Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират

Индийците обаче са най-зле, заяви Пол ЛеПейдж
Обновена: 24 апр 2016 11:49 | 24 апр 2016 09:05, Красимир Ангелов
253
Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират
Пол ЛеПейдж не харесва английския за българските работници в Мейн. Снимка: Reuters

Работниците от България трудно се разбират, но индийците са най-зле, заяви губернаторът на североизточният американски щат Мейн -  Пол ЛеПейдж, цитиран от Асошиейтед прес.

Републиканецът направил скандалното изказване вчера по повод дебати за вдигане на минималната работна заплата в американския щат. В момента минималното трудово възнаграждение в Мейн е 7,50 долара на час, но има дебати то да бъде увеличено драстично.

“Индийците са чудесни хора, но ви трябва преводач”, заяви той на конгрес на републиканците в Мейн. Той посочи, че и работници от други страни, като например България, не се справят много добре с английския.

ЛеПейдж разкритикувал предложение минималната работна заплата в щата да бъде вдигната до 12 долара на час, като посочил, че в ресторантите биват наемани чуждестранни работници.

Той изразил съжаление, че неговото алтернативно предложение за повишение до 10 долара не привлякло внимание.

ЛеПейдж е известен със спорните си коментари, отбелязва АП. Вчера той се пошегувал, че жена му ще си намери работа като сервитьорка за допълнителни доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
8
 
! Отговори
Пост 1 преди 8 години
Индия била английска колония, а ние руска... А като гледам какви заводи оставиха англичаните в индия и какви в България, направо ми иде да плача за България ;)))Все още най - печелившето предприятие в България е Лукойл Нефтохим. И е руски, да отбележа. Руснаци ни го построиха с техни пари, дадоха ни го да го работим с техен почти безплатен петрол и накрая пак си го взеха. Напрактика продължава да е основния вносител в бюджета, въпреки всички скандали. Същото е в сила и за Козлодуй.
109
2
 
7
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 169,Те нашите вишисти половината неграмотни бре.
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без периода 1989-2016 когато българския език загива и латиницата се засилва, българите не си сменят азбуката и езика през вековете, докато гърци, румънци, македонци, турци и цяла Западна Европа ги сменят няколко пъти с елинска, латинска, византийска, ромейска, френска, германска, английска, арабска и каква ли не. САЩ даже не могат да си измислят свой език и азбука, но се опитват да учат другите нации че и ги третират като ***.
107
1
 
5
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 172,Именно де, затова не е коректно да ни сравняват с индийците , където английски се говори масово от няколко века. И пак го говорят по зле от нас.
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краят на социалистическия или комунистическия строй винаги води до комуникационни проблеми между работодатели иработници в изгнилия запад. Това не е само проблем на българските работници но и на венецуелските, кубинските, руските, сръбските, румънските, от цялата южна Америка, Източна Европа навсякъде от светлите строева на кому/социализма имат езикови проблеми с шефовете си в изгнилия запад
105
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГеоргиНапротив, за това че работниците на гувернатора на щата Мейн не говорят английски достатъчно добре е пряк резултат от това че учихме Пушкин в руските езикови гимназии
104
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 167,Според мен бъркаш България и Македония.
103
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 160,Говорим за некоректността на сравнението. Опущенията на Русия в България са друга тема.
102
0
 
2
 
! Отговори
До Георги преди 8 години
Георги моля обясни, не те разбирам, че кой ако не *** бере зеленчуците в калта бре човече? Отговор: вишисти от бившите социалистически страни, е не са ***
101
1
 
7
 
! Отговори
Хк преди 8 години
Тия като Вавилон. Насъбрали работници от всякъде и не могат да се оправят с размесените езици. Ще им остане недостроена Вавилонската кула.
100
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГеоргиСамо сопютъра ли бе, българите сме измислили светлината, топлата вода, совалката, тока, интернета, двигателя с вътрешно горене, но ние сме единствените които знаем тези тайни кой какво е измислил, пазим си търговска тайна да не ни питат как сме ги измислили нали ?
99
0
 
6
 
! Отговори
Взаимно преди 8 години
До Анонимен 142Българският им трябва да ни крещят команди в НАТО.Както и да общуват с колониалната администрация.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука имаме езиковед в коментаторите, даже и този назландистващ се губернатор ще го наеми да му бере ягодките
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По долу заради едното ис/из на английски ще се избият кой е по добър берач на маруля в мейн :-)
96
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 8 години
За айфоните не знам ама бащата на компютрите се казва Атанасов. Такаче спри да подценяваш ни подценяваш. За българите съм чувал всякакви квалификации, повече или по малко верни, ама *** не е от най-популярните.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До къде ни доведе светлото бъдеще на социолизъма на съвета за икономическата взаимнопомощ на сесесерето, да ни беха взаимнопомогнали с английския поне
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГеоргиА да си дойдем на думата, ние за това им береме боровинките щото сме били руска колония, а индийците управляват кока кола защото са били английска колония
93
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали сме.по добре.от индийците все пак, въпреки че не съм съгласен, българин не е измислил сирито на айфоните например, ама айде
92
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Тоя сигурно е слушал английския на Стоичков. А за идиотските му обобщения - индия е била английска колония - ние руска. Ако ще ни сравнява, да избере някой друг език.
91
0
 
9
 
! Отговори
Миротворец преди 8 години
А не мой ли американците да се изнесат от България. Бездруго не намираме общ език.