Тръмп забрани на служителите си да слушат телефонните му разговори

Президентът не бил доволен, че подробности стигат до медиите
15 фев 2020 13:15, Петя Славова
31
Тръмп забрани на служителите си да слушат телефонните му разговори
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да забрани на служители на администрацията си да слушат телефонните му разговори с чуждестранни лидери.

"Мога изцяло да прекратя практиката", сподели Тръмп по време на интервю радио iHeart.

"Това е продължавало с години. Когато се обаждаш на лидерите на други страни, хората слушат", заяви Тръмп.

Телефонните разговори на Тръмп са подложени на мониторинг от страна на съветниците по националната сигурност в Белия дом, както и от високопоставени сътрудници на Държавния департамент и разузнавателните служби.

По думите на американския държавен глава разговорите му се слушат от до 25 души, пише Bloomberg. Според агенцията всичко това се прави, за да могат чиновниците да са в час с темите, които обсъжда президента и особено ако другите държави изкривяват информацията, която обнародват след разговорите.

Тръмп обаче е недоволен от факта, че подробности от разговорите стигат до медиите (така например стана с една от причините за опита за импийчмънт, който мина в Камарата на представителите и бе спрян от републиканското мнозинство в Сената, след като станаха ясни темите, които Тръмп бе обсъждал в разговор с украйнския си колега Володимир Зеленски).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересни събития. Първо конгреса забрани на президента да погазва конституцията а сега президента забранява на служителите си да извършват държавна измяна.както е тръгнало скоро ще забранят ивършването на престъпления.
25
1
 
2
 
! Отговори
Датигозавър преди 4 години
До ДинозавърТръмп изглежда не само са го слушали ами и са докладвали какво е казвал на медии, политически противници и който е плащал добре.А Радев са го подслушвали и са докладвали какво е казвал на медии, политически противници и който е плащал добре.Как пък намери разлика ?
24
1
 
2
 
! Отговори
Динозавър преди 4 години
Време е някои хора да погледхат в речника за разликата между "слушам" и "подслушвам".
23
0
 
3
 
! Отговори
Светльо преди 4 години
До Анонименсвета отива на кино....Добру утру, калинке.... Света отдавна отива на коно. И в САЩ.. и в Китай... и в Русия ... и брюкселските зелки ... и кралските височества на Островчето ...И както са казали в древния Рим - Да го духатт бедните.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
света отива на кино.не само тук има корупция по високите етажи. не само тук президента може да прави каквото си иска и да е над закона.поне целият свят вижда що за лидери ни управляват. акцентирам - китай, сащизвода е - да не ви пука,важното е да гледаме собствените си интереси.всичко друго е прах да сплашват, да раждаме деца и да плащаме осигуровки, такси, ддста и т.н.една прогнила театрална пиеса.
21
3
 
6
 
! Отговори
Тролска дилема преди 4 години
.... Всичкото нашенски *** са изпаднали в паника .Как да коментират тая непонятна за техния едноклетъчен мозък новина ?ЗНАЧИ ТРЪМП ЧЕ НЕ ИСКА ДА ГО ПОДСЛУШВАТ МОЖЕ .... А ЗА РАДЕВ ЧЕ НЕ ИСКА ДА ГО ПОДСЛУШВАТ .... НЕ МОЖЕ .А УЖАСА СТАВАЛ ВСЕ ПО ГОЛЯМ СЛЕД КАТО РАЗБРАЛИ ЧЕ ТРЪМП СИ Е НАЗНАЧИЛ СЕМЕЙСТВОТО НА ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ А РАДЕВ И ТОЙ ТАКА НАПРАВИЛ ...ЕБАССИ... КОЙ Е КРИВ И КОЙ Е ПРАВ ? АМЕРИКАНСКИЯ ГОСПОДАР ИЛИ БЪЛГАРСКИЯ ?Аааа било различно .Американския господар плащал с центове.
20
1
 
6
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Добре, сега остава и на еврейските Мосад да забрани да го слушат и цена няма да има.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им забрани да кихат,че корона идва!Може да не доживее до изборит този дядо...
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси, Тръмп го подслушват 25 души като говори по телефона а нашия се сърди че го подслушвали като си върти далаверите. Щом в САЩ може значи и у нас може. Само диктатора Путин може да е напълно безконтролен.
17
1
 
3
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Сигурно някой му е казал.че разузнаването е най-разпространената професия на света-принудено и непринудено!
16
3
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Сега излезе, че не само Русия е агресор, а и САЩ. Само, че те са "маскирани" приятели и съюзници.
15
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11, на Помпео ушите днес са в Мюнхен.От тоя, Тръмп и Путин нищо не става, пълни бoклyци.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13, в този случай, никой световен лидер няма да иска да говори с него по телефона.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11, на Помпео ушите днес са в Мюнхен. Той ще приложи максимални усилия да убеди европейците, че Русия е суперагресивна и може утре да нападне горкия ЕС.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички телефонни разговори на Тръмп трябва да се излъчват директно във Фейсбук и всеки да ги слуша. Това е прозрачност без граници.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп се мисли за Румен Радев. Уредил жена си и дъщеря си Иванка за пиари.Не иска да му слушат разговорите, как заповядва на ББ и Праси Билата да купят Ф-16, или ще има санкции на Балкански поток и АЕЦ Белене.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ам'чи ко мачкаш уа?!Мачка на Помпео ушите!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не забрани на служителите си да му четата туитовете?В туитовете лъже, а в телефонните разговори лъсва грозната истина.
8
5
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тези пък откъде накъде ще го подслушват?Явно президентите нямат много власт.Ми да правят всички държави монархии и да отиваме в XIV век.Той какво иска да си говори каквото иска, плюс това да заплашва?
7
1
 
3
 
! Отговори
Исус Рамаданов преди 4 години
До Анонимен 5Ам'чи ко мачкаш уа?!