Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия

Призова на Украйна да бъдат предоставени по-широкообхватни оръжия
24 юни 2024 06:44, Александър Попов
279
Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във връзка с продължителния обстрел на град Харков, украинският президент Володимир Зеленски призова западните си съюзници да предоставят на страната му по-широкообхватно въоръжение и разрешение за нанасяне на удари дълбоко в територията на Русия, предаде ДПА.

"Руските бойни самолети трябва да бъдат унищожавани, където и да се намират, с всички налични ефективни средства", заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение снощи.

Още по темата
Украинският президент изтъкна необходимостта да се предотвратят въздушни удари като неотдавнашния по Харков, при който по думите му е загинал един човек, а 12 са били ранени.

Неотдавнашната отмяна на забраната от страна на западните страни за нанасяне на удари с доставените оръжия по руска територия в близост до границата вече е дала резултат, каза Зеленски.

"Част от терористичния капацитет на Русия" е унищожен, заяви той и добави, че украинците се нуждаят от по-добра защита. "Нуждаем се от подходящи оръжия за украинците", каза още Зеленски.

Преговорите по този въпрос продължават, отбеляза той и добави, че очаква по-нататъшен напредък през следващите седмици.

Зеленски също така вижда напредък в усилията на страната му да се присъедини към ЕС и заяви, че преговорите за присъединяване ще започнат тази седмица. "Това е една наистина историческа седмица", каза той.

Зеленски заяви, че започването на преговорите е станало възможно благодарение на хората, които са вдигнали оръжие в защита на Украйна на 24 февруари, когато преди повече от две години започна пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от ЕС
Най-голямата база на НАТО в Европа ще е край Констанца, близо до България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 4 дни
ако почнат да гърмят по русия навътре някъде ще им треснат една тактическа ядрена ракета в киев и ще се свърши с тая глупава война. ама надали, защото тръмп ще спечли изборите и ще спре парите за украйна и тя ще загуби тия територии и всичко ще се размине
234
0
 
0
 
! Отговори
много си проз преди 4 дни
До Анонимен 204 Много си ***, 204! Пълни лъжи, но най-важното е, че хората бяха спокойни, добронамерени, нямаше мутри и силиконки, а такива като днешните депутати копаеха градинки.
233
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аман от нагли и нахални укри
232
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоя само знае да иска! Той и народът му смятат , че всички са им длъжнни! Я, ЧИБА!
231
0
 
6
 
! Отговори
аргументи преди 4 дни
Този дава аргументи на руснаците за започването на войната и води Украйна към пълно унищожение.
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 224:Абе ненормалник,дали ние произвеждаме това,което казваш не знам,но и аз и цял свят знае,че Русия произвежда най-мощните ядрени оръжия и може да ти ги стовари на тЪЪЪпата чутура и те превърнат в *** газово мехурче.Играйте си още изр*оди с търпението на Путин,но то не е безкрайно.Безкрайна е само вашата глупост и малоумщина!
229
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
По погледа и изражението е заприличал на Хитлер от последните месеци преди капитулацията на фашистите.
228
0
 
1
 
! Отговори
Как бе преди 4 дни
Ромиката беше легенда
227
12
 
3
 
! Отговори
Българка преди 4 дни
Господ сили да дава на братския,славянски и православен народ на Украйна в Отечествената Война срещу руския фашизъм! Амин!
226
3
 
3
 
! Отговори
Червен каскет преди 4 дни
Как вървят Олимпийските игри на БРИКС? Къде мога да гледам това зрелище?
225
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ми ше иска ми. Как колхозниците може да стрелят където си искат пък урките да не могат? Аиде стига Запада ги е пазил тия колхозници. Почват да стават нагли вече.
224
14
 
4
 
! Отговори
трябва, трябва! преди 4 дни
Абе ние в България не произвеждаме ли нещо подобно за дълбоки удари? Че да изпратим на приятелска Украйна? Да има с какво да бие руснаците. А и в НАТО ще гледат на нас с друго око.
223
1
 
15
 
! Отговори
Kon преди 5 дни
Tozi e lud
222
2
 
19
 
! Отговори
Кубрик преди 5 дни
Зелена гнида,лъжлива и подла, олицетворение на бандероФашаги,ще бъдеш ликвидиран от Made in USA.който ляга под тях,той и получава С-4 в устата.
221
2
 
22
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 дни
И това ще и разрешат на украинската армия. Въпрос на време е. Всъщност САЩ ще разрешат такъв обстрел на своите "съветници" в Украйна. Точно тези американски военни изстрелват ракетите АТАКМС, украинската армия няма подготвени хора за това. Но и това няма да им помогне на украинците. Руската армия настъпва.
220
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На остров Бали, хората не знаят нищо за евроарлантизЪма и ценностите му. Искам една средно голяма резиденция, обслужващ персонал, един-два автомобила и по 5-10К $ на ден, за да разнеса свещеното евроатлантическо слово сред местното население и туристите. Смятам че за 5 години, ще запозная всички с величието на кралица Урсула I и най-демократичния суперпрезидент Зеленски.
219
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Даваш власт на шоумен - сбогуваш се с държавата си.
218
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
през*
217
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 199, нещо подобно е казал Чърчил за София по време на бомбардировките прес ВСВ
216
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сатана!