Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС

Сръбският президент говори на форум в Прага
1 сеп 2024 13:11, Петър Бойчев
227
Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС
Снимка БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич използва международния форум „GLOBSEC2024“ в Прага за да повтори антибългарските лъжи на режима на Християн Мицкоски в Република Северна Македония.

В дебата за „Присъединяването на Западните Балкани към ЕС“ след като изрази съмнение, че държавите от региона ще станат част от Европейския съюз преди 2030 година Вучич каза следното:

„Вярвам, че Сърбия, Албания, Черна гора и надявам се, ако българите разрешат на /Северна/ Македония да се присъедини, надявам и те да се присъединят, но това ще стане след като Украйна стане част от блока. В това вярвам, ще видим дали съм прав или не“, каза Вучич.

Това негово извление бе предадено от северномакедонската държавна агенция под заглавие: Вучич: Ако българите ѝ разрешат, вярвам че Македония ще стане член на ЕС, но не преди 2030 година, както и самите нас.

С това си изказване сръбският президент повтаря антибългарската кампания и истерия от последните години на сегашния премиер Християн Мицкоски, който говори за „български диктат“, „българска блокада“ на РСМ по пътя ѝ към ЕС.

Започването на предприсъединителните преговори на РСМ за членство в ЕС изцяло зависи от извършването на необходимите реформи в много сектори и от т.нар. „френско предложение“, което е одобрено от всички страни-членки на ЕС. /Дарик
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от Общество
Задръстване, повече от час се чака на ГКПП "Кулата"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БГ пидалчетата от агитките да се кротват да няма падни-стани в районно то им
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "същото се отнася и за Украйна...купува ракетни далекобойни системи от САЩ и може спокойно да бомбардира Москва" ----------- между "купува" и "подарява/дарява" има леки нюанси! А да не говорим, че както стана ясно от едни "секретни" телефонни разговори, въпросните делекобойни системи се управляват от отановци и се захранват се с данни от отановски сателити! Усещаш ли на къде бия? И жокер - защо янките забраниха на техни контрактори да обслужват "окраиинските" ефки?
96
8
 
3
 
! Отговори
Бок лу ци бегейски преди 2 седмици
Тито пускаше сърбите да си ходят къде си искат през техния комунизъм аз мразя комунистите то Тито поне е бил нормален човек за разлика от българските та х уйници от БКП
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 99 Маскава даже май заглушава телекомуникациите ни.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен..БАЛКАНСКИ-ТУРСКИ ПОТОК Е ПОСТРОЕН ПРОТИВ ЕС И САЩ. ТОЙ Е РУСКИ. ПО НЕГО ТЕЧЕ РУСКИ ГАЗ
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 84До Анонимен "ще дойде и ред на Сърбия да започне преговори." --------- аха, и за какво им е? За да се радват на манната небесна лееща се от гееейропата///Сърбия е започнала преговори преди 7-8години, затворила е 5-6 преговорни глави.До миналата година Сърбия имаше премиер/ка лесбийка, а гейпаради в Белград има всяка година.
92
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сърбия е извор на нестабилност за Балканите. Сърбите са геноцидна нация, решиха държавите в ООН. Като верен сателит на Русия, Сърбия е заплаха за мира в Европа. Базата в Ниш е руска военно-шпионска база. Сърбия е в ръцете на китайските бизнес корпорации и е територия пълна с руски шпиони. Тя е силно зависима от Русия и Китай.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Рамзан разшири халките на 100 милиона расиани.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "омилси....направи усилие...сигурно сърбите не знаят нещата които изреди,и...глупавите сърби....защо ли пак се натискат да влезнат в този кофти ЕС...за домашно..." --------------------- едно е да говориш, друго да действаш! Србите могат да говорят много неща, но със сигурност не са тръгнали да се самоубиват за да "влезат в европейското семейство"!
89
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вучката, изплю камъчето. Стана ясно кой командва в Македония. Сърбите винаги са били враг на България. Както и да е, да го поемат целия и да си мълчат. Винаги са били по-долу от нас и винаги ще бъдат и те го знаят. Това ги боли сърбите. Че България винаги е била повече от тях.
88
4
 
4
 
! Отговори
Храбрият шивач преди 2 седмици
И в Гърция също ни обвинят.Ние сме гадняри.
87
2
 
4
 
! Отговори
Да си припомним преди 2 седмици
Фиром бе заченат в Москва! Тито му е майка,Сталин е баща!
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 88 същото се отнася и за Украйна...купува ракетни далекобойни системи от САЩ и може спокойно да бомбардира Москва...нали така...САЩ продава...какво ги интересува повече какво ще стане по нататък...
85
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
67 Балкански, или Турски поток е построен със съгласието на ЕС и САЩ. Той е собственост на българите. България печели от транзитните такси. По него може да тече не само руски газ и то в двете посоки. Сърбия, Унгария и Австрия получават газ от Турски поток. Евроатлантическа Гърция искаше да го построи, заобикаляйки България и изключвайки я от енергийната карта.
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Китайците купиха територията Сърбия за две цървени и сега се Вучич отвлича вниманието,че поданиците дрънкат празни тенджери из Белград.
83
5
 
5
 
! Отговори
Политкоретен преди 2 седмици
Стана ви ясно кой седи за "бедната и нещастна Македония", нали? А зад нас никой не стои.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 84...помилси....направи усилие...сигурно сърбите не знаят нещата които изреди,и...глупавите сърби....защо ли пак се натискат да влезнат в този кофти ЕС...за домашно...
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "Продавайки ескадрила бойни самолети "Рафал" на Вучич, Макрон всъщност ги подарява на Путин" ------------- е па франсетата правят фърчила, продават си ги на който искат. Тяхна си работа! Ти кво си хванал да кряякаш и да гледаш у чуждата паница?!?!
80
2
 
6
 
! Отговори
Споко Вучи, преди 2 седмици
Москва ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров
79
3
 
3
 
! Отговори
Ед Шииран преди 2 седмици
Разшири халките на 70 000 българи