Факт: Обвинение за Мария, подхвърлила сина си от немотия

Чистото съдебно минало може да я спаси от наказание
1 авг 2017 14:52,
86
Факт: Обвинение за Мария, подхвърлила сина си от немотия
Снимка: "24 часа"

Прокуратурата повдигна обвинение на Мария, майката, която подхвърли 3-месечния си син Александър пред блок в "Младост".

Жената е обвинена за това, че е оставила без надзор детето си и не е положила достатъчно грижи за него. Ако бъде призната за виновна, Мария може да получи до 3 години затвор и глоба до 5000 лева, съобщи "Дарик".

Още по темата

Заради чистото си съдебно минало обаче Мария може да внесе искане за свалянето й от наказателна отговорност, обясни говорителят на Софийска окръжна прокуратура Виолета Желева.

Обвинение е възможно да получи и работодателят на Мария. Вчера младата жена разказа, че е напуснала 5 дни преди майчинството, защото шефът й и казал, че така ще получава държавни помощи за детете. Прокуратурата може да го обвини в измама.

Историята на Мария трогна хиляди българи след като стана ясно, че тя е изоставила малкия Александър заради липса на пари и притисната от здравословен проблем. Майката поиска да върне сина си два часа след като го остави, но засега властите й отказват.

Мария вече е поискала писмено да си получи Александър обратно. За да стане това обаче тя трябва да бъде подложена на проверка дали има "необходимия капацитет да бъде родител".

Още вчера служители на "Социално подпомагане" и Бюрото по труда консултираха Мария как да си намери работа и как да кандидатства за държавни помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58"По Света" или в Европа има силно развита социална система която помага солидно на майки като Мария изпаднали в беда! Ако не знаеш - прочети, проучи!!!
55
1
 
11
 
! Отговори
Мразя България! преди 6 години
Защо след като има опция майката и детето да бъдат настанени заедно в звено Майка и дете и така да не се разделят,социалните са настървени да оставят детето при приемни родители?Това,че става въпрос на бебе не означава,че някакви бабички от ДС могат да го подхвърлят както си искат и да си играят със съдбата му.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Браво! 57Суджука е за тази награда! До сега никой не е 'изисквал' 4-ри тона съджук! Ако е на запад ще го натикат веднага в книгата на Гинес!
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам за друга държава, в която да е част от ежедневието да раждаш и да си оставяш детето да го гледа държавата. По света, дори и най-бедните хора си треперят за децата. Има домове, да, но те са за отнети от родителите им деца, които са ги застрашили. Прекалено много десетилетията раждане и захвърляне на дете са част от нормата и явно и тази жена си е помислила в момент на отчаяние - що пък не? Просто нямаме никакъв морал вече.
52
4
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Сега да я предложат за жена на годината, щом като е с чисто съдебно миналои е казала, че се разкайва!
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората не сме еднакви че да мерим кой колко би могъл да издяни на стрес, несгоди, подлост, лицемерие, безхаберие и побой! Ето точно тук идва ред на държавата (ако я има) да помогне ефикасно на тези които са в нужда! Така е на запад и така би трябвало в една държава членка на ЕС! Мария на дали щеше да си остави детето ако имаше 45 000 в джоба! Несправедливостта в България е просто потресаваща! Безхаберието - още повече! Нека държавата да помогне на тази жена и след като се възтанови - работа!
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, не си морален апостол и никой не е, затова не съди. На всеки му се случват трудни неща и хората се познават по това, че вдигат падналия а не го ритат.Утре може да си ти или аз. Лично аз не спирам да си го повтарямНяма да ти пиша пред всички, не това е целта като всеки човек и аз си имам гряхОще ме мъчи и понякога си мисля, че всичко неприятно, което ми се е случило, е заради него.Не мога да съдя тази грешница защото и за съм такава.Бъди зрав!
49
4
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Никога не съм бил "морален апостол"....но знам колко дълго се мъчихме със съпругата ми да си родим детенце! Първото го загубихме 8а седмица от бременноста....спонтанен аборт....после години - нищо! Докато не установиха, че жена ми има Хашимото ( щитовидната жлеза не работи както трябва) след серия инжекции...си родихме красиво момченце! Който не се е мъчил...не знае!Няма НИКАКВИ РЕЛЕВАНТНИ ПРИЧИНИ да зарежеш рожбата си!!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 48Циник, престъпление е да се оставят децата така, но ако го правиш с ясната умисъл че не го искаш с ясното съзнание, че не ти пука какво ще му се случи.И не се връщаш да го търсиш.Разбираш ли разликата?*** вярвам, че на нея ако и се помогне ще има смисъл, точно липсата на помощ е причината да постъпи така.Понякога трябва да се следва духът на закона, не буквата му.Знам какво е да нямаш пари, знам какво да платеш дрехи за бебето и да ядеш макарони 6 месеца, да переш на пелени
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52Да пази Господ да не я достигнеш!
46
6
 
