"Октопод"-ът е балон, който ще се спука!

В цирк се превърна очната ставка между Филчев и Атанасов
Обновена: 26 яну 2012 15:09 | 26 яну 2012 14:15,
86
"Октопод"-ът е балон, който ще се спука!
Снимка: БТА

Делото „Октопод“ е един балон и ще завърши, както завършва всеки балон. Това заяви бившият главен прокурор Никола Филчев, след като два часа беше разпитван като свидетел.

Той се изправи на очна стачка с бившия началник на НСС ген. Атанас Атанасов и превърна в цирк съдебната зала. Прокуратурата я поиска заради разлики в показанията им пред съда.

По думите на ген. Атанасов, който бе разпитан вчера, двамата с Никола Филчев се познават и бившият главен прокурор му се е обаждал, за да лобира за назначаването на Алексей Петров в ДАНС.

След като двамата се изправиха един срещу друг в съда, веднага до тях се присъедини и служител на съдебна охрана.

По време на тази процедура се разрази скандал, защото двамата продължаваха да поддържат показанията, които са дали пред съда.

Попитан дали познава Атанасов, Филчев отговори, че знае, че такъв човек е бил шеф на НСС, но лицето, което е изправено срещу него не му напомня на Атанасов.

Още по темата

Ген. Атанасов потвърди, че познава Филчев и той му се е обаждал по телефона за назначението на Алексей Петров.

"Това е 100-процентова лъжа", разкрещя се  Филчев и продължи: "Ти много добре знаеш, че исках от Костов да те уволни след подслушването. За какво ми е да внедрявам секретен служител. Костов ми каза, че жена му (на Атанасов) е алчна и намерили в сметките й 7 милиона долара", отвърна бившият главен прокурор, гледайки  Атанасов в очите.

"Ще ти се обаждам на теб, за какво", попита Филчев. 

Атанас Атанасов попита Филчев дали му е гостувал. Бившият главен прокурор отговори: "Не Ви помня, че сте Атанасов, но у Атанасов съм ходил. Той беше горд, че има голям апартамент. Без пари били взети от Министерския съвет маси и столове. Беше много мило".

След края на разпита Филчев напусна съдебната палата с охрана и заяви, че делото срещу Алексей Петров е балон и образно обясни какво ще се случи с него:

"Първоначално надуваш балон, радост, оживление, големи очаквания. След това пускаш балона да лети във въздуха, наоколо ръкопляскания, аплодисменти, на върха си. И идва момент, в който балонът, както всеки балон, се спуква и никога не можеш да го надуеш пак".

Той отказа да отговаря на повече журналистически въпроси и покани репортерите на пресконференция в понеделник на стълбите на Съдебната палата.

Делото "Октопод" се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов и Кирил Топалов.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, а Петров - и за разгласяване на държавна тайна.

Бившият прокурор Цеко Йорданов е подсъдим за престъпление срещу правосъдието. Алексей Петров вчера определи делото като цирк. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
13
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Другари,аз бях до тук.!!!!Не мога вечно с вас да се занимавам,колкото и да ми се иска.Имам амбиции за мин.председател,така,че ме оставете да се оправя с оня евреин Станишчо..Важно!И не ми намесвайте името другари....!
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Филчев трябва д абъде на подсъдимата скамейка а не да ми играе на свидетел !
32
7
 
10
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Имаме си постоянно действащ цирк с име "ОКТОПОДА"За всичко в нашата държава е виновен ОКТОПОДА,единствен той е печеливш и на изгода,във нея нищо да не се променя.Къде и кой е истинския ОКТОПОД,тоз, който всекидневно ни краде и пали и обира,закони има, акции на МВР и пак не спира?Дали е този, който МВР-то показно го хващаили така, отново за зелен хайвер ни пращат?Къде е той и кой е той, от години се питамеи ако властите не могат или не искат,отново избори ще има и тогава да го сритаме!Вие, млади хора, назовете ОКТОПОДА!
31
2
 
9
 
! Отговори
ГОЦЮ преди 12 години
От 2 дни ме няма и се оср***ха тея главочи ей..........
30
13
 
