Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат

Днес ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ ще разговарят с президента
24 юни 2024 07:15, Александър Попов
56
Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат
Снимка: БГНЕС

Започва седмицата, в която ще стане ясно ще има ли ново правителство или ще отидем на поредните предсрочни избори през есента.

Президентът Румен Радев ще даде ход на първата конституционна процедура преди връчването на мандатите за съставяне на кабинет.

Първи на "Дондуков" 2, в 9:00 часа, ще отидат ГЕРБ-СДС. Два часа след тях ще дойде втората политическа сила - ДПС, а след това ПП-ДБ.

Само трите партии ще са част от консултациите през днешния ден, следващите четири политически сили още не е ясно кога ще се срещнат с президента.

Бойко Борисов обяви, че за тях възможен вариант за управление е експертно правителство, но с министър-председател и министри на отбраната и външните работи от ГЕРБ.

По време на консултациите си с другите партии преговорният екип на ГЕРБ обяви, че виждат следващия кабинет и като кабинет на споделената отговорност. С тях разговор обаче имаха само ДПС и ИТН.

Слави Трифонов и партията му дадоха зелена светлина за избора на Рая Назарян като шеф на Народното събрание, но бяха категорични, че няма да подкрепят правителство с първия и втория мандат. Те са готови да предложат експертно правителство и да говорят с всички партии с третия мандат, ако им бъде връчен от Радев.

Третият мандат поискаха и от „Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: консултации
Още от Избори 2024
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Президентът Радев, както винаги стриктно спазва Конституцията на Република България. Не е като някои други политици.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя tъпак още ли е президент, не го ли махнахме вече
41
2
 
1
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 5 дни
"МАЛКИ ПАРТИИ"--- С ГООЛЕМИ РАЗХОДИ , КАТО ТАЯ НА С. ВИТКОВ -- ЗЕТЯ НА " БРИГАДИРА"/ ...това е соц- схемата за точене на пари от Държавата/
40
5
 
4
 
! Отговори
Йордан преди 5 дни
"Разделяй и владей". Моделът Радев в действие.
39
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 дни
Сега пък Чалгата се опитва да върти номера на Кирчо и Кокорчо, ...ние ще управляваме, ама вие сте ни "длъжни"? И с колко депутата смятат да управляват? Надпреварват се, кой колко голямо дебелоочие ще прояви, в името на ..."народа"!
38
3
 
3
 
! Отговори
Полк.Марков преди 5 дни
46 Активно ДС чингеджийско мероприятие срещу партия Величие!Още повече щом болшевишки дъртцървул като теб агитира толкова много.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този мним плковник Марков от Максуда и ония люпещия некакви ядки до него с 13 имота във Варна, отде се излюпиха, все по странно действат от Кремъл :)))
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 45 Плондер Марков, такъв лъжец като теб рядко се вижда. Ти защо три пъти си смени версията като закъсня за първия ден на НС? Каза че се случва ...това е първата версия. След 1 час каза че си имал важна среща и затова си закъснял и за капак след няколко часа каза че са те заплашвали и затова си закъснял за първото заседание на НС. Смеееешник лъжлив плондерски! Иначе клипа на Цанов те направи не за смях, а да се гнусят хората от теб които са гласували за Величие.
35
2
 
3
 
! Отговори
Полковник Марков преди 5 дни
43 Истина ли викаш на лъжата ДС под лого.Слушайте речта ми от Кърджали и от НДК да чуете каква е истината!Може да чуете и интервюто на Радан Кънев в стълбището на Дарик!
34
2
 
4
 
! Отговори
Чудя се преди 5 дни
Сега марков - човек на доган ли е като боце и кирил , или е на радевАз вече не мога да разбера , честноОт обьрканите му изказвания
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 41 Марков, от истината в клипа те заболя здраво, а??? И ти смятай какъв лъжец си...даже лъжеш за военния си чин. Не си бил полковник, а подполковник, смееешен плондер.
32
2
 
2
 
! Отговори
Поздрави от Дагестан преди 5 дни
Всички Радевисти да се чувстват поздравен от братята си дагестанци.....
31
2
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 5 дни
Рева за тая кола като бебе -вьрна се общ приятел от англия - плочкаджия в строителството , сьжали го и му даде -2000 лв да си купи друга ей така безвьзмездно
30
2
 
3
 
! Отговори
от 34 преди 5 дни
до 37 Изгледай клипа на Цанов от вчера бе, плондер Марков и тогава плямпай кой се е продал, смеееешник!
29
1
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 5 дни
Признавам -пп бяха пьлна трагедияНо покрай цялата им,, работа работа,, вдигнаха малко доходите на хората , пенсиите - не ги харесвам вьобще - но не мога да не им призная - тази заслугаПри герб -12 г се чудехме как да отцелеем - на приятел му взеха колата за неплатени сметкиБеше спестявал за нея -3 г , кола -3 та употреба
28
0
 
5
 
! Отговори
Коприн4о преди 5 дни
33 Ти си слуга на мафияга фе де рос гербаджийски
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
" ВЕЛИЧИЕ? Спирам да МЪЛЧА!" Напишете това в ютюб да видите какво представлява всъщност партийка Величие. Цанов ги разсипа.
26
2
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 5 дни
Президента Е мафията....ясно ли е копринка?
25
4
 
5
 
! Отговори
НОВ ЗАКОН - БОНУС 50 преди 5 дни
ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН, ПАРТИЯТА ПОБЕДИТЕЛ НА ИЗБОРИТЕ ДА ПОЛУЧАВА 50 ДЕПУТАТИ БОНУС, ЗА ДА МОЖЕ ВИНАГИ ДА СЕ СЪСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО И ДА СЕ ИЗОЛИРАТ МАЛКИТЕ ПАРТИИ-РЕКЕТЬОРИ, КОИТО ЗА ТОВА СА И СЪЗДАДЕНИ... ТАКА ПАРТИЯТА ПОБЕДИТЕЛ ЩЕ СИ ПЛЕМЕ ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОЛИТИКИТЕ И АКО НЕ СИ ГИ ИЗПЪЛНИ, НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ НАРОДА МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДРУГ ПОБЕДИТЕЛ.... ИМА ДЪРЖАВИ, КЪДЕТО ТАКА СА РЕШИЛИ ПАТОВАТА СИТУАЦИЯ....
24
2
 
6
 
! Отговори
Хайде Радев преди 5 дни
Прави партия записвам се за депутат