Отложиха делото за убийството на Евгения заради експертиза

На първа инстанция Орлин и баща му получиха доживотни присъди
25 юни 2024 11:40, Красимир Ангелов
13
Отложиха делото за убийството на Евгения заради експертиза
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за убийството на Евгения Чорбанова. Причината е, че е назначената в предходното заседание медицинска експертиза, която все още не е готова.

Преди два месеца се проведе първо заседание по делото, което вече е на втора инстанция, след като Софийският градски съд осъди на доживотен затвор съпругът на жената Орлин Владимиров и баща му Пламен, но присъдата бе обжалвана.

Още по темата
Съдът назначи експертиза, която да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими.

За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

След тази експертиза ще трябва да пледираме и да видим какво ще реши съдебният състав, предположи адвокат Иво Найденов, адвокат на близките на загиналата. Той добави, че ако има различие в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Темида
Кмет, откраднал печка от клуб на пенсионери, остава в ареста
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Два куфара за тия и на някое дъно до Перник. Всяко друго нещо е безсмислено губене на ресурси и пълнене на джобовете на адвоката им, да не му споменавам името.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Когато двама хомо несапиенс натъпчат човек в куфар и го захвърлят в мочурище, след което симулират изчезване и жалостно издирване на този човек, всяко обжалване, допълнителни експертизи за шкафчета и тем подобни, трябва да се разглежда като допълнителен признак за психичното им състояние - тежко личностно разтройство.
11
2
 
7
 
! Отговори
Х преди 4 дни
Този противен тип трябва да лежи до живот!
10
0
 
9
 
! Отговори
Трагедия преди 4 дни
Това е съдебната ни система. За какво е нужна тази експертиза? Нима ако причината за смъртта на жената е удар в шкаф, това променя нещо? Да не би тя доброволно да си е удряла главата в шкафа? Това е като условна присъда за пиян шофьор, сгазил човек на пешеходна пътека - ами шофьорът не знаел, че като се напие може да сгази човек.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всеки сам си преценя за баджанаците дали има право или нема право :)))
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 1, всъщност заради психопатиите на бащата и синът. Тя просто е била на грешното място в грешното време и се е запознала с този б00клуук!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 4, кажи ми, че никога не си бил в Дубай... без да ми казваш, че не си бил. С други думи, Дубай си виждал на картинка :)
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само в България съда стартира работа по слечай 2-3 години след извършване на престъплението, поради какви ли не изсмукани причини и несвършена работа. Този убиец, Любенов, Семерджиев ......
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
С баджо или без няма право да я убива !!! Явно нещата там са изстинали отдавна, но такива психично отклонени хора трябва да се освидетелстват.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
У Дубай ги трепят с камъни по шерията :)))
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Баща - нарцис, синът - нарцис. Не допускат, че жена може да има свободна воля, различна от тяхната. За жалост - мнооого такива мъже в БГ. Има и жени, разбира се.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
да разбираме, че за толкова месеци, години, съда още не е наясно от какво конкретно е починала жената и за това отлага отново делото до ОКТОМВРИ?!... детето на убитата порасна бе магистрати ли сте, какви сте
1
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А защо са я утрепали - заради баджанаци като Лена мустака :)))