Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко

Почернената майка пита: Толкова ли струва един човешки живот?
Обновена: 24 окт 2024 12:46 | 24 окт 2024 12:12, Инна Ангелова
134
Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко
Снимка: БГНЕС

Близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха присъда три години лишаване от свобода по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Според обвинението братята са косвено замесени в убийството.

Съдия Спасимир Здравчев призна за виновни близнаците от Цалапица за това, че са помогнали на сочения за пряк убиец на младежа Рангел Бизюрев да избяга след убийството на Митко Малинов.

Още по темата
Двамата братя получиха наказание три години затвор, при първоначален общ режим. От присъдата ще се при спадне времето на задържане, което е година и три месеца. Освен това всеки от двама трябва да заплатят по 3253,30 лева за разноски по експертизите на досъдебното производство и явяване на експерти по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд в 15-дневен срок.

Веднага след произнасянето на присъдата майката на Митко Атанаска Бакалова попита: "Толкова ли струва един човешки живот? Вече няма на какво да вярва! Те са съучастници в престъплението заедно с Ангел Бизюрев. Надявам се да им се повдигнат обвинения за умишлено съучастие в убийство".

В края на юли 2023 г. Димитър Малинов изчезна, а по-късно тялото му беше открито заровено под строителни отпадъци край село Цалапица. По случая като извършител беше обвинен Бизюрев, който избяга от страната, но беше заловен и депортиран от Дания в края на ноември.

За укриване на трупа на Малинов бяха обвинени 19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови. Заради провал в разследването по случая бяха разследвани и отстранени началници в местните дирекции на МВР. Граждани от Цалапица организираха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с искане за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от Темида
Двама осъдени за отглеждане на наркотици в Казанлък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 час
Не разбрах:-Близнаците като един субект ли са получили това наказание или всеки един от тях ?
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ами убитият е мъж. Толкова за убийство на мъж. Ако беше жена щеше да има протести и присъдата щеше да е по-голяма. На никой не му пука за мъжете в съвременния свят.
109
0
 
0
 
! Отговори
STOP CANCER terRor преди 1 час
Експерти да огледат канцерогенно черно чумно увредени жертви вкл от прокуратурата , Висшия съдебен съвет, МВР показани по телевизии последните дни. Жертвите се разпознават перфектно по увреждания на очите..
108
0
 
0
 
! Отговори
STOP CANCER TERROR преди 1 час
ТОЗИ КАМИОН Е ПОРАЗИЛ НАД 490 000 човека за последните 50 часа. /Данни от нано скенерни системи за регистрация инсталирани на холограмите на предно стъкло.Продължава канцерогенния радиоактивен терор срещу БЕЛЕНЕ. радиоактивни скенери и канцерогенни камери са увредили над 92 % от жителите. Трайно Експерти да огледат канцерогенно НЕЛЕЧИМО поразени 17 човека от общински съвет вкл Милен Дулев, петър Ангелов, д-р ПАвловска, .поразени са всички пожарникари ,от ГДИН, от МВР,, децата в яслите и училища
107
0
 
0
 
! Отговори
STOP CANCER TERROR преди 1 час
След 7 часа се наложи да чакам автобуs на спирка. КАмион с включен вибриращ уред в кабината беше увредил ТЕЖКО ЧЕРНО ЧУМНО КАНЦЕРОГЕННо обем до 79 метра пред камиона и до 50 метра зад камиона. ДВамата водачи пиеха кафе наблизо. Имаха видими КАНЦЕРОГЕННИ УВРЕЖДАНИЯ НЕЛЕЧИМИ> БЯЛО ПРОСЪХВАНЕ НА ЛИЦАТА >Холограмите поразяваха всичко живо вкл микро флора и фауна. Гризачи ,котки, катеричка на дърво.
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
съдията кърти с името си и присъдата си, задължително обжалване
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ще станат близначките като влязат, жалко че ще е за малко
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
в България обикновения гражданин е престъпник до доказване на противното, а престъпника е невинен до доказване на обратнто, има нещо гнило в нашата правораздавателна с-***
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
тормозят гражданите без да са извършили престъпление с проверки, с отнемане на собственост при съмнение от фалшивите им тестове, но убийците ги пускат, ако това не е повод да ги извадим от залите тия т,ър.теи, не знам какво
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоя близнак на снимката не знам какво толкова му е смешно! Явно не знае, че още първата вечер ще бъде в пасивна сексуална роля в затвора!
101
0
 
11
 
! Отговори
00-11 преди 3 часа
За Съучастие в Предумишлено убийство в Бг дават Само 3 години затвор??? Е..., шъ съ опрай дами и г-да..., ама на К::::::::ково лято!!! Чакайте го!!!
100
2
 
17
 
! Отговори
WTF преди 3 часа
3 години за убийство!Всичко е свършило в тази държава
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За купен вот полиция арести присъди а за убиство 3 г. Добре е
98
1
 
16
 
! Отговори
-------------------- преди 3 часа
А аз имам приятели дето си отлежаха десетилетия за по един джоб с трева дето навсякъде извън кoчинaтa е легална. Убиийците утре ще са навън и нагло ще се смеят на почернената майка.
97
1
 
17
 
! Отговори
До 89 преди 3 часа
В процеса на делото се установи чрез СВИДЕТЕЛ, пред съда, че Борислав от близнаците съвсем не е бил само укривател, а е нанасял удари в лицето!!! Тъй че НЕ с тия номера!
96
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Аферим! В България съд и справедливост няма!
95
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Цели 3 години за убийство? Това е невероятно! В България обикновено за убийство ти вдигат заплатата. Поне за ония 240 хрантутняци дето убиват нацията от 35г.
94
0
 
24
 
! Отговори
Ххххх преди 4 часа
Потрес! Какво е това правосъдие бе?! Но от Кармата си няма да избягат, ще ги преследва няколко поколения напред. Божественият съд е точен и безкомпромисен!
93
0
 
20
 
! Отговори
Грую преди 4 часа
Изглеждат доволни, устройва ги.България.
92
3
 
2
 
! Отговори
до 89 преди 4 часа
Казах с уговорката, че знам от материалите по делото колкото е изнесено в публ.пространство. Я ми кажи, като си толкова уверен в излизането на правото през прозореца, тези закони от кого са правени, в името на какво са правени и на кого служат ? Е, да не забравяме че това е първата инстанция, не дай боже някой като теб да се падне въззивен и да намали присъдата. И не, също не съм радетел да се променят законите под обществен натиск. Закона си е закон, добър или лош, трябва да се спазва.