Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67

Нужно е ограничение на събиранията на закрити пространства
Обновена: 17 мар 2020 08:25 | 17 мар 2020 08:17,
347
Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67
Снимка: БГНЕС

67 са вече заразените с коронавирус в България, стана ясно от ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни и хората са оставени за домашно лечение.

Ген. Мутафчийски излезе на брифинга с маска, за която той посочи, че е домашно направена - от плат, ластик и два слоя марля.

Още по темата

Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.

Щабът ще предложи да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Ген. Мутафчийски даде пример с опашките пред магазините, на които хората трябва да бъдат на повече от 2 метра един от друг. Ще се наложи и пропусквателен режим за допускане в търговски обекти, банки, застрахователни и държавни институции.

Тази забрана не се отнася за промишлените предприятия. Там може да се въведе двуекипен или триекипен принцип на работа.

Той даде пример с ВМА, която работи на двуекипен принцип. В момента работи един екип, а друг екип стои вкъщи. В рамките на седмица се сменят работещите екипи, а ако някой се разболее, остава под карантина.

Ген. Мутафчийски настоя, че в тази ситуация медицинските екипи трябва да бъдат предпазени.

Шефът на Националния оперативен щаб посочи, че страната ни трябва да е готова и за ситуация, каквато е в Испания и Италия, където излизането, освен до магазин и аптека, е напълно забранена.

Ген. Мутафчийски увери, че ще се намери решение за каналите за доставки, тъй като икономиката зависи от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само броите новите случаи/тези,които сте открили/,а в страната продължават да прииждат чужденци и наши от заразени райони.Нищо,че частично затворихте границите.Трябва напълно да се затворят и само камиони с хранителни продукти да се пропускат.
203
3
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Главна прокуратура да се самосезира.Има основателни съмнения, че управляващите умишлено не затвориха навреме границите, за да пуснат вируса у нас.Ползите за тях от една епидемия са много.Като започнем от европарите и стигнем до намаляването на броя на пенсионерите.
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази бройка включват ли се резултатите от тестовете от Рамус, които хората сами си правят? Май не
201
0
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До До ПижоЕстествено, че съм лесно откриваем. Пенда виси по всички сергии! Хем й казах да си седи вкъщи!
200
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гътваш ли гътваш, Ковит 19, БКП *** в напреднала възраст!
199
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако България беше толкова умна и просветена както поданиците й във форумите,тази държава щеше да управлява света !
198
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карат ни да си стоим вкъщи, да чакаме на опашки пред магазините с часове... а иначе пускат всякакви да идват на летището! Защо чак от довечера ще се затваря? Кой знае кой ще дойде още дотогава!
197
1
 
14
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
ГЕРБерастите могат да са спокойни, няма да се заразят, защото новият вирус напада само хора с мозък...
196
4
 
1
 
! Отговори
До Пижо преди 4 години
Прие се закон за фалшивите новини !Това с Франция да не те закара под карантина !Внимавай и не провокирай !Много лесно откриваем си,остави ти това " пижо '
195
7
 
23
 
! Отговори
Иван К преди 4 години
Ама как да зарворят границата,като по този начин броят на заразените рязко ще намалее и паритр от ЕС няма да ги усвоят!Парите са доста сериозна сума,мислите ли,че Борисов ще изпусне тази възможност която му се предоставя на тепсия?!?Според мен няма как!Намерете изказването на Мутафчииски преди около 10 дни,точно дни преди да обявят първия случай на коронавируса у нас,и вижте как говори за вируса,че не е нищо особено,и дори грип тип Б е по опасен,след това точно обратното!ПАРИТЕ ОТ ЕС ПРИЯТЕЛИ!
194
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов заяви, че е горд и сигурен за неговите симпатизанти, че ще преминат и през тази криза. Да му мислят хората на Нинова и Радев"Няма хора на Нинова или Радев. Има храненици на Борисов и такива които се отвращават от хранениците. И дървени философи за които всички са маскари.
193
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнеса у нас това е раздутата гербаджиска администрация ! Пълно с некадърници във всички общини ,но верни гласоподаватели!Мразя комунистите във всичките им варянтиГЕРБ са като коронавируса !
192
4
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 206, предлагащ да започнат масово тестване.Е, как да започнат масово тестване, като от тестовете няма печалба?! Това да не са апаратите за обвдишване, които бяха разпродадени на безценица 3 дена преди обявяване на извънредното положение и в момента изкупени на цени 10 пъти над пазарните?!Там, където няма далавера, не търси действия! Да не забравяме анализа на фернските вестници: "България е най-корумпираната държава в ЕС. Управляват я нагли престъпници"!
191
2
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшънс преди 4 години
Борисов заяви, че е горд и сигурен за неговите симпатизанти, че ще преминат и през тази криза. Да му мислят хората на Нинова и Радев.
190
9
 
9
 
! Отговори
Славчо преди 4 години
От ес сега дават над 1млрд.евро за справяне с тоя измислен вирус и у нас кра,дливите гербери поставиха цялата държава под карантина ! Ограничихте всички свободи и надминахте Хитлер ! Дано короната вас ви гътне гербери кра,дливи
189
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът предпочита бивши комунисти в напреднала възраст! Природата и Кармата си знаят работата!
188
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на тоя функцията му се изчерпва с четене на статистики и това е.Да вкарат масово тестове и всички с няккави симптоми дори и леки както и контактните им да се тестват без пари от мобилни лаборатории. Южна Корея успешно пресича заразата.Иначе седим и чакаме и ще умират хора тоя *** заедно с ушемасажора ще кършат ръце че нямало кво да направят
187
2
 
8
 
! Отговори
Варненски преди 4 години
Като гледам прежде пишещите, горещо им препоръчвам да си пуснат БНТ2 и да следят уроците по Български език. И като ви гледам словоизлиянията се чудя, къде ли ще ви крием по празниците, че да не ни срамите пред хората. И да не забравите да си пиете хапчетата :)
186
16
 
11
 
! Отговори
Край преди 4 години
И що ги броите. По улиците има стотици хиляди с вируса и какво сега да вземем да вием на умрело ли. Ясно се каза че повечето ще го изкарат като хрема. Ще си идат стари и болни хора. Един онкоболен от вируса ли си отива или от рака.От автомобилни катастрофи измират над 1500 човека годишно в България - не ни е минало през ум да забраняваме колите нали.Излишно спряхте живота.
185
9
 
8
 
! Отговори
ген. Годжи Бери преди 4 години
Двойникът на Годжи какви мерки е предвидил за завръщащите се от Италия и Испания автобуси и тираджии?