6
 
! Отговори
Циник до 48 преди 6 години
Не мога да се поставя на нейно място!!!По съвсем прозаични причини - ако ще и по кофите да ровя за насъщния, НИКОГА няма да изоставя детето си!!!! Ще лъжа, ще крада, ще прося....но детето ми ще е при мен!!!Трябва да ме убият - за да ме разделят с него!!!!Не прощавам ТОВА престъпление!Дано си разбрал нещо!
45
3
 
17
 
! Отговори
Lightseeker преди 6 години
Очевидно целта сега е да се унищожи,а не да и се помогне да си стъпи на краката и да започне да се грижи добре за детето и.Това неуважаеми г-н Премиер /и доста по-голям престъпник от тази изпаднала жена/ не е никакъв стимул да имаш дете в днешно време.Вие правите всичко възможно да ни прогоните от тази д.упка и отходен канал,минаващ за държава.
44
0
 
15
 
! Отговори
Обикновен Бг преди 6 години
Бихте ли ми казали, АКО жената беше от по-*** ни съграждани ДАЛИ щяха да я съдят, ЗА НЕЩО. Ако беше по-*** веднага щяха да се появат няколко НПО, е може ли без БХК. НО ЗАВАЛИЙКАТА СИ Е БЯЛА ИЗСТРАДАЛА БЪЛГАРКА, поради това ще я съдят като БЪЛГАРКА, НЯМА ДА СЕ ПОЯВАТ НПО, нито БХК, няма да я изкарат ДИСКРИМИНИРАНА, КАТО ОНЕЗИ ПО-***, С ПО 95 КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ КОИТО НАПАДНАХА ПОЛИЦАИТЕ С БРАДВИ. ОТ ВСИЧКО ТОВА СИ МИСЛЯ, ЧЕ НЯКОЙ ИСКА ДА СЕ НАПРАВИ НА ПО КАТОЛИГ ОТ ПАПАТА ПРЕД ЕС.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникЗнаем, че ти не можеш да оправдаеш никого освен себе си.Да се обвинява винаги е било по-лесно, от това да се прощава и да се оправдава. Ако не иска това дете нямаше да го гледа три месеца, ама ти не мислиш така. Твойта цел е да изтъкнеш себе си.Как детето би имало по-добра съдба, ако остане без родители? Сирак?Можеш ли да се поставиш на нейното място? Ако не можеш си трай.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена е лицато на геноцида, който свирепо и методично се провежда в БългарияАко я осъдите, за мен ще е поредното доказателство, че справедливостта не съществува и тук е дива джунгла.И нищо няма да е в състояние да ми промени мнението.
41
1
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Работодателя безусловно е у род! Такива у нас , с лопата да ги ринеш! Подобна "скрита" дискриминация, има и в Германия....фирмите предпочитат да назначават "млади сингъли"....кандидатки с малки деца - биват "непредпочетени"! Но! И господ да слезе - не може да ме убеди, че тази е МАЙКА!!!Ако не е психично болна - трябва да понесе наказание! Едно 4 месечно бебе - не заслужама такава съдба!Не мога да я оправдая!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тази нашенска прокуратура осъди тази женица би трябвало съдията да бъде принудително задържан за психиатричен анализ и диагноза!
39
0
 
7
 
! Отговори
куката преди 6 години
Трябва да стане нещо, да се вдигне шум та да хукнат като изоглавени разни организации и разбира се те не са виновни, те не знаят, че има такава жена с малко дете, хайде стига бе то това село Габра е толкова голямо, че хората не се познават/1000 души/, все някой е казал нещо някъде на някого, но на този какво му дреме нали не е неговото дете, нали той не мизерства!
38
0
 
2
 
! Отговори
шансове!!!!!! преди 6 години
станалото станало с глоба и тн да не се осложняват нещата
37
0
 
1
 
! Отговори
съвест??????? преди 6 години
реалноста в провинциите на някои няма работа а не със силикон за суджуци най горещата новина пусни си порно ,,неа,,