До 24 часа Камала Харис обявява кой ще е вицепрезидентът й

59-годишната бивша прокурорка счупи рекордите за набиране на средства
6 авг 2024 07:37, Нели Христова
19
До 24 часа Камала Харис обявява кой ще е вицепрезидентът й
Снимка: БГНЕС

Камала Харис е все по-близо до избора на кандидат за свой вицепрезидент. Очаква се тя да обяви своето решение в рамките на 24 часа.

Всички пътища към Белия дом минават през няколко колебаещи се щата, а Харис започва петдневната си обиколка в най-големия от тях - Пенсилвания, докато набира скорост за сблъсъка си с републиканеца Доналд Тръмп на 5 ноември.

"Тези избори са битка за нашата страна, нашето бъдеще и най-основните ни свободи и права", написа тя в социалната мрежа X.

"Ние вярваме в обещанието на Америка - и сме в тази битка, защото знаем какво е заложено на карта", добави Харис.

Току-що спечелила достатъчно делегатски гласове, за да си осигури номинацията на Демократическата партия, първата жена, чернокож и южноазиатски вицепрезидент на страната се отправя към националния конгрес в Чикаго след две седмици с пълен контрол над партията си.

59-годишната бивша прокурорка счупи рекордите за набиране на средства, привлече огромни тълпи на предизборни събития и доминира в социалните мрежи по пътя си към заличаване на преднината в социологическите проучвания, която Тръмп беше натрупал преди президентът Джо Байдън да се откаже от надпреварата.

Следващата точка в дневния ред е изборът на вицепрезидент, като обявяването му се очаква преди вечерния ѝ митинг заедно с тайнствения кандидат във Филаделфия, най-големия град в Пенсилвания.

Щатът е най-ценният сред всички "бойни полета", които са решаващи в системата на Избирателната колегия.

Пенсилвания е част от "синята стена", която изведе Байдън до Белия дом през 2020 г., наред с Мичиган и Уисконсин - два щата, в които Харис трябва да спечели избирателите, ако иска да победи Тръмп.

Пенсилвания се управлява от 51-годишния демократ Джош Шапиро - ключова фигура в Демократическата партия.

По-късно през седмицата Харис ще обиколи по-разнообразните в расово отношение щати от Слънчевия пояс - Аризона, Невада, Джорджия и Северна Каролина. Тя ще се опита да укрепи позициите си сред чернокожите и латиноамериканците, които се отдръпват от демократите.

Само допреди месец Тръмп контролираше ситуацията, след като беше натрупал значителна преднина в проучванията на общественото мнение в колебаещите се щати след мрачното представяне на Байдън в дебатите, а републиканецът държеше страната в напрежение относно собствения си избор за вицепрезидент.

На 21 юли 81-годишният Байдън, изправен пред нарастващи опасения относно възрастта си и слабите резултати в социологическите проучвания, напусна надпреварата и подкрепи Харис.

Енергичната и с две десетилетия по-млада от 78-годишния Тръмп вицепрезидентка събра 310 млн. долара, по данни на кампанията ѝ - повече от два пъти повече от Тръмп.

Докато Байдън отправяше високопарни призиви за завръщане към цивилизоваността и запазване на демокрацията, Харис се фокусира върху бъдещето, превръщайки трудно извоюваната от избирателите "свобода" в крайъгълен камък на кампанията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Баааго... преди 1 месец
Бааамааааму? Когато на предишните избори Тръмпи беше президент а БайДън само кандидат, нашенските медии бяха пълни с ентусиасти дето пророкуваха как Тръмп остава в Белия дом и масово слагаха минуси на всички недоволни а админите триеха коментари на антиТръмпанистите /хаха/. Сега след като БайДънеца дава кинтите и има власт, палачинката се обърна. Направо потоп от фенове влюбени в байДън, прогнозиращи загубата на Тръмпа. Победи ли Дончо, ще има ОТНОВО тълпи от Обожатели а БъДън ще е забравен.ФАКТ
17
5
 
1
 
! Отговори
Български офицер преди 1 месец
Напред КАМАЛА , напред ..... ! Смачкай Путинската *** - Тръмп... ! СВЕТЪТ е с тебе !
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До наблюдател Наротив, Харис ще стане президент. Украйна ще натупа порядъчно Русия за ужас на всички диктаторчета по света и войната ще свърши.
15
5
 
2
 
! Отговори
Ко ,,, не преди 1 месец
Вие от днес бг. Явно сте с някакъв СОП , не разбрахте ли че , Тръмпи става президент , Камилата не може и на половината ,половината да напълни залите така както Тръмпито, обаче нашите продажни птици ни убеждават в противното
14
6
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
Уфф тая дано не стане президент, че войната с Украйна ще е безкрайна а много е възможно и да се разшири към други държави.
13
3
 
2
 
! Отговори
СЛЕД БГ и АНГЛИЯ преди 1 месец
ВЕЧЕ И САЩ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ИНДИЙЦИ
12
5
 
0
 
! Отговори
Камала Харис преди 1 месец
Също така ще избия камалистите в окаяна Бългерия те и без това за нищо не стават
11
5
 
2
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 1 месец
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ВСТЪПЯ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ А НЕ САМО КАТО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ! ТЪРЖЕСТВЕНО СЕ ЗАКЛЕВАМ ДА СЕ ИЗБИЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ТЪПУТИНИСТИ В УКРАЙНА И НЕ САМО ТАМ И ДА СЕ СВАЛИ РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪПУТИН СЪС СИЛА!
10
0
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
До 24 часа Камила обявява дали е Бог. Днесарите беге са в трепет
9
5
 
3
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 1 месец
ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА ИЗБОРИТЕ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ Г-ЖО ПРЕЗИДЕНТ КАМАЛА ХАРИС!
8
2
 
1
 
! Отговори
Х преди 1 месец
и двамата са големи пичове. Който и да избере, ще е правилно.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не би да е Джо Байдън?
6
3
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
До каде я докараха - някогашните им роби да ги управляват с-200, като - риши ония в англия
5
5
 
2
 
! Отговори
Добро утро! преди 1 месец
Това ,кой ще язди Камила ми е все едно. Обаче днес е имало нападение над американска база в Ирак и 3 крави курбан за великия вожд,а още 7 берат душа нейде в пустинята
4
2
 
3
 
! Отговори
Местя го преди 1 месец
Много ме интересува тъмната,кво ще избере
3
0
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Е как кой.По опитен и мъдър човек от бай Байдън няма
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ненормален се определя за нормален психично болен от години дъвчи същите думи абеее *** се лекувай ако не си закъснял
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво ни интересува това нас нормалните хора