Джок Полфрийман е напуснал България

Наложената му забрана бе отменена и той е заминал законно
31 мар 2021 10:58,
71
Джок Полфрийман е напуснал България
Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман е напуснал България. Австралиецът от два месеца не е в страната, съобщи bTV.

Фрийман беше освободен предсрочно от затвора през 2019 г., след като излежа близо 12 години от присъдата си. Той беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Предсрочното му освобождаване предизвика остра реакция в обществото.

Още по темата

Наложената му забрана за напускане на България беше отменена от съда и той е заминал законно и без проблеми. До момента не е ясно дали е изплатил кръвнината на семейството на убития студент.

На 20 ноември 2020 година ВАС окончателно отмени наложената на Джок Полфрийман принудителна мярка за напускане на страната.

Той заяви, че не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това изказа съмнения, че свидетелите – приятели на Андрей Монов, са премълчали истината пред съда, а експертизата на записите е манипулирана, пише БГНЕС.

"Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, който ме е пазил досега. За 12 години всички, които са ме защитавали са българи. Имам голямо доверие на хората тук", заяви Полфрийман докато беше в центъра за временно настаняване в Бусманци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора които умират като мъченици, има и такива като Андрей Монов, които остават в историята като петно на позора!И за хулигани не ставате даже!Бащата добре го е възпитал и сега си понася последствията!Отделно мисля че е добре да се разрови в делата на въпросния "баща"
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужен е Граждански Контрол над Съдебната Система за да се избави Тя от Зависимоста и да бъде обективна !!!!
60
2
 
15
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Този Джок не отстъпи на банда хулигани, излежа си присъдата като мъж и даже говори добри неща за хората в България. Всичките тези дето са го били нападнали, биха се наакали само от споменаването на думатазатвор. Между впрочем какво стана с оня рижавия, дето уби 2 момчета, Илиан ли беше? Не трябваше ли да търка наровете дълго време ? А, съдиите дето го пуснаха, питам?
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне частична справедливост!Хулиганчетата да имат една на ум! 10 срещу един и пак те са жертви - като улични кучета са - силни само на глутница, но в случая и глутницата им е разхвърлял австралиеца!
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че се отърва момчето от БСП мафията.Обърнете внимание и на другите им дечица колко са разпищолени.За тях човешкият живот няма стойност.И такива ги научиха да бъдат още дядовците и бабите им, когато откриваха в България концлагери и колеха и бесеха и за един виц изпращаха в Белене.Спомнете си какви ги вършеше навремето Тошко Славков.Разиграваха си коня както си искат, а всички им мълчахме.Затова и Моновчето се ее нахвърлило без да мисли, щото е знаело, че никой няма да го пипне.
57
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искал е да бъде герой, а е станал пандизчия. И в затвора искаше да стане известен ама никой не му се върза и си замина за Австралия.
56
8
 
12
 
! Отговори
ДС мафия кръвопийци! преди 3 години
Джок е нашия активен борец срещу червената дс гнет. Христо Монов долно дс ченге!
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Никога нямаше да се стига до това, ако психопатът с комплекси за спасител си беше гледал работата и не си беше търсел белята в конфликти, с които няма общо. Не е като да са го нападнали случайно. Сам си е виновен на 200%" - Според теб като бият някой на улицата всички трябва да си гледат работата и да не се намесват. Странна гледна точка. Ако теб те бият 5-10 човека на улицата би ли искал минувачите да те подминават все едно не съществуваш?
54
3
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
Стига ревахте, само преди месец в Англия хвана българин за превоз на наркотици, който е излежал за убийство в България под 6 години. Просто съдебната ни система е много сбъркана и направена по-лесно престъпниците да се измъкват.
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че беше този дчужденец да ни покаже как да си оправим държавата
52
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи, Вие като ходите в чужбина с нож ли се разхождате в града?? Тоя е дошъл да убива в държава от третия свят! Точно това е мнението на Австралия за българите!
51
1
 
2
 
! Отговори
До ббб преди 3 години
Приятелю, а не що пробваш да установиш кой и как прокара поправката за възможно предсрочно освобождаване? Има архиви на НС и там са описани: внесените предложения; кои депутати и партии са го направили; какви са били мотивите им; как са гласували; и т.н.Направи си труда, задай си въпросите към тия бивши депутати, а някои и настоящи кандидати. А като ще питаш, питай и защо е широко отворена вратата за всеки излежал част от присъдата. И най-вече, какви още изненади да чакаме? Тогава се нерви...
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Колко от вас ще убият българин за да защитят ром?" Поне на записите се вижда, че го прави, не за да защити а себе си. Реално последната ситуация с Монов се случва след като всичко с братятя роми е приключило т.е. вече защитава себе си. Освен това ако безспорно беше виновен, то със сигурност нямаше да бъде освободен от панделата, особено като се има предвид кой е Андрей Монов. Не съм съдия и не мога да съдя този или онзи, но видеозаписите и показанията на приятелите му се различават.
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52Никога нямаше да се стига до това, ако психопатът с комплекси за спасител си беше гледал работата и не си беше търсел белята в конфликти, с които няма общо. Не е като да са го нападнали случайно. Сам си е виновен на 200%
48
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От едно негово интервю по Евроком, там разправяше с какви типове е живял в България." Не знам какво минало е имал, а и то няма нищо общо със станалото с Монов. Това са две различни теми. Важно е защо се е стигнало до убийството и мисля, че всички, които са гледали записите са наясно, че Полфрийман се защитаваше и никога нямаше да убие Андрей Монов, ако не беше нападнат от него и компанията му. Лошо е млад човек да бъде убит, но в случая си е чиста самозащита. 12 години са повече от достатъчни.
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сам си е търсил проблемите. Ако не беше извадил нож да зашитава нашите инндианци, нямаше да се стигне до тук. Възгледите му за света са били сбъркани. Колко от вас ще убият българин за да защитят ром? Добре че ромите не са го наръгали него, че като си знаем какви са.
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бббНе съди по себе си! ... Може просто да иска да остави всичко това зад гърба си и толкова. Не всички хора са отмъстителни. Освен това на него не България му е виновна, а определени личности, които са го натопили, така че защо да съди България? Нито народа, нито държавата са му виновни. Единственото, което ще спечели от дело срещу България е пари, но не и справедливост, а ако иска да съди съответните хора, които са го прецакали, ще спечели и пари, и справедливост! Ще видим какво е решил...
45
5
 
15
 
! Отговори
Джок президент преди 3 години
Още един читав човек напусна страната :(
44
10
 
11
 
! Отговори
ббб преди 3 години
Ако е бил невинен убиеца до сега да е завел дело срещу България за 12-те години в затвора! Така, че него защитавайте тоя австралийски наследствен убиец!
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ти пък от къде знаеш за криминалното му минало ?"От едно негово интервю по Евроком, там разправяше с какви типове е живял в България.