Гешев със заявка за по-активна прокуратура за справедливост

Главният прокурор не бил всевластна и безконтролна фигура
Обновена: 26 ное 2019 13:54 | 26 ное 2019 12:54, Камелия Цветанова
64

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според Иван Гешев, който ще наследи поста като главен прокурор от Сотир Цацаров, след като президентът Румен Радев подписа указа за назначаването му, прокуратурата трябва да е по-активна  и да отговори на очакванията на българските граждани за повече справедливост.
Още по темата

"Съзнавам, че обществото очаква това и ще направя всичко възможно да оправдая обществените очаквания", коментира той след срещата си с президента.

Гешев обясни, че Радев му е информирал за намеренията си да инициира широк дебат за промени в Конституцията във връзка със съдебната система.

Според него прокуратурата е част и трябва да остане част от съдебната власт, а това е мнението и на почти цялата магистратска общност.

"Не смятам, че съм работил селективно по делото КТБ, както екипа от следователи, прокурори и съдебни служители. Това ще стане ясно и в хода на съдебното производство", коментира Гешев по повод на призина на президента да бъдат посочени всички виновни за фалита на банката, а не само някои.

Според Гешев главният прокурор не е недосегаем и не решава всички проблеми в държавата.

"Смятам да развенчая мита, че главният прокурор е всевластна и безконтролна фигура. Това не е вярно. Главният прокурор не е пощенска кутия, за да приема сигнали от политици. Рационално е българските политици да внасят сигналите си в компетентната прокуратура. Те не трябва да използват главния прокурор за реклама и пощенска кутия", смята избраният за главен прокурор.

"Не смятам да споделям проблемите на прокуратурата, не сме безгрешни, но не сме виновни за всичко. Борбата за престъпността зависи от охранителните органи, прокуратурата и съда. Не може една система да не работи и за всичко да е виновна една структура. Резултатите на българската съдебна власт са нелоши", допълни Гешев.

Той допълни, че има приоритети, но засега няма да ги коментира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари червенотиквени айдуци.Безплатен обяд нема и не може да има.Кой ял,пил и неплатил,треби да си плати сметката.Къщи за гости,скара по време на пости и други глезотии до тук.Вервам в Гешев.Треби ред и справедливост в тая държава.Младите са отвратени от бандитите и бегат от родината ни.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Главният прокурор не бил всевластна и безконтролна фигура"ВЕЧЕ НЕ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОАТЛАНТИЗМА.
30
3
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Думите "активна прокуратура" са многозначни!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сетне, стана по-досадно от брекзита. Беше един труден и оспорван избор. Всички кандидати имаха безспорни качества!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава на ченгетата. Съобразяване със закона нулево. Само да "стават" нещата. Мачкане на всички. Противоконституционни закони. А по форумите се замерват кой бил червен и кой бил кравар. Всички сте маскари. Всички.
27
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-32,напълно съм съгласен с теб,но трябва да почне със цветан асансьорчиков,с пацо терасата,със строителите на къщи за тъщи,тогава може народа да му повярва на гешефтов.
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев! НИКАКВА МИЛИСТ ЗА ТЯХ!Смачкай ги до последния продран българин!
25
1
 
4
 
! Отговори
да бе преди 4 години
"Справедливост" като за Недялко Недялков, на който е подновено разследване след публикация,че подкрепя единият си син, издател на сайта Бивол.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Троцки сбърка, че той е собственика на чифлика ... а беше баце Сталин.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък на запад голям келепир .Опъват те да бачкаш и толкоз.После сами идват тука да се лекували щото там било ...скъпо .Смях .Проблемът е в нашите работодатели бизнесмени дето искат да им бачкаш без пари .Но нали всичките са бивши комунисти и смятат държавата за свой чифлик като Лев Троцки.Затова и сума народ избяга за пари на запад .
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като почнат да изчезват хира ... друго ше приказвате
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Ако не за мен, поне за себе си и близките си помисли ...
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз тва казвам Гешеф, Бойко и Герб, сдс в герб не ги понасям *** като има поток и аец не ми пречат, знам, че ако се наложи има кой да им дръпне ухото или да им бие шута, справка Плевлю, Цвъки, ха, ха, ха
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев обясни, че Радев му е информирал за намеренията си да инициира широк дебат за промени в Конституцията във връзка със съдебната система.Започна се ...
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като затворят терминалите и ни взимат децата, а нас ни карат в белени, ще видите вие ...
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте коментарите надолу и ще разберете що е то червена гмеж и вой на умряло!КЕФ, КЕФ!Копейки няма за продажните шумкароиди!А скоро ГЕШЕВ ще ги теикне в затвора!САМО ГЕШЕВ, ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ!СКОРО ТРЪМП ПУСКА ЕВТИНИЯТ ГАЗ И ИКОНОМИКАТА ЩЕ Е В ПЪЛЕН ВЪЗХОД!
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Българите са "***", а русофилите сте предатели-българофоби !
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тоя форум са се намърдали 2-3 герберски трола и словоблудстват малоумия! Бегайте да си вземете стотинките маскирани ***
14
4
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Тоя 12 счупи *** нпо тата не обичат Гешев, извратените и обратно, а съветски паметници трябва да има, за да може поне евреите като нашия натовеца да слагат цветя на спасителите си, не само на 9 май дето го празнуват официално вече и в Израел
13
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като червените *** реват срещу Гешев значи е добре за народа. Др. Радев и др. Нинова да ви е честит вашия любимец за главен прокурор.