Байдън: Войските ни няма да влязат в Украйна, но ще защитим всеки сантиметър от нея

Президентът на САЩ ще наложи икономически санкции на Русия
Обновена: 24 фев 2022 22:53 | 24 фев 2022 21:10, Нели Христова
494
Байдън: Войските ни няма да влязат в Украйна, но ще защитим всеки сантиметър от нея
Снимка: БГНЕС

"Това е умишлена атака, която е планирана от месеци", заяви американският президент Джо Байдън на извънреден брифинг в Белия дом относно кризата в Украйна и санкциите, които САЩ ще наложат на Русия.

"Президентът Путин изпрати 175 000 войници и военно оборудване до границите на Украйна, донесе кръвопролитие и построи полеви болници", заяви американският президент. "Това ви говори за намеренията му през цялото време", добави той.

"Путин отхвърли всички опити за диалог, който Западът предложи, който би избегнал страдания и конфликти", продължи Байдън.

"Нападението на Русия срещу Украйна се осъществи до голяма степен според прогнозите на САЩ, с "неоснователни твърдения" и опити за провокация", каза още той.

В изказването си Байдън казва, че атаката е последвана от седмици на предупреждения от САЩ.

Президентът добави, че усилията на руското правителство за започване на войната включват кибератаки и обстрели на украински и държани от сепаратистите позиции в Източна Украйна. Байдън твърди, че Русия е организирала операции под фалшиво знаме, които са довели до нарушение на международното право.

Джо Байдън очертава строги санкции, за да "максимизира дългосрочното въздействие върху Русия и да сведе до минимум въздействието върху Съединените щати и техните съюзници".

Той каза, че се е договорил с лидерите на Г-7 от най-големите икономики в света, че колективно ще ограничат способността на Русия да прави бизнес в долари, евро, паунда и йени.

"Съединените щати ще спрат способността на Русия да финансира и нараства своята армия", заяви Байдън.

Той казаа, че санкциите, които очертава, ще намалят способността на Русия да се конкурира във високотехнологичната икономика на 21-ви век. Очертавайки вече икономическите последици от инвазията, той посочи, че руската рубла достига най-слабото си ниво досега и руският фондов пазар се срива днес

"Сега санкционирахме руски банки, които заедно държат активи от един трилион долара", заяви Байдън. "Прекъснахме една от най-големите руски банки, която държи една трета от банковите активи на страната."

Президентът на САЩ обяви, че добавя към списъка на руския елит и членовете на техните семейства, които също ще бъдат санкционирани.

"Това са хора, които лично спечелиха от политиката на Кремъл и те трябва да споделят болката", заяви той.

Той бе категоричен, че американските войски няма да влязт в Украйна.

"Нашите войски няма да влязат в Украйна, няма да се бият в Украйна. Но НАТО ще защити всеки сантиметър от своята територия. Ще спазим нашите ангажименти по член 5", каза президентът на САЩ.

Байдън добави, че вярва, че НАТО е по-обединен от всякога и че "няма съмнение", че САЩ и другите страни от НАТО ще изпълнят своите договорни ангажименти.

Хиляди сухопътни и други сили на САЩ са разположени в страни от НАТО в Източна Европа, които се чувстват застрашени от Русия, включително Латвия, Естония и Литва в Балтийско море, както и Полша и Румъния.

Президентът Байдън каза, че руската инвазия в Украйна издава "зловещата визия" на Владимир Путин.

В изказването си Байдън каза, че операцията никога не е била заради "истински" руски опасения за сигурността, а вместо това е била за открита агресия и удолетворяването на желанието на Путин "за империя".

"Действията на Путин издават зловещата му визия за бъдещето на нашия свят, в което нациите вземат това, което искат със сила", заяви Байдън. "Но това е визия, на която Съединените щати и свободолюбивите нации ще се противопоставят."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Таня Е и, като държиш долар тогава печелиш повече рубли.
274
1
 
1
 
! Отговори
ПУТИН преди 2 години
Он знает, що го бият!
273
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия също ще конфискува ЕС и САЩ активи и ще си ги прибере докато не върнат нейните.
272
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия активи на руските банки са и пасиви или заеми и какво конфискува бай дън като това са заеми към самите САЩ и Русия трябва да им ги върне т.е те си ги зимат по-рано.
271
5
 
14
 
! Отговори
WAFFEN-SS преди 2 години
Да живее победата! Слава на Путин, новия Фюрер!
270
0
 
23
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
И какво стана? Насъсква палето Украйна, като и обеащаваше какво ли не, но като видя четвъртития - "наши войски няма да влизат там". И за чий ти беше? Да обединиш половината свят /Китай и Индия + латинска Америка/ срещу себе си ?! На дребно играеш Байдън, много на дребно.
269
12
 
4
 
! Отговори
КЛИЧКО преди 2 години
Аз да имам късмета да го срещна Пyтинкaтa, ша реша конфликта за секунди! Ша го гази мечка с кецове!
268
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато американците нападат суверенни държави окупират ги и слагат свои правителства е демократично когато руснаците го правят не е демократично...ега си демагогията и лицемерието...
267
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че няма да влязат, само ще поддържат огъня отвън, да не си цапат ръцете с кръв директно.
266
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин забравя, че този път няма за съюзници Англия и САЩ както срещу Хитлер.
265
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин направи с Украйна това което направиха САЩ с много други държави например Ирак...
264
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байден подхлъзна Окрайна. Няма вечни приятели има вечни интереси.))) дадоха им оръжия и ги зарезаха на късмета им. Те са готови да умрът за Окрайна. Нямат проблем
263
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто сащ са приключили като държава. след някоя и друга година ще се разпаднат благодарение на *** и джендърите. може да стане и гражданска война. сега се опитват да отклонят вниманието на собственото си население със заплахата от русия, че ако може да забавят малко процеса.
262
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Путин не седи на червеният бутон НАТО ще приключи с Русия за една седмица .
261
2
 
12
 
! Отговори
ASD преди 2 години
РУСИЯ УНИЩОЖИ АМЕРИКАНСКА БАЗА В УКРАЙНА.https://rusvesna.su/news/1645686314
260
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко им се струва собствената територия на руснаците! Само 17 милиона квадратни километра! Площта на Европа е 10 мил. кв. км.
259
2
 
4
 
! Отговори
Нямам търпение преди 2 години
Да почна да харча рубли като основна причина единица в Ню Йорк !!!
258
1
 
4
 
! Отговори
ASD преди 2 години
https://rusvesna.su/news/1645686314Русия унищожи АМЕРИКАНСКАТА БАЗА В УКРАЙНА.
257
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** е като *** с граната в ръка .
256
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ще му издържи памперса?Тоя Пъф Деди докато говори,руската армия завладя Украина.Щял да го спре путин със санкци.Смех в залата!!!