Мъск: След 10 години милиони хора ще имат мозъчни импланти

Neuralink позволява на парализиран да управлява компютър
22 авг 2024 09:37, Петър Бойчев
64
Мъск: След 10 години милиони хора ще имат мозъчни импланти
Снимка БГНЕС

Илон Мъск обяви, че през следващите 10 години милиони хора ще използват мозъчни импланти Neuralink.

„Ако всичко върви добре, до няколко години стотици хора ще имат Neuralink, може би до 5 години десетки хиляди ще го имат, до 10 години милиони ще го имат“, написа милиардерът в X (бивш Twitter).

Стартъпът Neuralink е създаден от Мъск през юли 2016 г. и разработва чипове, които могат да бъдат имплантирани в човешкия мозък. Милиардерът вярва, че подобни устройства ще позволят на човек да се превърне в киборг, способен да устои на изкуствения интелект, а също така ще помогнат на хората да се научат да управляват компютър, използвайки силата на мисълта.

На 28 януари Neuralink за първи път имплантира имплант в човешкия мозък. В началото на август Мъск обяви, че имплантът е поставен на втори пациент. Устройството позволява на парализиран човек да управлява компютър, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от За да се разбираме
Зодиите, които ще усетят любовен разцвет през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 2 седмици
Тъй, тъй, след 5 години на марс, след 10 всеки с чип, а след 15 кацане на слънцето с Мъскомобил.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
мале мале колко ограничени май муни коментират тук, нищо чудно че Бг все още е най-изостаналата държава в ЕС. Ей смешници, 80% от сегашната медицина се дължи на технологиите и това е бъдещето, а вие се връщайте в пещерите от които сте изпълзяли.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В крайна сметка за какво служи въпросният имплант? За да си модерен ли? Самият Мъск има ли имплант?
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сигурно визира сина си, който е почнал манипулациите от дете. До това води дж ендър пропагандата в училище, колкото да се дървят содомитите.
47
1
 
0
 
! Отговори
КОО преди 2 седмици
Тояга 3 е по-зле от Ладите едно време. Никаква возия, вози кат каруца, вътре тясно и твърди седалки. Материалите са ужасно евтини. Тояга Х и S стават донякъде , но пак чипарска история. Че е бърз Плед-а, бърз е, но дотам. Да не говорим за СаибърТръка. Няма такова грозно животно. Вътре е отчайваща работата.
46
1
 
1
 
! Отговори
Нация преди 3 седмици
Сина му на Мъск от мъж се трансформира на Жена, смятай колко болни са амеркинаците
45
1
 
1
 
! Отговори
Хитрец преди 3 седмици
А след 15 години найлон мръсен ще Ива милиарда хора подчинени на мъск..и след 20 години всички хора имплантирани хора ще кажат на вашите заповеди господин мъск..
44
0
 
1
 
! Отговори
Мъск. преди 3 седмици
За да станете мутанти, сложете си мозъчни импланти !
43
0
 
4
 
! Отговори
Аха преди 3 седмици
Той ли ще държи пулта за управление ?
42
0
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 3 седмици
Защо не сложи на себе си първо? Да даде пример. То така лесно - да си правиш експерименти с останалите и да печелиш милиони от това. Ама на себе си не смее да сложи.
41
0
 
7
 
! Отговори
Неврохирург преди 3 седмици
Какви 10 години ! Я вижте в българския Парламент - всичките са с имплантирана каша в мозъка ! Толкова *** българи да избират все едни и същи б.о.кл.уци за дупетати явно са също с такива имппланти.
40
0
 
1
 
! Отговори
генади преди 3 седмици
...а ти ще имаш мозъченн хуййй в главата! Лично синът ти ще ти го имплантира!
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първият, на когото трябва да бъде имплантиран чип в мозъка (може и само мозък) - това е Мъск! Пълен ***
38
0
 
7
 
! Отговори
Първа стъпка преди 3 седмици
Със сигурност му трябват хора с импланти да му купуват каруците. Не зням какво ще е след 10 години, но нека Мъск първо да започне с простото и да си оправи качеството и скапаните чистачки на колите си Тесла.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мъск, много си отворен , ама почивка във Велинград не можеш да си позволиш , нали ?! Сега сериозно - чип може да ми сложите само след като ме извадите от гроба !
36
3
 
5
 
! Отговори
28 преди 3 седмици
Какво лошо има? Пердставете си, че най-глупавите хора, са в пъти по-умни от най-умните, които сте срещали? Кажете ми, как това ще е лошо? Как? КААААК!
35
0
 
4
 
! Отговори
15 преди 3 седмици
До до 15 Безпочвени спекулации към този момент. И това ли ти е стахът? Ами че то утре някой, може да те застреля? Защо изобщо да излизаш от вас? Виж, докато ти се притесняваш от "хакване", хората с това преимущество ще овладеят целия свят.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 33 - Ъъъ ко? Републиканците бяха тези, които стопираха генното инженерство и терапия с ДЕСЕТИЛЕТИЯ! Днес можеше да имам машини, които карат загубени крайници да растат. Можеше да няма плешиви хора. Можеше да има органи, които идват от "саксия", така да го каже. Можеше да имаш нови зъби. Но не ... Та я кажи пак, за републиканците? Че демократите, като гледам, хич не са по църквите.
33
2
 
8
 
! Отговори
Може преди 3 седмици
Ако има вода за пиене
32
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
НЕ СЛУЧАЙНО Е РЕПУБЛИКАНЕЦ! ТОЙ СМЯТА, ЧЕ МОЖЕ ДА ПОДОБРИ ТОВА КОЕТО БОГ Е СЪЗДАЛ! РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА ЗЛОТО ТАКА КАЗАХА ВЪВ ФИЛМА ВАКАНЦИЯТА 2015