и чуждестранни политици на Форума за сигурност в Аспен в щата Колорадо.

Същевременно той посочи споразуменията за сигурност, които Съединените щати и повече от 20 други съюзници - включително някои партньори от НАТО, Япония и Европейския съюз - подписаха на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон този месец.

„Предполагам, че е възможно да отстъпим по въпроса, но за щастие имаме още над 20 страни, които правят същото“, каза Блинкен.

Според него самата Украйна вече е напът „да си стъпи на краката във военно, икономическо и демократично отношение“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 месец
До 777 глупости, Порашенко е още по-агресивен. Даже Кличко заговори, че при лош мир ще правят референдум, дали да не продължат да се бият.
377
4
 
2
 
! Отговори
Старият завет преди 1 месец
Може и да секне, но изстрелът ще бъде с 0,5 см вдясно о т ухото на бай Дончо.
376
4
 
5
 
! Отговори
777 преди 1 месец
Зеленскис изтекъл мандата не разрешава провеждане на избори. Има ли такива народът ще го свали и краката към мир ще е направена
375
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ще има особено от Унгария ха ха ха
374
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подкрепа ще има за наркомана с повече брашно
373
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че ще секне,ако до тогава има Украйна и един дрогиран клоун
372
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смърт за НАТО!
371
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиците са за лудница или разстрел. Украйна щяла да се изправи. Даже да й върнат всички територии, което няма никога да стане, тази страна е загубила сигурно половината си млади мъже, ако броим ранените. Материалното се оправя, ама къде ще са здравите и прави трудоспособни украинци да градят?
370
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо никой не помага на Бг за гасене на пожарите. Нито САЩ нито Нато и ЕК. Нито никой вътре в страната. Млади хора правят срещи в сараи. А пожарите си горят.
369
3
 
17
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
"Украйна вече си стъпва на краката"!!!Стъпва уверено към демографската катастрофа,към небитието.С такава "безкористна подкрепа" пътеката води единствено натам,към "нищото"!
368
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ме интересува Украйна,която разруши църкви само и само да може да продаде иконите и златото на безценица на Запад.Не ми се гледат сатанисти още 4 г. по телевизията,които да казват на черното "бяло" и обратното.На Евровизия вече тотално превъртяха с истински ритуали за призоваване на демони.Ако спечели Тръмп няма да има такива извращения и ще може да се гледа спокойно телввизия.Ще станат пак нормални ако е Тръмп.Хората избират.
367
2
 
6
 
! Отговори
Няма преди 1 месец
значение. Зад Зеленски са Канадеца, Асен, Денков, Пеевски и Борисов. Непоклатими. И разбира се анонимните ***.
366
3
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
колко трябва да си беден пРосяк та цяла събота да си писал срещу пРосия. И то все глупости, която може да измисли пРоста кратуна. Горкото нищо.жество. Да си губи живота в анонимно дърляне. Едва ли би дал адрес или телефон за среща в София с опонент. Очи в очи. Всъщност дори не би говорил такова неща в някое заведение /то и стотинки за кафе няма завалията/.
365
3
 
11
 
! Отговори
Малко за историята преди 1 месец
Украйна е създадена като държава в състава на СССР. До тогава такава държава не е имало. През 1653 г. хетманът на Запорожката армия Богдан Хмелницки изпраща посолство в Москва при цар Алексей Михайлович, състоящо се от военен старшина Григорий Гуляницки и военен писар Иван Виховски с другари, с молба да приеме цялата Малорусия и Запорожката армия във вечно твърдо владение, гражданство и покровителство. За никаква Украйна тук не става дума. Когато стават покрайнина на Русия тогава.
364
5
 
19
 
! Отговори
Украйнец преди 1 месец
Зеленски е нелигетимен президент та този дори не е украйнец а евреиско *** без родина
363
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йес, мноо си npozg!
362
4
 
11
 
! Отговори
ИесСиЯДа - 4:0 преди 1 месец
Заглавието: Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?. Отрупано със синоними, метафори и афоризми то гласи: Ще МиСеИзсекнат ли нъ УкрайнТа ? Отговорът бил ИесСиЯДа.ЗелениятГлист разбрал 4те да-та като "да си изяде отровата" от ИеЖСиЯДа". и за последно зашьол в мазътъ да одшмъркали два линеала бело
361
13
 
5
 
! Отговори
До 381 преди 1 месец
Похвално е родолюбието ти!! Но не и към путинарския режим а ла КИМЧО! Това са различни неща!!
360
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои копейки тролят, че Украйна е руска територия. НЕ Е ТАКА. РУСИЯ Е ОСНОВАНА В КИЕВ КАТО КИЕВСКА РУСЬ. КОЯ ТОГАВА Е ИСТИНСКАТА РУСИЯ?!
359
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бих отишъл в русия да им подобря гена особено при тоя мъжки дефицит, ама те 6ляgkuтe сами идват тука на seхтуризъм!

Спонсорирани публикации