Джо Байдън: Аз се кандидатирам и ще спечелим

Междувременно демократи блокират пари за кампанията му
13 юли 2024 07:00, Нели Христова
67
Джо Байдън: Аз се кандидатирам и ще спечелим
Снимка: БГНЕС

Джо Байдън категорично отхвърли спекулациите, че ще се откаже от президентската надпревара в САЩ. Той заяви на митинг в щата Мичиган, където се води ключова битка за гласове, че ще победи "заплахата за нацията" Доналд Тръмп.

"Напоследък се появиха много спекулации. Какво ще направи Джо Байдън? Дали ще остане в надпреварата? Ще се откаже ли? Ето какъв е моят отговор: Аз се кандидатирам и ще спечелим. Няма да променя това", каза Байдън в отговор на скандирания "Не се отказвай".

Междувременно нколко спонсори на Демократическата партия на САЩ са спрели превеждането на дарения на обща стойност над 90 млн. долара, докато партията не замени действащия президент на САЩ Джо Байдън с друг кандидат в кампанията, съобщава The New York Times (NYT), позовавайки се на два свои източника. Според източниците друга част от "осемцифрения ангажимент" е била замразена.

В материала на NYT се казва, че сумата от 90 млн. долара все още не е преведена на политическия комитет Future Forward. Изданието свързва подобни решения на спонсорите с неуспешното представяне на Джо Байдън на дебата с Доналд Тръмп. Отбелязва се, че отказът да се преведат средства идва на фона на опитите на съветниците на действащия президент да убедят Джо Байдън да се оттегли от надпреварата.

Според NYT преди дебата Комитетът на демократите е планирал да събере над 700 млн. долара за кампанията на Джо Байдън. До момента те са събрали 430 млн. долара.

През юни Джо Байдън взе участие в дебат с Доналд Тръмп. Според проучване на CNN, която организира дебата, 67 % от зрителите смятат Доналд Тръмп за победител. След това редица американски медии, държавници и спонсори на Демократическата партия поискаха от действащия президент да се оттегли от предизборната надпревара. NBC и FT писаха, че щабът на Байдън е изправен пред риска да изчерпи средствата за кампанията си, тъй като дарителите се готвят да намалят даренията си. Джо Байдън е отказал да се оттегли от надпреварата. Президентските избори в САЩ са насрочени за 5 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
17
 
1
 
! Отговори
ЕВАЛА ДЖО преди 1 месец
Само ти може да трепеш пълчищата путинови.....
41
1
 
17
 
! Отговори
Bormann преди 1 месец
Най голямото унижение за янките е, че този дементирал нассранец изостава само с 1 процент от Тръмп по последно уж проучване след големите му гафове на пресконференцията с Тръмп и следващите 2 - това говори за интелекта на средно статистическия янки - малка риба, ниска летва за Россия и си е :))))
40
13
 
4
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 1 месец
ТЪРЖЕСТВЕНО СЕ ЗАКЛЕВАМ, ЧЕ АКО БЪДА ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЩЕ НАПРАВЯ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗТРЕПВАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ТЪПУТИНИСТИ В УКРАЙНА А РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪПУТИН ДА БЪДЕ СВАЛЕН СЪС СИЛА И ИЗПРАВЕН ПРЕД МЕЖДУНАРОДЕН ТРИБУНАЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО !
39
1
 
16
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
Това куфило никога не е управлявал САЩ ! Просто е една душа под наем .....объркан тотално кой знае колко чипа има в кухата си кратуна !
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демократите ако не го сменят с некой по млад, като нищо Тръмпи ще ги отвее на изборите :))
37
3
 
9
 
! Отговори
Джо Байдън преди 1 месец
Аз съм новия президент на САЩ и ще помагам на президента Путин за войната му срещу Иран !
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те демократите не ти верват вече, в предвид здравословното ти състояние, той щял да спечели :)))
35
9
 
1
 
! Отговори
ПУТИНАРХ САТАДАНИИЛ преди 1 месец
ПО ВОЛЯТА НА ЕДИНСТВЕНИЯ НАМ БОГ БОТОКС ТЪПУТИН ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ ДЖО БАЙДЪН ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
34
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Имаш моята подкрепа г-н президент Джо Байдън!
33
5
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
Успех Джо с теб сме !
32
6
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Джо Байдън е нашия кандидат!
31
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Браво Джо ти си нашия кандидат!
30
4
 
7
 
! Отговори
Bai Dun преди 1 месец
Ку-ку !!!
29
0
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Браво, дядка, браво! Путин още от интервюто с Тъкър си точи зъбите.Любимец си му. И как няма да си му любимец, като всички гледат и оправдават деменцията ти, а не важните за Запада неща.
28
1
 
12
 
! Отговори
! преди 1 месец
Путине, заличавай брат!Света се бъгна! Дезинфекцията е наложителна!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tova li e lidera na svobodnia svqt. Hodi po malka nujda v 5, po golqma v 6 i v 7 se sqbujda. Samo dano ne sanuva 4e naistina vodi voina 4e ne6tata 6te eskalirat rqzko.
26
0
 
16
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Ще стане само за смях.а синът му защо не е в затвора за дрога,пране на пари и престъпления срещу човечеството!
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деменция и старчески инат неочаквано добра комбинация.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убеден съм,че ще спечели. Дементният е уверен, ме го сменят, а това означава едно....огромна фалшификация на изборите, най-вече чрез тяхното гласуване по поща и електронно. И тук всички фалшификатори оревяват за електронно гласуване. Остава и по поща да пуснат и ще видите как починалата ви прабаба през 1981 година е гласувала за Боко, Пеевски или Кирчо.
23
0
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 месец
Браво ! Е такъв паркинсон за президент им трябва на САЩ.