Западът: Русия произвежда снаряди с главозамайваща скорост

Москва възстанови военната си машина "по-бързо, отколкото очаквахме"
11 юли 2024 08:15, Петър Бойчев
271
Западът: Русия произвежда снаряди с главозамайваща скорост
Снимка БГНЕС

Русия е възстановила успешно своята военна икономика и при това го е направила много по-бързо от очакваното. Сега произвежда значително повече артилерийски боеприпаси, отколкото преди началото на войната в Украйна, заяви ръководителят на военното министерство на една от страните от НАТО на вторник, пише Business Insider.

Преди началото на инвазията през февруари 2022 г. Москва произвеждаше до 400 000 152-милиметрови снаряди годишно, които са подходящи за теглени гаубици от съветската епоха. Но оттогава тази цифра е нараснала до два милиона снаряда годишно, заяви литовският министър на отбраната Лауринас Кашунас.

"Те работят много бързо“, посочи Кашунас по време на кръгла маса, организирана от списание Politico и германския телевизионен канал DieWelt в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, окръг Колумбия.

Руският президент Владимир Путин предприе значителни стъпки за преминаване на икономиката на страната към "съветски" тип военно положение, както се изразяват експертите. Така миналата пролет той промени военното ръководство на страната, за да увеличи производството на отбранителната промишлена база и да подпомогне масовото производство на оръжия.

Кашунас каза, че въпреки международните опити да се нанесат икономически щети на Русия, за да се накаже разполагането на войски чрез стъпки като санкции, "военната икономика“ на Москва се е възстановила "по-бързо, отколкото очаквахме“. Висши американски служители и генерали дадоха подобни оценки на руската военна мощ.

Основният показател беше скокът в производството на артилерийски снаряди. Производството на руски 152 мм снаряди надвишава прогнозите за производство на стандартните 155 мм снаряди на НАТО. В Европа например годишният обем на производство на този тип артилерийски боеприпаси е под 600 хиляди броя, а в САЩ е под 350 хиляди, пише Фокус.

Кашунас казва, че Путин е похарчил значителна част от БВП на страната (оценени на около 7%) за военни разходи, но ще трябва да поддържа икономиката по пътя, защото връщането към предишното състояние би рискувало "криза“.

"За това той има нужда от враг, има нужда от проблеми“, добавя Кашунас, "Може би след нея ще дойде ред на някой друг“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
2
 
! Отговори
До 163 преди 1 месец
Бъркаш няколко политика със целия български народ
146
4
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 138 преди 1 месец
Тавариш , и какъв извод трябва да си направим от твоето съобщение което важно изхождаш тук? Може би че запданите технологии и икономики ги чака кирдик, и Брикс ще направят неудържим технолгоичен и икономически пробив и никой повече няма да се нуждае западните технологични блага?
145
1
 
5
 
! Отговори
До 161 преди 1 месец
Им Саудитска Арабия развали 50 годишен договор със САЩ ти сам се сети на къде отиват нещата
144
1
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 1 месец
Това е ,,хуманна дългосрочна стратегия за редукция населението на земята" до 100 милиона души! Много са умни и подли! Чрез вирус не стана, чрез война е много директно и нехуманнно, а може да пострадат и самите стратези на Антихриста! Затова сега реализират план с налагане на тези ,,безполови ценности"! Целта е да се унищожи човечеството, ще дам пример! Съберете на остров 50 жени 50 мъже и след 100 години там ще има цял град! Съберете там 100 гея и след век там ще има 100 скелета! Елементарно!
143
1
 
1
 
! Отговори
До 160 преди 1 месец
Искаш да кажеш Зеленски щом един военен министър на друга страна го нарича нагъл неблагодарник ,май както е тръгнало всички ще намразят украинците заради тяхната наглост
142
2
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 158 Е и ? Къде е ефекта ? БРИКС убиха ли долара ?
141
6
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Анонимен 141 И Путин не е постигнал нито едно целите си. Не постигна нищо , а загуби всичко , което беше Русия. Всички го отритнаха , сега гони дивото. Само СК му се върза . И индиеца с бялата поличка и чорапи го освирка.
140
2
 
6
 
! Отговори
До 147 преди 1 месец
Искаш да кажеш Зеленски или той почти го е направил щом вече украинците не могат и президент да си изберат
139
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците още се бият, защото са прости хора! По прости са отколкото нас, преди 40-50 години! Разни занзибарци бележат на световното по футбол /да/ в Германия, тези иначе симпатични славянски момчета се избиват! Тръгнете заедно на Запад, а не се обстрелвайте един друг, бе, будали! Емигранти на социално отглеждане в ЕС лентяйстват денонощно и се чудят как да придърпат някоя по бяла европейка, включително приютена там украинка, те тръгнали на война! Прости хора!!!
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 147 И кои е нормалния свят? ЛГБТК - това ли е нормалното и от кога е нормално? Еднополови бракове това ли е новото нормално?
137
2
 
9
 
! Отговори
До 144 преди 1 месец
Само дето заводите на Русия са от времето на СССР,а сега запада трябва първо заводи да построи след това машини да намери и та стана дълга и широка
136
9
 
6
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 1 месец
Света ще миряса когато Путин загуби войната и репарации. Така е честно.Х-ул-лиг-ана трябва да бъде наказан.
135
7
 
12
 
! Отговори
Слава Путину ! преди 1 месец
Путин е твърдо решен да направи втори концлагер от Русия, след Северна Корея. Чебурашките ще гледат цивилизацията и нормалния свят през крив макарон. Който избягал от блатото, избягал...другите на каторгата.
134
3
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Уж беше само една голяма бензибостанция, па сега се оказа че не било така.
133
2
 
5
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Западът ще стигне скороста на Русия само,ако спре да произвежда мерцедеси и започне да прави мукавени коли като трабанта,за да се насочат всички ресурси към оръжейната промишленост както при Русия военните са с приоритет пред цивилното потребление.И чипове си произвеждат и не им трябват от битовите уреди нефелните.Та те си бяха първи в Космоса и все още са от водещите там,а и ще бъдат заради собствените си учени.
132
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Кашунас е лицемер neдeponeйски тип. Русия няма нужда от враг, Русия има враг.
131
0
 
3
 
! Отговори
До 126 преди 1 месец
Да най-вече ония в Костенец дето го затвориха преди 36 години той даже на 5 смени работи :)
130
2
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 1 месец
До NEW Z Fашизъм 123 Браво за коментара .Русия продължава да се утвърждава като империя на злото. Нищо полезно не са дали на човечеството.П.ри-***-ти.
129
5
 
8
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Цялата Ви стратегия се основаваше първо, Путин да умре и той умря няколко пъти, но това не даде резултат! След това си пожелахте някой да го елеминира, чрез пуч! Вместо това, той постигна над 85 % на най честните и демократични избори! Сега единствената ви утопия е Русия да бъде победена фронтално и за анализатори тип желта папионка в тандем синьо сетре или ризка това е опорна теза в студиата - да събират милиарди за Зеленски, да пращат ракети и да убиват руснаци! Ами ако не можете да победите!?
128
5
 
1
 
! Отговори
До 125 преди 1 месец
Ами така са украинците и като видяха сега зора ходят по света да просят и си мислят,че целия свят и е длъжен явно им е много зле и евтин алкохола и им уврежда мозъка не само черния дроб