15
 
! Отговори
ВАГНЕР за 31 преди 12 години
Гоце от много време е шеф на ДС.Естествен,че той стои зад всичко....дори и за палежите на коли.За стачките е ясно,че е той.
29
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типично в идиотският стил на Филчев.А фактът,че за А.П.ще довтаса барон чак от Великобританя показва,че нещата са много сериозни и е сигурно,че Перванов е в дъното на цялата мафиотска структура.Няма да е изненада ако някой пак се спомине мистериозно.Ние пък искаме делото да се гледа от Европейски съдии.Не току така Гоце измъкна А.П. от ареста,да има време да се подготвят.
28
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Филчев или е луд или играе много добре ролата на луд
27
8
 
19
 
! Отговори
акуд преди 12 години
филчев *** да ти се спука като балон у некоя килия
26
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой назначава ? Емануил Йорданов по предложение на Атанасов кой се подписва Атанасов и Йорданов - точкаАйде сега тоя ми си обади оня ми се обади - вие така ли назначавате хорав секретните служби - без да ги проверитето и Папата може да ти се обади и да ти каже назначи Сумиста за секретен офицерБоклуци лъжливи - носете отговорност - като малки деца стеда Ви пикам на генералските пагони
25
1
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Попитали радио Ереван - Защо не ни върви на...главни прокурори.Отговор -Защото преди демокрацията,се отчитаха...само на Тато,а след...Демокрацията - никойне ги знай,на кого се...отчитат,с изключение на...касиера,дето им брои...премиалните.
24
12
 
17
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
След като Кръстника Гоце,стана от президентския стол,мафията започна да се пропуква.Гоце-СЪд-Мафия-ДС
23
5
 
18
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Е поне за едно Филчев е прав - цялата история е един огромен-огромен цирк :))). *** полицията, *** прокуратурата и *** специалните служби дет си взимали маси без пари от МС и с бюджет от няколко милиарда силите им стигат да повдигнат обвинение на някой, който е набеден за кръстник на мафията само за това, че ударил два шамара на некакъв дребен кокошкар :))).
22
7
 
25
 
! Отговори
веригата....? преди 12 години
Костов е ученик на ---Филчев ,Атанасов Ат.,е ученик на ---Костов и накрая ,ТЕ всички бяха на ХРАНИЛКА ПРИ ------ТРАКТОРА !Какво да си мислим ...?"Хвани единия ,удари ---другия"...!*** до шия в Бг !
21
1
 
2
 
! Отговори
do 10 преди 12 години
sinister planet moje bi e igrata
20
0
 
16
 
! Отговори
....? преди 12 години
За какво го обвиняват ---Фильо ?Нали той каза ,че работи в"Плод и заленчук",когато го търсеха по тИлИфона!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво се косите за глупости ? какъв сняг вали само ? те цирк от съдилищата всели да коментират .... Алоо турски сериал а поръчков процес не се коментират
18
0
 
9
 
! Отговори
BT преди 12 години
Хвани единя, удари другия.
17
0
 
2
 
! Отговори
catenaccio преди 12 години
Паул (излюпен около януари 2008 г., починал на 26 октомври 2010 г.[1]) е октопод от вида обикновен октопод (Octopus vulgaris), който получава известност благодарение на традицията да отгатва изходите на футболни срещи с участието на германския национален отбор. Той живее в аквариума Сий Лайф Сентър в Оберхаузен. Вследствие на верните си прогнози Паул е застигнат от особен медиен интерес, а популярност добива прякорът му октоподът-оракул.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По нещо ми прилича на Ив.Славков -Батето!
15
6
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Иван Костов не само Филчев е назначил - а и Алексей Петровчерез Атанасов - това вече не е тайна - АЙ сега съберете 2+2 да видим колко прави?Не очаквай Костов да се появи - той винаги остава в сянка А че Атанасов Лъже - мога да се закълна - Филчев никога не се обаждал за АлексейЕле па на Гнома точно с който не могат да се гледат