Балансиран избор: Уолц харесван от демократи и републиканци

Кандидатът за вицепрезидент е център на внимание в САЩ
7 авг 2024 22:00, Инна Ангелова
87
Балансиран избор: Уолц харесван от демократи и републиканци
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ден след като Камала Харис публично съобщи кой е избрала за нейн бъдещ вицепрезидент, погледите в САЩ отново са приковани към губернатора на Минесота Тим Уолц. Той и преди е попадал под светлините на прожекторите и най-вече с начина, по който той се е справил с протестите за расова справедливост след убийството на Джордж Флойд през 2020 година, отбелязва Ройтерс.

Уолц получи както критики, така и похвали за начина, по който управляваният от него щат се справи с един от най-бурните периоди, свързани с междурасовите отношения в историята на САЩ.

Като партньор на кандидата за президент на Демократическата партия Камала Харис, действията на Уолц след убийството на чернокожия Флойд от бял полицай от Минеаполис бяха подложени на критики от съюзници на кандидата на републиканците Доналд Тръмп и крайнодесни коментатори, които твърдят, че губернаторът на Минесота твърде бавно е мобилизирал правоприлагащите сили за обуздаване на плячкосването, палежите и насилието, които съпътстваха протестите в Минеаполис.

Поддръжниците му обаче твърдят, че той е изиграл важна роля в съдебното преследване срещу полицаите, замесени в убийството на Флойд, обобщава Ройтерс. Уолц и екипът му казват, че са се справили с проблема по най-добрия възможен начин, включително като са разположили сили на Националната гвардия.

Губернаторът на Минесота призна, че е взел решение да забави разполагането на Националната гвардия и нарече действията на градските власти "пълен провал" по време на пресконференция няколко дни след като протестите обхванаха района около Минеаполис, причинявайки значителни щети на сгради, предприятия и на полицейско управление, което бе превзето от размирници и бе опожарено.

Действията на Уолц обаче бяха похвалени от някои от най видните американски правозащитници, според които решението му да нареди на главния прокурор на Минесота да води делото е помогнало да бъде признат за виновен бившият полицай Дерек Шовин, който бе осъден за убийството на Флойд.

Според експерти на републиканците ще им бъде трудно да уязвят Уолц, тъй като той се радва на подкрепа от поддръжници и на двете партии. Стратези смятат, че с избора на губернатора на Минесота за свой вицепрезидент Харис е постигнала правилния баланс, като се има предвид, че Уолц е бивш учител и притежава оръжия, и това му печели подкрепа сред центристките американски избиратели, както и тези извън големите градове. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 4 седмици
От 5 републиканеца, може.
63
2
 
1
 
! Отговори
който и мъпет преди 1 месец
който и мъпет да си изберат краварите - останалия свят няма да усети разликата!
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГНУСНА либерастична ЛЪЖА! Няма нормален човек който да харесва този уоукОтпадък! Тоя изверг е коленичил на джордж флойд, подписал е закони да вкарват мъже в женски спортове и женски тоалетни, правила за поставяне на тампони в мъжки тоалетни, подписвал е про-педофилски закони, това е поредната либерастична САТАНА, представяна ни като едва ли не ангелче. Да не говорил че 20 години е лъгал че е бил на военни мисии, а той реално дори не е стъпвал там. Типичната третополова поммия!
61
2
 
4
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
След позора на демократите , наречен Байдън , едва ли някой ще ги харесва тия нещастници!
60
2
 
1
 
! Отговори
Марилена преди 1 месец
И двамата ми приличат на невменяеми!!!
59
3
 
1
 
! Отговори
Си Дзин Пин преди 1 месец
Хората в САЩ са много заблудени. И живеят в по-комунистическа държава от Русия, но си мислят, че живеят в демокрация. В демокрацията всеки свободно може да изразява мнение различно от масите. В САЩ ако не говориш неща от дневния политически ред ставаш враг, което не е по-различно от случващото се в Русия, просто се поднася с повече масло, по по-мек начин, с по-добър ПР, но САЩ е от същата монета като Русия.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се справи с безредиците - като остави църните да крадят и трошат наволя?
57
4
 
4
 
! Отговори
Поредната нагла лъжа преди 1 месец
Ай стига вееее, ай стига сте лъгали като колегите ви зад океана! Спуснат ви една лъжа, и вие я повтаряте 100 пъти....също като Гьобелс и неговия принцип на пропагандата! Разровете се малко в независими източници ако ви стиска, и вижте колко е "умерен" и колко е "харесван".....!!
56
2
 
3
 
! Отговори
Има само един полюс! преди 1 месец
Осъденият за измами Тръмп непременно ще изгуби битката за президентския пост, защото как иначе ще бъдат сразени крепостните феодали, които мечтаят за многополюсен свят. Иначе, съществува само един полюс и това е Пентагонът с неговата Космическа флотилия.
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Небалансирано истерично хилене на Хамала продължава.
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извън темата. Защо този сайт упорито избягва темата за новия руски позор в курска област?
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е че Тръмп изгоря, а заедно с него изгоряха и мечтите на русофилите за велика Русия.
52
3
 
3
 
! Отговори
GD преди 1 месец
тази статия не е вярна, той не е харесван от много демократи заради джендър теорията си.
51
1
 
3
 
! Отговори
Балансиран избор преди 1 месец
звучи като веганска диета :)
50
5
 
3
 
! Отговори
укромотика преди 1 месец
руския военен кореспондент Евгений Подубний НЕ е загинал. Явно ще живее дълго, щом и тукашните американопапагалчета го погребаха.
49
6
 
0
 
! Отговори
гадф преди 1 месец
До Евр(оп)ейският Съюзще умре като всяка имеперия който се имал за имеперия ще падне европейския е свършен
48
2
 
0
 
! Отговори
жбмц преди 1 месец
До СИМПСЪНСняма да спечели тръмп ще победи
47
4
 
3
 
! Отговори
Чакаме патакламата преди 1 месец
Тоя път лъжедемокрацията без гражданска война няма да мине!
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Американска демокрац Диктатура е путинската "демокрация".
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До От Чикаго Тръмп е аут. За Джорджия Тръмп само може да си мечтае. Импулса който даде отказът на Байдън от президентската надпревара е толкова голям, че ще помете тръмпистите като лавина. Вижте само изявата на Уолц и Харис при представянето на Уолц като вице и ще разберете за какво става въпрос.