Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
7
 
5
 
! Отговори
Хихи преди 2 месеца
До Оня "Галя" е руски фейк на главния мултак на републиката.
106
3
 
10
 
! Отговори
ycz преди 2 месеца
Хихи факт е че така наречените крайно десни на всеки избори печелят все повече гласове в западна Европа, също така е факт, че Германия има 12 поредни месеца спад в промишленото производство
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Зозо. Дай боже на нейната възраст да изглеждаш по-добре и да си на по-добра позиция от нея. Между другото, забелязал съм, че тези, които твърдят, че руснаците са алкохолици, не сядат на масата без алкохол. Те как си в това отношение?
104
2
 
9
 
! Отговори
Оня преди 2 месеца
Честито на всички "демократични" медии. Тия поне имат топки да направят интервю със Захарова. Представям си как у нас на жерналята им треперят кълките от страх, че Галя от посолството може да ги смъмри.
103
3
 
5
 
! Отговори
до Зозо преди 2 месеца
Кво стана бе, капиталист, успя ли да си изтеглиш заплатата от ДСК? Че бях се притеснил за тебе направо, щях да те търся, да ти дам някой лев на заем. Да изкараш до следващата заплата.
102
3
 
1
 
! Отговори
Хихи преди 2 месеца
До ycz Даже не можеш да формулираш какво е "факт", затова бъркаш предположение с факт.
101
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е ддолна кочинаааа.
100
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Работа не можеш да си намериш, ако не си про-ЕС". А ти сигурен ли си, че безработицата ти се дължи на ЕС, а не на русофилска некадърност?!
99
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руския Тръмп не го допуснаха до изборите!
98
4
 
10
 
! Отговори
аха преди 2 месеца
Западните елити плиткоумно продължават да натикват държавите и населенията си в кацата с екстременти. Лъжата е истина, войната е мир, невежеството е сила. Няма да успеят, най-малкото защото вече не властват над целия свят, а над около 1/4 от него. Пък и там /тук/ почват да им се опъват. Но прави впечатление изключителното им упорсвто в ненормалността. Явно за тях е въпрос на живот и смърт. Значи е време и за нас да стане така.
97
3
 
11
 
! Отговори
ycz преди 2 месеца
разни *** пишат коментари нямащи нищо общо с темата :D То е ясно, че не им изнася цензурата която ЕС налага, но това е факт, също така е факт и все по-голямото недоволство в ЕС от тази политика. Другия факт, е че освен балтийските баламурници и полските слуги никой няма да тръгне на самоубийствена война.
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 97 Копейкин ПО ЦЯЛ ДЕН САМО ТОВА ПРАВИ. И не е само той.
95
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
93, Хейтиш само пред клавиатурата. Я излез публично, че си против ЕС, НАТО, че не приемаш лъгъбътъ и т.н. и веднага ще те пратят да хващаш поезда за Камчатка. Работа не можеш да си намериш, ако не си про-ЕС, Анти Путин и като комсомолец да не спираш да повтаряш колко велик е братския еврогеейски съветски съюз!
94
7
 
5
 
! Отговори
Хихи преди 2 месеца
До Анонимен 91 "Нассрални беше чисто ченге на ЦРУ. Нормално е да му светят маслото." Малиии, от "защитници на свободата на словото" , до "нормално е да му светят маслото на противника на диктатора в Кремъл".
93
11
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Вижте добре снимката. Маша - Алкаша е тежка алкохоличка. Външният вид казва всичко.
92
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия може да мразиш Путин само в мислите си. На публично място трябва да си мълчиш и да повтаряш "не се интересувам от политика". В България си хейтим всички политици от първия до последния, че и чуждите такива като почнеш от Байдън и Тръмп та стигнеш то Путин и кой ли още не. Живот си живеем в България! Дори и русофилите го съзнават това. Впрочем те са русофили срещу заплащане, работата им е такава, какво да се прави. Повечето дори не са виждали руснаци на живо.
91
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредния безАналогов гьонсуратлък от Рашшистите, пиянката захарова опява, че спрели 1 предаване. А не може да се сети за новинарката която се показа за миг с плакат против войната на джуджето какво и се случи и как трябваше да бяга от пппРоZZията иначе Гулаг не и мърдаше.
90
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нассрални беше чисто ченге на ЦРУ. Нормално е да му светят маслото. Вие кажете за Асандж, как го тормозиха евро комунистите 10 години. Съсипаха му живота, накрая разбра, че единствения начин да се отърве е да се признае за виновен.
89
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 85 "Умуват дали да изгонят Унгария от ЕС, ако не се подчини на евро диктатурата" Муахахаха. Ако в ЕС имаше "диктатура" а Орбан беше символ на независмиостта и свободата, ТОЙ ТРЯБВАШЕ САМ ДА НАТИСКА ДА НАПУСНЕ ЕС. Вместо това той ДРАПА ДА СТОИИ ВЪТРЕ В ЕС, при "диктатурата". ПАК се провалихте с опорките.
88
4
 
8
 
! Отговори
Дааа преди 2 месеца
Интервюто,е добро но тези който мразят истината дане го гледат в ютуб.