Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко

Почернената майка пита: Толкова ли струва един човешки живот?
Обновена: 24 окт 2024 12:46 | 24 окт 2024 12:12, Инна Ангелова
126
Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко
Снимка: БГНЕС

Близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха присъда три години лишаване от свобода по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Според обвинението братята са косвено замесени в убийството.

Съдия Спасимир Здравчев призна за виновни близнаците от Цалапица за това, че са помогнали на сочения за пряк убиец на младежа Рангел Бизюрев да избяга след убийството на Митко Малинов.

Още по темата
Двамата братя получиха наказание три години затвор, при първоначален общ режим. От присъдата ще се при спадне времето на задържане, което е година и три месеца. Освен това всеки от двама трябва да заплатят по 3253,30 лева за разноски по експертизите на досъдебното производство и явяване на експерти по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд в 15-дневен срок.

Веднага след произнасянето на присъдата майката на Митко Атанаска Бакалова попита: "Толкова ли струва един човешки живот? Вече няма на какво да вярва! Те са съучастници в престъплението заедно с Ангел Бизюрев. Надявам се да им се повдигнат обвинения за умишлено съучастие в убийство".

В края на юли 2023 г. Димитър Малинов изчезна, а по-късно тялото му беше открито заровено под строителни отпадъци край село Цалапица. По случая като извършител беше обвинен Бизюрев, който избяга от страната, но беше заловен и депортиран от Дания в края на ноември.

За укриване на трупа на Малинов бяха обвинени 19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови. Заради провал в разследването по случая бяха разследвани и отстранени началници в местните дирекции на МВР. Граждани от Цалапица организираха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с искане за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от Темида
Година затвор условно за молдовец, превозвал мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
7
 
! Отговори
Зоран за дръжавата преди 2 часа
От сега нататък ще започнем да се избиваме. До три години лишаване от свобода, то това е супер за рецидивистите.
65
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 часа
В Италия на един помагал за укриване на труп му лепнаха 28 г., а на убиецът двойно - 56 г. защото е по жесток начин извършено убийството ! Тези копелддаци са заровили жив човекът това жестокост ли е или от милост ?
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Питам: кой НАПЪЛНО СЛУЧАЕН човек ще се заеме с укриване на труп?! Защо са там?!????
63
0
 
12
 
! Отговори
KOko преди 2 часа
Е нали разпитваха таен свидетел, който каза, че единия близнак-сатана е нанесъл фаталния удар. Защо съда не кредитира тези показания. Или не му е известно, даваха по новините.
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Е нали беше установено, че Борислав е удрял убития вицето, а не Бизюрев? Какво укривателство е това?!?!?
61
0
 
13
 
! Отговори
Психолог преди 2 часа
Доооста са усмихнати близнаците, значи са се отървали с малко!
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Една дума. Нелигитимност
59
2
 
4
 
! Отговори
3г. е МНОГО преди 2 часа
Момчетата са близнаци - няма ли да им разделите присъдата на 2.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Колко хубавобе в ЕЮ, оправихме се
57
0
 
9
 
! Отговори
3 г. преди 2 часа
До скоро 20-30 години за убийство ни се струваха твърде малко, за това държавата реши да ги намали на 2-3 години.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тази присъда на тези двама престъпници е още един нагледен пример за тотално пропадналата и корумпирана съдебна система в съсипаната ни държава! Двамата са обвинени в укриването на трупа,ама това видите ли не било съучастие,а било само косвено участие?! Пожелавам от цялото си сърце на въпросната съдийка двама такива само косвено да загробят най-милото и! Срам и позор за произнеслата тази безумна присъда за погубения млад живот!!!
55
0
 
10
 
! Отговори
a преди 3 часа
Вместо бесило ще лежат 1 година в затвора. Да разследват всички магистрати по делото!
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Явно са от едно семейство и не са успяли да си платят на съдиите.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Е нали мразите неистово Съединените щати. Там не могат да прокарат закон за забрана на продажбата на оръжие !!!
52
0
 
12
 
! Отговори
ТОВА ПОМИЛВАНЕ преди 3 часа
ЛИ Е ИЛИ НАГРАДА ЗА УБИЙСТВО ? ГЛАСУВАЙТЕ ОЩЕ ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ УТРЕ Е ВАШИЯТ РЕД ДА ВИ ЗАРОВЯТ НЯКЪДЕ ИЗ НИВЯТА ! ЩО ЗА ПРОСССТ НАРОД СЕ ВЪДИ В ТАЗИ КОШАРА ?
51
0
 
9
 
! Отговори
Марилена преди 3 часа
Трябва да се въэстанови смъртното накаэание !!!! Извършено е предмишлено убийство близнаците са помагали и в боя и в това че са го эаровили жив в сметището !!!! Укриването на убийството е нищо пред това че беэ тях може би е нямало да има извършено престъпление!!!!
50
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 часа
Убийството се наказва колкото да удариш шамар на някой. Убийствата се поущряват с присъдите. Инфлация на присъдите.
49
6
 
3
 
! Отговори
Има, има ТН преди 3 часа
До До Анонимен 24Към момента на престъплението нямаха 18 още, Димитър ги е заплашил . Съдействали са на органите. Затова е малка присъдата. Иначе помните ли оня социопат дето изби 65 деца в Норвегия-Брейвик дадоха му 21 години в Норвежки остров -нещо като 4 звезден хотел за Бг стандартите след 5-6 години ще е на свобода сред нормалните хора
48
8
 
2
 
! Отговори
До знаещия преди 3 часа
Ами явно си още студентче, та нищо не знаеш. Няма как ги съдят като съучастници, в смисъл на помагачи. Съучастниците се разбират предварително. Тяхното си е точно лично укривателство. Нямат отношение към самото убийство, но са помогнали на извършителя да се укрие. И именно заради обществения отзвук са и отрязали главите. За лично укривателство обикновено дават условна. И въобще това е обикновено битово убийство. Такова по две на ден има. Какво толкоз медиите решиха точно на това да обръщат внима
47
1
 
2
 
! Отговори
Знаещ до 45 преди 3 часа
Съгласен съм с теб. Реч става за това, че обществените очаквания са други. И стигаме до философския въпрос - закона или обществените очаквания. Пак казвам, при съмниния за съучастие как съдът формира присъдата ?