Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран

Федералният съд отхвърли обжалването му да остане в страната
Обновена: 16 яну 2022 09:32 | 16 яну 2022 09:15, Александър Попов
425
Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович загуби делото в опит да избегне депортация от Австралия, като Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън.

"Разпорежденията на съда са молбата да бъде отхвърлена", заяви главният съдия Джеймс Олсоп.

Джокович трябва да плати разходите по делото.

Неговите адвокати заявиха, че искат половин час, в който да решат дали ще предприемат други стъпки или ще се съгласят с решението.

Още по темата
Лидерът в световната ранглиста възрази срещу едноличното решение на министър Хоук и доводите, че застрашава здравето и живота на австралийските граждани. Трима съдии изслушаха доводите на двете страни в продължение на 5 часа, а след това се оттеглиха, за да вземат решение.

Основните мотиви на министъра Алекс Хоук за решението да отмени документите на сърбина за пребиваване на територията на страната са, че той подклажда настроения против ваксините срещу коронавирус. Тази тема беше дълго дискутирана пред съда, като защитата на Джокович твърдеше, че от министерството се осланят на старо интервю на тенисиста пред Би Би Си и той никога не е влияел на феновете по време на участието си в предишни турнири.

Ноле няма да играе на Откритото първенство на Австралия и да изпълни мечтатата си за рекордната 21-ва титла от Големия шлем. С по 20 титли са той, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Федерер също пропуска първенството, което отваря възможност рекордьор да стане Надал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върхана простотията и невежеството на човека е и това.Умишлено да премахнат най добрия тенесест щото бил заплаха за хората в австралия хаха с кое бе? ***~ Сатани.С новото вирусче което е толкова сладко и ако знаше колко е опасно както мелинда и бил гейтс искаха да убедьт простото население на земята духовно неразвитите беше в 1 блок половината щяха да са умрели физически.И разни никакви ковид зомбита ще дават акъл за Джокович ..ай си гледайте работата бе.ПАНДЕМИЯ НЯМА ВСИЧКО Е ИЗМАМА!!
303
15
 
12
 
! Отговори
дежеву преди 2 години
Ноле е продукт на сръбския шовинизъм и от това ще си страда. Помисли си, че ще му простят за фалшивия документ, че е бил заразен на 16. декември. ..И вместо Белград да признае, че документът е фалшив, тръгнаха да го защитават. Сега ще загуби много - авторитет, реклами, пари...Преди 22 години, сръбските шовенисти -комунисти невярваха, че САЩ ще бомбардира Белград....Но останаха с пвъст в....
302
11
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Баш тариката се наигра.Самолета и welcome to Belgrade.
301
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аборигенски" подход...
300
10
 
11
 
! Отговори
Ясно, та ясно преди 2 години
Джокович е големият победител в дългосрочен план.
299
5
 
9
 
! Отговори
Политика, цирк, срам преди 2 години
От средата на декември беше ясен сценария. Ваксината не пази околните, а евентуално само теб,но още е под въпрос И децата го знаят. Грозен сценарии, който унищожава спорта.
298
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е можел да се "ваксинира" без проблеми. Искал е да бъде честен, но, уви, не му се получи. Сега или ще се пенсионира, или ще се "ваксинира", ако иска да играе.
297
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен313 Чини ми се,, че е ,медиина истерия и демократичен чепик -фашизъм ?
296
6
 
16
 
! Отговори
Богнострокулум преди 2 години
Пожелавам на организаторите на Australia Open да последват примерът на Paris-Dakar и следващият турнир да се играе някъде в Южна Америка а правителството на Австралия да обяснява на австралийците, че то видиш ли, е за тяхно добро.
295
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пътят пред наш'то момче Надал е разчистен и може да обере лаврите без конкуренция. Ей такива мижитурки са много мизерни. Спортът умря окончателно. До момента пак обслужваше политически интереси, но не толкова очевадно!
294
6
 
10
 
! Отговори
До 312 преди 2 години
До Анонимен- И ти ли си от тези дето не виждат кой всъщност се изложил?? И кого ще осъди Историята! Тука дори не става дума за тенис а нещо много по-голямо.Ако законите са фашистки или нелепи, те трябва да бъдат сменени, а не тези които се опълчат срещу тях, да бъдат тероризирани и дори пребивани. Както става в Австралия.
293
5
 
3
 
! Отговори
Ташунко-Сапа преди 2 години
Конската глава вече е в Дубай, обаче и от тука го гонят.Къш у куча, аре байрам.
292
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно че ще го загуби, всеки ги мрази сърбите :)) Иначе Джоко е уникален тенисист, обаче по сръбски се изложи, свърши им отдавна късмета на сърбите :)))
291
8
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Конската глава вече лети за Дубай, всяка глупост си има край!
290
15
 
14
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
До 306 - А Джокович кенгуру ли е та не е ваксиниран? Държавата си има правила - ама как може те да важат и за някой си от Сърбия. Като е Джокович голямата работа - някъде да не би да е казано, че ако удряш топче с хилка и си над закона? Та той дори излъга, че не бил пътувал в чужбина. Балканска простотия до шия. Щях да се радвам да беше участвал както си е реда и да беше спечелил, но не ме радват дребните селски тарикатлъци. Дадоха хубав пример на всички които си мислят, че така става. Браво!
289
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралииците, щото са кенгурата, затова са 12ти в света по БВП, пък ние и сънародниците на нискочелестия Доко, понеже сме много умни и сме каймака на нациите, тънеме в мизерия.
288
5
 
3
 
! Отговори
Б. преди 2 години
Всеки, който е здрав и ваксиниран, не е ***, а умен и интелигентен чивек.
287
11
 
18
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
"Правилата важат за всички" е нещо трудноразбираемо на балканите... Докато не го научим и почнем да го прилагаме, няма да се оправим.
286
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ВСИЧКИ ЛИ "КЕНГУРУТА" СА ВАКСИНИРАНИ, ТА ОПРЯХА ДО ДЖОКОВИЧ.
285
2
 
6
 
! Отговори
До 304 преди 2 години
Ще го учите по история в училище и ще разбереш какво са ни направили.