Байдън: Почти заспах на дебатите с Тръмп

Той обясни представянето си с умората от посещения в чужбина
3 юли 2024 07:39, Елка Василева
84
Байдън: Почти заспах на дебатите с Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обясни неуспешните си дебати миналата седмица със своя съперник на изборите през ноември Доналд Тръмп с умората, натрупала се от посещения в чужбина в последно време, предаде Франс прес.

Още по темата
Представянето на Байдън бе възприето от мнозина като провал и макар президентът да не дава индикации, че възнамерява да напусне надпреварата и да бе защитен от някои представители на своята партия, се чуха и призиви към 81-годишния демократ да се оттегли. Миналия месец Байдън посети Франция и Италия.

На среща с донори на своята партия близо до Вашингтон президентът на САЩ призна, че не е било "много умно" от негова страна "да пътува няколко пъти по света", малко преди да се изправи срещу Тръмп. "Не послушах моите съветници" и "почти заспах" по време на дебатите, довери той.

Байдън подчерта, че "това не е извинение, а обяснение".

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис междувременно отново подкрепи държавния глава на фона на призивите към него да се оттегли и в момент, когато тя е сред споменаваните възможни кандидати на Демократическата партия.

"Горда съм" да бъда в тандем с Джо Байдън на изборите през ноември. Той "е нашият кандидат", даде да се разбере Харис пред телевизия Си Би Ес Нюз. "Вече победихме Доналд Тръмп веднъж и отново ще го победим", изрази увереност тя.

С тези изявления Белият дом се опитва да ограничи щетите от неуспешното представяне на Байдън по време на дебатите, отбелязва АФП.

Днес президентът демократ ще има среща с губернаторите на щати от своята партия.

Лойд Доджет, който представлява Тексас в Камарата на представителите, стана първият американски конгресмен, призовал Байдън да се оттегли.

Впрочем, след като се върна от чужбина, президентът на САЩ прекара шест дни в резиденцията си в Кемп Дейвид, за да се подготви за дебатите с помощта на свои съветници, отбелязва АФП.

Проучванията на общественото мнение междувременно не са особено обнадеждаващи за американския президент.

Три четвърти от участниците в анкетата, представена вчера от телевизия Си Ен Ен, смятат, че Демократическата партия би имала по-добри шансове на изборите през ноември с друг кандидат. Тръмп води на Байдън с 49 процента срещу 43 на сто - без промяна от предишното подобно допитване, проведено през април. Камала Харис би загубила с по-малко - сондажът й отрежда 45 процента срещу 47 на сто за републиканеца.

Според проучване, проведено от института "Ипсос" за Ройтерс, една трета от демократите са на мнение, че Байдън трябва да се оттегли от надпреварата. Нито един от видните представители на партията обаче не би се представил по-добре от президента на изборите на 5 ноември, показва анкетата. Тя отрежда на Байдън и Тръмп по 40 процента подкрепа сред регистрираните избиратели, което навежда на мисълта, че президентът не е загубил позиции след дебатите, отбелязва Ройтерс.

За сметка на това според допитването бившата първа дама на САЩ Мишел Обама би победила републиканеца със сериозна разлика, ако се изправи срещу него. "Ипсос" й отрежда резултат от 50 процента срещу само 39 на сто за Тръмп.

Кандидадът на републиканците е събрал през второто тримесечие на годината дарения в размер на 331 милиона долара, съобщиха междувременно от неговия щаб. Тази сума е с близо 50 милиона долара повече от 264-те милиона долара, с които се е сдобила кампанията на Байдън.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Че той и друг път си е поспивал на разни срещи така че не е нещо ново.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Джо криптат, не бива да е президент и на квартален пенсионерски клуб!
29
0
 
24
 
! Отговори
Уаааауу преди 5 дни
Каква увереност лъха от снимката на Джоузев, направо заявява гордо, без думи: "Сутринта сам си обух панталонките!"
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А вие какво друго очаквате? Това е един стар болен уморен човек. Мястото му не е там. Не бива да бъде президент на мощна държава като САЩ. Вината е на тези които го подтикват пак да се кандидатира.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пак е бил на гости в паралелната вселена.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Бодри матрьошки ...за да пишеш подобни глупости трябва да си с IQ под морското ниво.
25
0
 
20
 
! Отговори
Конфуций преди 5 дни
Нямаше я жена му до него да го събужда със шамари и да му напомня къде е и какво трябва да прави. Толкова ли пък не се срамуват американците от международните издънки на тоя психично болен човек?
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ей, това ли било, ще вземат гласуват за теб бе, Джоузеф. Ние си мислехме, че са изкарали tруп на сцената, до президента Тръмп.
23
1
 
15
 
! Отговори
Айляк преди 5 дни
Ударих гАзА в тавана като прочетох заглавието :D:D И кой го казва? Това ли е начинът да оправдаеш абсолютния си провал в дебата? Пълно падение. Този човек е не просто възрастен, издухал и болен. Той е луТ, много луТ:))
22
17
 
3
 
! Отговори
Бодри матрьошки преди 5 дни
За да обслужваш бандитски режим като путинския е необходимо IQ под 90, затова нещастниците не се усещат колко слабоумни са спусканите от Москва фашистки опорки. Зомбита, какво да очакваш от тях.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ами да заминава на почивка в старческия дом там няма да има други ангажименти освен да гледа в една точка и да си общува с духове.
19
0
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 5 дни
А стига ве! Това не е истина!
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Та ти и на други дебати си заспивал .
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Защо го мъчат този човек, а не го оставят спокойно да си изживее старините?
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Драг куйн и траvерс Minima Geste ще носи олимпийския огън при откриване на олимпийските игри в Париж. Муахахаха, русофобите ще гледат с течащи лиги. Русофоби геiропейци вие осъзнавате ли, че ние сме в съюз с иZвратеняци?
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Мъжете живеещи в новите територии на Русия, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсон могат да си ходят където пожелаят, а мъжете в така наречената украйна не могат да ходят никъде, освен на фронта и да умрат за Зелената гнида и Бай Дрън Деменцията къде си 4ишка в крачолите. Вашата демокрация се провали русофобчета
13
0
 
4
 
! Отговори
Камала преди 5 дни
Какво би могло да бъде, необременени от това, което е било... Например от маразматика Байдън.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Видяхме как си дремна, безпомощно.