ГДБОП иска да бъде свален имунитетът на Делян Певски

Според антимафиотите има съмнения за извършени престъпления
Обновена: 1 фев 2022 19:04 | 1 фев 2022 10:53, Камелия Цветанова
59
ГДБОП иска да бъде свален имунитетът на Делян Певски
Снимка: БГНЕС

Проверка на ГДБОП по сигнал на БОЕЦ срещу депутата от ДПС Делян Пеевски е стигнала до извода, че има съмнения за извършени престъпления и депутатският му имунитет трябва да бъде свален, за да бъде разследван, пише в. „Сега“.

Затова ГДБОП е изпратила преписката на Специализираната прокуратура.

МВР бе сезирано срещу Пеевски от гражданското сдружение БОЕЦ в началото на януари. От пресцентъра на МВР потвърдиха пред "Сега", че сигналът на БОЕЦ е получен, обработен и препратен на спецпрокуратурата, но не коментираха какво е заключението на ГДБОП.

Ако прокуратурата се съгласи с изводите на ГДПОБ, процедурата за сваляне на депутатски имунитет включва сезирана на парламента от главния прокурор. При този сценарий депутатът може сам да се откаже от защитата си, или да чака парламентът да разгледа искането на главния прокурор.

"Представили сме данни за извършените от Пеевски сделки през последните години, чрез които придобива активи за десетки милиони, като няма яснота за произхода на средствата. От собственик на стар “Опел” за няколко седмици в края на 2015 г. и  началото на 2016 г. Пеевски се превърна в мултимилионер и то официално, без да е ясен произходът на средствата му", обясниха преди време сигнала си БОЕЦ. Те допълниха, че вече са сезирали прокуратурата по темата, но държавното обвинение е отказало да бъде образувано разследване.

Сега БОЕЦ настоява да бъде извършена проверка и за произхода на средствата, с които Пеевски е закупил имотите, станали обект на продажба през последните няколко месеца на 2021 г. и началото на 2022 г.
Миналия септември, по време на заседание на заседание на комисията в 46-ото НС, която проучва действията и бездействията на българските институции във връзка с наложените от САЩ санкции за корупция на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, стана ясно, че за последните 20 години прокуратурата е работила по 14 преписки срещу Делян Пеевски. 13 от тях са прекратени, без да прераснат в дела, а едно е прекратено като досъдебно производство.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Гражданите искаме в акцията на ГДБоп да бъде самоубие по време на престрелка . Знае че стават такива неща и няма да има нищо съмнителнно
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще поискат имунитета и на рашкоф? От къде този мастит урунгел има 19 луксозни имота и 12 кензефа? Щом кажеш А трябва да кажеш и Б.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го проверяват с години, но няма да намерят НИТО ЕДНО престъпление. Всичко, което е вършил, го е вършил в името на държавата и по нейно поръчение. Ако не му беше наредено, нищо нямаше да направи. Този, който му е поръчвал, сега ще го разследва и проверява. НИЩО нередно няма да бъде открито.
6
3
 
5
 
! Отговори
Гранитски преди 2 години
Моят американски братовчед призна, че е сбъркал за Пеевски и мястото му не е в оня списък.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДУМИ.ДУМИ .ДУМИ маи го четох в едно класическо произведение и ето БГ.превода НАКРАЯ НИЩО. НАКРАЯ НИЩО .НАКРАЯ НИЩО
4
3
 
9
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
Човекът е проверяван с двойно сито. Чист е като сълза.
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават цирковете на Прокопийните слуги с техните сервилни кремвирши , БОП и ЛЕЩА издънки.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е работа на КПКОНПИ, а не на Гешев.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите са на мама Божка от тотото :)))