Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом

"Дейли телеграф": Объркал е себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис
5 юли 2024 15:41, Елка Василева
200
Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

В изявление на вчерашния национален празник на САЩ - Деня на независимостта - президентът Джо Байдън заяви, че "е горд" да бъде първата "чернокожа жена на длъжност при чернокож президент", съобщи британският в. "Дейли телеграф", отбелязвайки, че това е пореден словесен гаф на Байдън.

Още по темата
Седмица след катастрофалното според изданието представяне на Байдън в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп държавният глава е говорил несвързано по време на интервю за филаделфийското радио Дабълю Ю Ар Ди, в което е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис.

"Между другото аз съм горд да бъда, както съм казвал, първият вицепрезидент, първата чернокожа жена... на длъжност при чернокож президент", заявява Байдън, бъркайки с времето, когато самият той беше вицепрезидент на Барак Обама.

По-рано в същото интервю президентът правилно казва, че той е назначил Харис и първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ Кетанджи Браун Джаксън, посочва "Дейли телеграф".

Президентът се е почувствал несигурен и в интервюто си за Шоуто на Ърл Инграм в "ЮТюб", което има предимно чернокожа аудитория в щата Уисконсин, но се излъчва за цялата страна. Запитан защо е важно да се гласува, Байдън дава отговор, който се отнася по-скоро за взето преди броени дни решение на Върховния съд на САЩ в полза на имунитета на опонента му и бивш президент Тръмп срещу съдебни дела.

"Има нужда от някой - някой, който да гарантира, че... Върховният взе решение, между другото, което застраши американския принцип, че ние в Америка нямаме крале. Никой не е над закона", заявява 81-годишният Байдън. По-рано през деня той е нарекъл Тръмп "един от нашите колеги" в речта си пред семейства на военнослужещи, които събра по случай 4 юли в двора на Белия дом, отбелязва "Дейли телеграф".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човекът е в машина на времето.
150
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето това недоразумение е начело на световната супер сила.Пази боже ,дано са му скрили ядреното куфарче.Егаси и изборите патологичен лъжец и дементирал субект.
149
1
 
4
 
! Отговори
ъйюъйф преди 2 месеца
До Анонимено боже ти сега ле се раждаш нали това беше едно от основните тези тоя червиния ги кара да пият белина има ваксини за всички тези на демократи побърканяци
148
5
 
1
 
! Отговори
тнгнтг преди 2 месеца
До Анониментой го е казал на закачка бе мухал човекът е и актийор
147
1
 
4
 
! Отговори
нтв преди 2 месеца
До Анонименза какво за един дъртак би много сте жалостиви на тази длъжност може да нареди да бъде избито без да му мигне окото цяло мирно село и пак няма да е виновен
146
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
100% печели следващата Евровизия
145
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Велика Кравария се управлява от изкуфял старец с болна психика и прогресираща деменция.Сигурен съм че този безпомощен човечец не знае че е президент.Но нашите послушни краварски слуги го гледат като божество.А онзи жалък счетоводител Митьо Главата ще ходи да му целува краката.Пфу!
144
2
 
31
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
Склеротика байДън-Деменци е просто едно посмешище.Мястото на престарелия дядка е в лечебно заведение в района на Киев.
143
2
 
40
 
! Отговори
А сега... преди 2 месеца
Представете си, че сте генерал от американската армия и трябва да дадете ядреното куфарче на тоя изкуфял дъртак? И после той да си помисли, че като натисне червеното копче ще му донесат пица.
142
2
 
48
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
То даже не е смешно вече, трагично е - президентът на САЩ се знае дали е мъж или жена, дали е чернокож или бял. Някой вярва ли още, че това сламено чучелo управлява САЩ??? Само го разнасят насам-натам да го показват като панаирджийска мечка, а истинските решения се вземат на съвсем друго място.
141
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече ми е тъжно за този стар човек.
140
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този вече и за кукувица на часовник не става,по-изкукал е и от нея.Щатите явно са една изкукала нация,щом този им е шеф
139
33
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 месеца
До Анонимен 94 Ти шегуваш ли се или си мал-оум-ен да питаш какво е дал Запада и САЩ на света ? Ами всичко за което се сетиш и ползваш в бита си.За Русия след много напъване може да се сетиш само за Менделеевата таблица. Друго няма.
138
2
 
2
 
! Отговори
Ahmed преди 2 месеца
Kristonoscite tazi vecer ste zagubet oste edin pohod, kakto sa zagubili navremeto.Turkiye ste bie i bez Merih.
137
5
 
15
 
! Отговори
българските служби преди 2 месеца
не разбрахте ли че това нещо е Робот с AI
136
2
 
26
 
! Отговори
Утре ще каже, че е преди 2 месеца
Меланията на Тръмп и ще яде бой! От такива ни зависи живота на всички! Фройд е абсолютно прав!
135
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е тази не беше ли индийка , май им викаха цветнокожи не чернокожи на тях...
134
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всочки милярдери масово строят противо атомни бункери... На фейсбукския бункера му е за 270 милиона долара...
133
2
 
15
 
! Отговори
Не е смешно вече преди 2 месеца
В момента Байдън и Путин имат едни куфарчета до тях дето могат да унищожат земята няколко пъти...
132
1
 
31
 
! Отговори
сашо преди 2 месеца
Тези хора си мислят ,че управляват Америка . В действителност малка група ненаситни , алчни *** -- финансовата олигархия - представитъелите на големите фирми особено оръжейните те определят а тези жалки като клоуни ги разиграват и убеждават светът ,че те управляват. Джо нито знае къде се намира и защо се намира ,това което казва го забравя след 20 минути . Докато тая слабо....умната освен да се смее като ненормален и да говори несвързани , и безсмислени неща друго нищо не умее.