Произнасянето на присъдата срещу Тръмп отложено за 26 ноември

Ако бъде осъден, няма да може да помилва сам себе си
7 сеп 2024 08:54, Елка Василева
20
Произнасянето на присъдата срещу Тръмп отложено за 26 ноември
Снимка: архив, БГНЕС

Съдията по наказателното дело срещу Доналд Тръмп, водено в Ню Йорк, отложи произнасянето на присъдата срещу бившия президент за 26 ноември, след провеждането на президентските избори, предаде кореспондентът на БНР.

Съдия Хуан Мерчан, който гледа делото срещу Доналд Тръмп, в което той е обвинен от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг по 34 точки за фалшифициране на бизнес записи от първа степен, заяви, че "това не е решение, което съдът взема лекомислено, но това е решението, което според него най-добре насърчава интересите на правосъдието".

Обвиненията срещу Тръмп са свързани с предполагаеми тайни плащания на пари на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс преди президентските избори през 2016 г., за да бъде купено мълчанието й, след нейни твърдения за предполагаема афера с него. До този момент се очакваше присъдата да бъде произнесена на 18 септември и в някои среди, близки до кандидата на републиканците, дори се спекулираше, че той може да бъде изпратен в затвора, което да повлияе на изхода от предстоящия президентски вот.

"Доверието на обществото в почтеността на нашата съдебна система изисква изслушване за произнасяне на присъдата, което е изцяло съсредоточено върху заключението на съдебните заседатели и претеглянето на утежняващите и смекчаващите фактори, без разсейване или изкривяване", пише в решението на съдия Мерчан.

Съдията отлага за 12 ноември, също след изборите, и решението по искането на Тръмп за прекратяване на делото, въз основа на становището на Върховния съд за имунитета му, с който се ползва като бивш президент. Мeрчан каза, че забавянето ще помогне да се разсее всякакво впечатление, колкото и неоправдано да е, че процедурата е била засегната от или се стреми да повлияе на наближаващите президентски избори, в които ответникът е кандидат.

Доналд Тръмп коментира отлагането на произнасянето на присъдата срещу него с думите, че делото "е политическа атака срещу него и е отложено, защото всички осъзнават, че не е направил нищо грешно". Ако Тръмп бъде осъден, дори и да стане президент, той няма да може да помилва сам себе си, тъй като президентските правомощия не се разпростират върху щатски съдилища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от САЩ
Тръмп нарече съдебните дела срещу него "лов на вещици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
До # 7 мас. Най- много се страхуват от кадидатурата му ЕС и НАТО. Той каза за последните,че са един пенсионерски клуб.
17
0
 
1
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
До#13 Да бе. Те ще го изберат преди съдът да се произнесе,а ако стане президент,съдът ще се произнесе:"Невинен".
16
1
 
2
 
! Отговори
в опита за убийство преди 1 седмица
НА ТРЪМП СЕ УСЕЩАТ ДЪЛГИТЕ РЪЦЕ НА КИТАЙ И РУСИЯ ! ТРЪМП ПРОВЕЖДАШЕ ТВЪРДА МЕЖДУНАРОДНА ПОЛИТИКА В ЗАЩИТА НА АМЕРИКАНСКИЯ БИЗНЕС, УВЕЛИЧИ ИМПОРТНИТЕ ТАКСИ И ТОВА ДРАЗНЕШЕ КРЕМЪЛ И БЕЙДЖИН !
15
1
 
2
 
! Отговори
продажните демократи преди 1 седмица
ОТ РУСИЯ И КИТАЙ ИДВАТ ПАРИТЕ ЗА Камала Харис ! КОМУНИСТЪТ ОБАМА, БИВШ ПРЕЗИДЕНТ И КОМУНИСТЪТ БАЙДЪН, БИВШ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ В 2014 ДОРИ НЕ ПРЪДНАХА, КОГАТО РУСИЯ ОКУПИРА ДОНЕЦК, ЛУГАНСК И КРИМ, ВЪПРЕКИ ЧЕ БЯХА ДЛЪЖНИ ПО ДОГОВОРА ЗА ПРЕДАВАНЕ НА УКРАИНСКОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА РУСИЯ, ДА ЗАЩИТЯТ УКРАЙНА ! ТРЪМП ПРОВЕЖДАШЕ ТВЪРДА МЕЖДУНАРОДНА ПОЛИТИКА В ЗАЩИТА НА АМЕРИКАНСКИЯ БИЗНЕС, УВЕЛИЧИ ИМПОРТНИТЕ ТАКСИ И ТОВА ДРАЗНЕШЕ КРЕМЪЛ И БЕЙДЖИН !
14
2
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
Как трепери сега зеления жужак, щото знае, че Тръмпи ще му резне зелената главичка !
13
3
 
5
 
! Отговори
Да бе! преди 1 седмица
Ако се окаже, че американците изберат осъден престъпник за президент, ега ти съдебната им система, ега ти нацията им...
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Усетиха се, че ще си вкарат автогол с тази присъда точно преди изборите. Което пък от друга страна показва колко е нагласена цялата тая работа.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръмп ще е следващия президент на САЩ
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Либерастичните сатани се нассрахха че може и да настъпят мотиката.
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин иска да го види в затвора, затова издевателски дърдореше от Владивосток че уж искал Харис да бъде президент. От Вашингтон му отговориха да не коментира американските избори а да се съсредоточи върху проблемите си в курска област.
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как да помилва себе си Тръмп защото няма да бъде президент, а Харис едва ли ще иска да го помилва.
7
3
 
10
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Някой се страхува от него и кандидатурата му за президент.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ПапатаИдеята на това дело е да активизират феминистките срещу Тръмп на изборите.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 3Присъдата на Тръмп ще е изразена в плащане на милиони долари.Значи тази актриса е взела пари да си мълчи а после е взела пари и от демократите да говори. Щом човек вземе пари да запази мълчание значи не трябва да говори.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще трябва да плати едни 100 милиона и няма да лежи в затвора.Че той е изхарчил парите по кампанията - ако не беше давал пари на тази порноактириса щяха да я канят по всички медии и даже и 1 път нямаше да стане президент.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Думократите се чудят как да си осигурят служебна победа присъда за Тръмп е рецепта за гражданска война
2
2
 
9
 
! Отговори
Папата преди 1 седмица
Добър цирк ! Порно "актриси" са главен фактор за избор на президент на най-силната държава в света ! Това даже не е цирк , а точно състоянието на извратеност на тази псевдо световна сила ! САЩ са Содом и Гомор на днешния свят и ще имат същата съдба !!!
1
4
 
2
 
! Отговори
Тръмп ще го преди 1 седмица
Вкарат в затвора за престъпленията му и оттам като спечели ще се амнистира Мухахахаха