Джок Полфрийман е напуснал България

Наложената му забрана бе отменена и той е заминал законно
31 мар 2021 10:58,
71
Джок Полфрийман е напуснал България
Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман е напуснал България. Австралиецът от два месеца не е в страната, съобщи bTV.

Фрийман беше освободен предсрочно от затвора през 2019 г., след като излежа близо 12 години от присъдата си. Той беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Предсрочното му освобождаване предизвика остра реакция в обществото.

Още по темата

Наложената му забрана за напускане на България беше отменена от съда и той е заминал законно и без проблеми. До момента не е ясно дали е изплатил кръвнината на семейството на убития студент.

На 20 ноември 2020 година ВАС окончателно отмени наложената на Джок Полфрийман принудителна мярка за напускане на страната.

Той заяви, че не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това изказа съмнения, че свидетелите – приятели на Андрей Монов, са премълчали истината пред съда, а експертизата на записите е манипулирана, пише БГНЕС.

"Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, който ме е пазил досега. За 12 години всички, които са ме защитавали са българи. Имам голямо доверие на хората тук", заяви Полфрийман докато беше в центъра за временно настаняване в Бусманци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
12
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
и родителите на студентчето да беше убил - жалко за австралиеца ,че си загуби време зад решетките..
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Ти пък от къде знаеш за криминалното му минало ?
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма как да коментирам съда - това е решението му. Клипа съм го гледала няколко пъти и виждам едно - една група напада човек.
39
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Нормално, време да убие пак, е африка например..
38
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това момче бе жертва на кееелемето на един апаратчик Моновс власт го вкара в затворатой бе невинен и защитаваше друг човекжелая му успехмного читав човекот такива има нужда света
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студента Монов е бил 2.9 промила алкохол, заедно с още 15 човека са го нападнали.За какво изобщо е бил в затвора ?
36
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла България беше против предсрочното му освобождаване и въпреки това го освободиха! Можеха да го върнат, за да си долежи присъдата и въпреки това не го направиха! А убавецо бойко се правеше, че не е разбрал!
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студента Монов на какви лекции ли е бил там?
34
13
 
19
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Не, офчице, не съм от БХК. Но съм изчела материалите по делото. Изцяло невинен човек осъдиха заради връзките на мама и тате на едно неразличаващо се от убиеца на Милен Цветков синче. Това не е правосъдие, а ДС връзкарство. Утре може да е твоето дете на място на това момче (Джок)
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак налазиха надничарите от *** фабриката да защитават убиеца.
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30Напротив, имал е криминално минало, както и случаи в които се показва като като психически нестабилен и агресивен, търсещ конфликти човек. Активно е търсел подобни конфронтации, за да му излезе шанса да наръга някого.
31
8
 
19
 
! Отговори
КрумСтрашни преди 3 години
На клипа,който се появи в интернет 13г. по-късно ясно се вижда,че нашия *** с още 5-6 човека нападат Полфрийман и той се защитава,така,че случая е ясен.
30
6
 
6
 
! Отговори
до ДС в хор преди 3 години
Така ли бе, юристче от БХК! Така ще кажем ми, и на мен да ми платят по 10 хилки сигурно ще го защитаам този убиец! Вие и симействата си ще продадете!
29
7
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Хайде да ви питам, защото българинът от сърце мрази чужденците, ако не беше този, а вашата дъщеря, нападната от 10тина пияни-заляни и се опитат да я изнасилят и момичето наръга някой от нападателите с нож, трябваше ли да я осъдят, че не задоволила доброволно нагона на депутатските синковци? Едно време такива ги вършеше Владко Живков и компания, а момичетата не смееха да шукнат
28
7
 
7
 
! Отговори
ВСЕ СИ МИСЛЯ преди 3 години
че такава подигравка с БЪЛГАРИЯ по времето на социализма не можеше да се случи. Да убиваш безнаказано на чужда територия после като английското пи.члеме да го посреща на летището в Лондон лично посланника на Нейно карско величестство с букети и фанфари. А оня "ФУТБОЛИСТА" от затънтено скандинавско село дето си упражняваше волето в главите на клетите български камериерки.
27
1
 
5
 
! Отговори
ТОВА Е ДРАГИ ЗРИТЕЛИ преди 3 години
Нашата политически независима и неподкупна Съдебна система.
26
10
 
17
 
! Отговори
ДС квичат в хор преди 3 години
На видео записите ясно се вижда, че Полфримън се отбранява срещу група от над 10 човека, които го удрят с павета и ритат. Няма психиатрична експертиза Полфримън да е луд и ей така да напада хора с ножове. Няма и престъпно минало. Бил замахнал с нож, докато го бият, какъвто имат повечето младежи- "пеперудка" им викахме на времето. Синчето на депутатин и бивш ДС кадър взело, че пукнало. Ами не е виновен Полфримън в случая. Аман от ДС ченгенца и връзкари
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е странна личност. Обикалял е света и си е търсел проблеми. Бил е в Турция, където се запознава с български туркини и идва тук в Самоков да ги оправя. После се включва в престъпния контингент на България. Той твърди че е живял с хора от агитката на Левски и разкрива с какви незаконни неща се занимават. Та нищо чудно че се е сбил с хора от агитка, защото вече се е чувсвтал част от престъпна групировка.
24
4
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Пореден резил за България...То вече претръпнахме.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще отиде в някоя друга държава да се опита да подобри рекорда на сънародника си, който изби хората в Нова Зеландия. Австралийски културни особености, ко да праиш.