Съдът остави тъщата на убития Пейо в ареста

Има риск тя да извърши друго престъпление
19 юни 2024 17:22, Анисия Иванова
14
Съдът остави тъщата на убития Пейо в ареста
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев. Това е трето искане на бившия дипломат да излезе от ареста в рамките на месец.

Съдът се мотивира с това, че има риск задържаната да извърши друго престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение.

Адвокатът ѝ Димитър Вълков изброи многобройните ѝ болести, в това число тремор, загуба на слух, отслабване с повече от 25 килограма, загуба на координация, изчезнало зрение. Въпреки здравословното ѝ състояние тя остана с пранги на краката през цялото време,ь съобщи 24 часа.

Прокурор Виолета Желева опонира, че Трифонова е била преглеждана многократно, водена е в частни клиники, посочени от нея и освен това ѝ е назначена съдебно-медицинска експертиза, за да установи какво ѝ е състоянието. Прокурорката припомни и за какво е задържана всъщност Трифонова, а именно убийството на Пейо Пеев, който издъхна от механична асфиксия. След като изслуша пледоариите съдът обяви, че Красимира Трифонова остава в ареста, тъй като не е отпаднала възможността да извърши престъпление, а и остава обоснованото предположение за нейната съпричастност към убийството на Пеев.    

Трифонова е обвинена заедно с дъщеря си Габриела Савова в убийство по особено жесток начин, след като тялото на Пейо Пеев беше намерено в опожарена кола през януари. Камера в близост е заснела деянието, а съдебно-медицинска експертиза доказва, че мъжът е удушен до смърт.

Определението не е окончателно и подлежи на жалба пред апелативните магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Темида
Прокуратура предаде Рангел Бизюрев на съда за убийството на Димитър Малинов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
трите вещици да не се пускат на свобода защото ще убият децата от злоба къмбащите им това са увредени днк няма лечение само белене и мотиката
11
0
 
0
 
! Отговори
правосъдие преди 6 дни
за Иванчева където я нагласиха може да е в затвора а щерката дето утрепа мъжът си не може ,коли я пази и еее тази овца .......
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи, щом дъщерята има две деца, не е убийца?! Браво, бе! Правете деца и убивайте, това ли, е посланието?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи, щом дъщерята има две деца, не е уцийца?! Егати и правосъдието, егати и държавата!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До алооо - А децата дори не са при нея, на Пею при родителите са, и двечките. за какво я пуснаха, не се знае. Явно добър адвокат е наела.
7
1
 
12
 
! Отговори
алооо преди 1 седмица
дъщеря й която е другата убийца защо е на свобода ? тва че има малки деца не трябва да я освобождава от отговорност ! знаете ли колко престъпнички имат малки деца но са в затвора , тая неква специална ли е ?
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наред с многото изброени заболявания,това отвратително гнусно женчище имало и тремор! Интересно как с треперещите си костеливи ръце отне живота на един млад,здрав,силен мъж,като го одуши?! Прангите за този из**р*д са нищо,заслужава жестока смърт чрез разчекване между четири коня! Месата и да се разпилеят и помен да не остане от нея! Чудовището не бива да мърси земята ни!!! Трябва незабавно да приберат и другата убийца,щерката и,защото е еднакво виновна с майка си и е смъртно опасна за децата!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
пп драмите са като вселената
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ни занимавайте с този човешки ***. Заслужава си всяко едно страдание, което понася. Нека е за урок на всеки ***, който не зачита правото на живот на другите.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тя не беше лош човек, винаги поздряваше възрастните от входа, а преди 29 години даже им купи по две бурканчета кисело мляко!
2
1
 
5
 
! Отговори
Съчувствие преди 1 седмица
Пишеше някъде, че арестантка гасила цигара в окото й. Има ли следи от това гасене? Какви? А как се е върнала от Витоша след като там опожарила колата май посред нощ, горката?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може на някого да му се струва нечовешко да е с пранги и белезници, но нека си припомни защо е така, човешки живот е отнела. То, щото все им млизат в положението на разни престъпници, затова никой не се стряска. Като не иска пранги, а домашни чехлички, да не е убивала човек.