Властите са иззели "Бугати", "Ролс Ройс" и "Мерцедес" от автопарка на Гайтански

Още пет автомобила се издирват
Обновена: 14 авг 2024 15:38 | 14 авг 2024 14:00, Нели Христова
195

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Част от автопарка на Румен Гайтански - Вълка се съхранява при камионите на ВОЛФ и ДИТЦ. Съдът е дал разрешение да бъдат иззети 8 автомобила, съобщава БНТ.

Три от тях - "Бугати", "Ролс Ройс" и "Мерцедес" са открити. Останалите пет се издирват.

Още по темата


Доказателства по разследването показват, че тези луксозни автомобили са закупени с пари от кредита, отпуснат от ББР.

Днес бяха обискирани имоти на Гайтански. Действията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи са във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие.

Под надзора на Софийската градска прокуратура КПК провежда разследване за присвояване на близо 150 млн.лв. от ББР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Темида
Европейската прокуратура влезе на обиск в "Булгартрансгаз"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Глоба преди 3 седмици
А нас ни търсят дори и за продажбите на лични вещи по куриерските фирми, за 50 лева да продадеш нещо и хиените искат да грабят! Защото от бедния човек лесно се взима!
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо институциите не разследват всички, които имат коли на стойност на милиони. Откъде са тези пари. Реалният резултат ще е потресаващ! Разбира се фиктивния ще е почти никакъв.Не разследват такива с коли за милиони, да не говорим за недвижимите имущества, но разследват и гонят хората, които даже са си продали лична вещ по куриерска фирма за дънък за продажбата на личната вещ... Те незнаели дали е лична вещ, и автоматично ти се попълва декларацията с продажбата и дължим данък
140
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 седмици
Пак прах в очите на слепите ! Какво ни замимавате с тези коли за 2,3 млн лева! Той откраднал 130 млн ние се занимаваме с 2 ,3 млн.Шиши ш откраднал по вече ! Него кога ще го подгоните? Чакате Доган да вземе превес и тогава ли?А боко кога ? Всичко е ставало с благословията на Боко!
139
2
 
2
 
! Отговори
защо са ни избори преди 3 седмици
До "защо да ходим на избори" - ще ви кажа. Сега са ударили един крадец, който е известен отдавна, и вие с право се възмущавате на "забавеното правосъдие". Но като не ходите на избори, рано или късно със сигурност тези, които ходят, ще ви докарат нова "Жанвиденова зима" - тогава просто децата ви ще заспиват гладни, а възрастните ви роднини ще вземат 3 долара пенсия/месец. :) Тогава много ще искате да ходите на избори, вервайте ми. Но ще е късно. :)
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще отидат точно там, където отидоха и парите и картините от КТБ и на Божков колекцията - при Шишан. А пък вие продължавайте да се радвате на "възмездието".
137
0
 
3
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 седмици
Има ли още наивници да вярват, че тази пропагандна шумотевица ще донесе резултат. САмо преди 2 години Кирцата арестува Мухобойко. После го освободи, целунаха се, прегърнаха се и после направиха дори правителство. А глупаците лапат мухи и мечтаят неща които никога няма да се случат.
136
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
долу адина колега С ОСНОВАНИЕ споминя Божков...И на негоВЗЕХА,ИЗЗЕХА,ОТКРАДНАХА уникални артефакти ,но какво стана?..-Ами нищо,просто го ОГРАБИХА !...А човека имаше намерение да създаде нещо като "музей"..По света подобни намерения се приемат и ПОДКРЕПЯТ..Справка-Различните "Музеи" на милиардери..Но у нас вилнее МУТРИНСКАТАПРОСТОТИЯ !!!!..Ето и с прословутия "Исторически парк" :..-ТоталноНЕКАДЪРНИТЕ ЗЛОБАРИ "включиха цялата държавна машина" да УНИЩОЖАТ нещо УНИКАЛНО !
135
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
некой ще познае ли след колко дни тая чутовна сага ще се забрави ?..Просто "атовете" се заритаха напоследък,и то яко,както никога до сега..Макар че "МЕТОДИТЕ" им са едни и същи..Мутринщината израстна..Вече не е в детските си години,макар че акъла им е същия..ТОТАЛНО ОБЪРКАХА дереджето в Бг !..ТОТАЛНО !..И главните "герои" за това саБоко Тиквата,Прасчопеевски,доган и Ко. Всъщност,ако човек си направи една ретроспекция на миналото ще се обърка от ФАКТА колко много "величия" са участвали в
134
0
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 седмици
То където и да подхванеш някой такъв все ще лъсне я кредит от ББР, я източем еврофонд.... ама никой не им държи сметка. Трябва да гръмне нещо такова, че да се активизира инспектората. Щото най-лесно е само да лапкаме.
133
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
много важно взели му колите ама тои изчезна всичката ни работа е такава
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Буци тия ни ги е чувал , ни ги е виждал , по новините разбрал за тях..
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега Баце ще каже, че през 2019 г. той не е бил премиер,че не познава Мавродиев и, че с голи ръце е удушил Вълка.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Властите нека си ги карат тези автомобили, а Вълчо си е взел 150 милиона от държавната банка, както и останалите 5 лимузини. Кой е на печалба е повече от ясно!
129
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 седмици
Като му вземат трабанчето ша се оправи масрафа ;)
128
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никой не верва вече на власта и държавните институции. Те са за да работят за мафията, за да ги пази. Защо да ходим на избори, пак ще си е същото власта ще пази мутрите, крадците, наркомафията и пр.
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Напуснали страната интересно как по въздух или по суша и имат ли забрана за напускане. А това което са им иззели - бълха ги охапала - едно нищо във сравнение с това което са взели от ББР. А кумчо Върчо не е ли близък с ББ?
126
1
 
19
 
! Отговори
ВИТИЗ НЕВИЖДАН преди 3 седмици
САМО ЕВТИН ЦИРК СЕ РАЗИГРАВА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО КАК БАЧКА МВР И ПРОКУРАТУРАТА!!!!!!!НАЛИ ЗНАЕМ,ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ВЪРНАТ ТЕЗ МПС-ТА!!!!!
125
1
 
15
 
! Отговори
Само в Бг--34г. преди 3 седмици
Много шум , и накрая ---НИЩО !Някой да е осъден до сега ???
124
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кога ще му ги върнат , нали това следва , системата ни е до болка позната ... Ще завърши както винаги :"Няма достатъчно доказателства'' ! Заради небрежността и най-вече от неграмотните държавни служителЕ от герб !
123
0
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Аз не мога все още да разбера защо така Вълка скоропостижно избяга от България. Макар че това още нищо не означава. Ето - Божков също избяга, пък после съвсем спокойно се върна и се оказа, че прокуратурата не може да му спретне дори едно качествено обвинение. Сега може да се случи същото. Цялата работа ми се струва буря в чаша вода.