Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом

"Дейли телеграф": Объркал е себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис
5 юли 2024 15:41, Елка Василева
200
Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

В изявление на вчерашния национален празник на САЩ - Деня на независимостта - президентът Джо Байдън заяви, че "е горд" да бъде първата "чернокожа жена на длъжност при чернокож президент", съобщи британският в. "Дейли телеграф", отбелязвайки, че това е пореден словесен гаф на Байдън.

Още по темата
Седмица след катастрофалното според изданието представяне на Байдън в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп държавният глава е говорил несвързано по време на интервю за филаделфийското радио Дабълю Ю Ар Ди, в което е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис.

"Между другото аз съм горд да бъда, както съм казвал, първият вицепрезидент, първата чернокожа жена... на длъжност при чернокож президент", заявява Байдън, бъркайки с времето, когато самият той беше вицепрезидент на Барак Обама.

По-рано в същото интервю президентът правилно казва, че той е назначил Харис и първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ Кетанджи Браун Джаксън, посочва "Дейли телеграф".

Президентът се е почувствал несигурен и в интервюто си за Шоуто на Ърл Инграм в "ЮТюб", което има предимно чернокожа аудитория в щата Уисконсин, но се излъчва за цялата страна. Запитан защо е важно да се гласува, Байдън дава отговор, който се отнася по-скоро за взето преди броени дни решение на Върховния съд на САЩ в полза на имунитета на опонента му и бивш президент Тръмп срещу съдебни дела.

"Има нужда от някой - някой, който да гарантира, че... Върховният взе решение, между другото, което застраши американския принцип, че ние в Америка нямаме крале. Никой не е над закона", заявява 81-годишният Байдън. По-рано през деня той е нарекъл Тръмп "един от нашите колеги" в речта си пред семейства на военнослужещи, които събра по случай 4 юли в двора на Белия дом, отбелязва "Дейли телеграф".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
3
 
! Отговори
Байдън преди 2 месеца
Наредих да опекат Кремъл! Ама имах предвид кремкарамел? Спри!
110
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия напредва на фронта и няма нужда от помощ. Укронацягите са го закъсали. Цели укронациски подразделения пътуват към бандера. та ходете им помагайте
109
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас? ----- А ти, русофиле, защо не си на фронта заедно с руснаците да громиш Зеленски?
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
107
2
 
13
 
! Отговори
Странно преди 2 месеца
Велика страна като САЩ избира между двама старци. Единият вече с прогресираща деменция. Жалко и странно... Така ли нямаха по-силни кандидати републиканци и демократи? Успех на Тръмп все пак. По-малкото зло.
106
0
 
2
 
! Отговори
Мъск преди 2 месеца
пак е объркал фирмуера , последната версия чипа не работи
105
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега е момента да тряснат Кремъл и да се извинят, и оправдаят с Байдън!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Май Байдън ще се окаже първият диагностициран луд в Белия дом, но не знам дали ще е горд от това.
103
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
АЗ СЪЩО СЪМ ПЪРВАТА ДАМА В РОМСКАТА МАХАЛА И СЪМ ГОРДА С ТОВА. АЗ СЪЩО СИ ГУБЯ МИСЪЛТА И ПИША ПРОСТОТИИ А ТОЙ ГИ ГОВОРИ. ЗАТОВА СЪМ МУ ФЕНКА И ЗАТОВА ГО ХАРЕСВАМ ИМАМЕ МНОГО ОБЩИ НЕЩА ИЗПЕРКА ЛИ СМЕ ТОТАЛНО.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставете човека на мира и не се гаврете повече с него!Чудя се на семейството му,защо допуска тези унижения?
101
1
 
0
 
! Отговори
090 преди 2 месеца
До Анонимен 67 --- Аз съм русофил и зная перфектно Руски език (не русоХил както Вие пишете) и с Киндъла съм прочел над 1000 руски книги. Ето : Знамена над кулите / Педагогическа поема от Антон Семенович Макаренко-- 12-е стола от Илф и Петров
100
1
 
7
 
! Отговори
Блек Ками Харис преди 2 месеца
Русия моментално надушва ужасната воня, която се носи от натовските наемници и укронацистите от батальоните Азов, Айдар, Кракен, Десен сектор, Карпатска сеч и другите дришненца,,,,след което ги пържи по хотелите и полигоните, преди да са стигнали до фронта. Слава на Русия! Русия е мощ!
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западните пропагандатори и укронацистите все по-често говорят за мир, защото започна много яко да им пари на дупетата. Няма оръжие, техника и хора майка! Русия сама произвежда повече снаряди и техника от 60 държави, които помагат на киевския нацистки режим. Ако се включи С. Корея да помага на Русия, оръжията ще станат практически неизчерпаеми. Има да ви бият от Донбас до Лондон цръвули!!!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан отиде в украйна за да си защити унгарското население там. Нашите пр0дажници кога ще отидат за да защитят българите там? Българите там ги мобилизират и ги пращат на първа линия на фронта. Киевския нацистки режим постоянно лови българи и ги могилизира. Вече има цели населени места с българи, които са напълно обезлюдени
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Боливия, Чили и Аржентина има супер много литий. В тези страни се намира литиевия триъгълник. Руски и китайски фирми ще разработват литиевите залежи в тези страни. В БГ също има известни залежи от някои полезни и редки елементи, но най-ценния ресурс е дришнята на русофобите. Септичните ями са пълни с този ценен ресурс, който мирише та не се трае.
96
2
 
0
 
! Отговори
Х преди 2 месеца
До Петърчо в прав текст - не. Пита "ама защо да не се пие белина след като го убива?". Това беше достатъчно на феновете му да пробват...
95
0
 
3
 
! Отговори
евроатлантик-зомби преди 2 месеца
Нема значение. Важното е че казва да се воюва до последния украинец. хи хи
94
0
 
1
 
! Отговори
До 93 преди 2 месеца
Моля да ми кажеш, какво лошо има в това да си расист и защо е обидно да си расист?!
93
3
 
6
 
! Отговори
Слава Урине преди 2 месеца
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци . И вас русофоби ще ви ловят така.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога украйна живееше по-добре? Преди майдана 2014 г. или след него?