Според американците Камала е "честна и дисциплинирана"

Тръмп иска да го приемат като силен лидер
14 авг 2024 22:40, Инна Ангелова
29
Според американците Камала е "честна и дисциплинирана"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът на демократите за предстоящите избори в САЩ Камала Харис води в няколко щата на опонента седи Доналд Тръмп, показва ново проучване на Асошиейтед прес и Националния център за изследване на общественото мнение (НОРК). Все пак има и американци, които предпочитат да подкрепят бившият президент Доналд Тръмп особено по отношение на икономиката и имиграцията.

Почти половината американци твърдят, че “предан на демокрацията“ и “дисциплиниран“ са характеристики, които по-добре описват Харис. Около трима на всеки десет казват, че това са по-силни страни на Тръмп.

Според четирима на всеки десет гласоподаватели Харис е тази, която “се интересува от хора като вас“, докато трима на десет смятат същото за Тръмп. Около 40 на сто са посочили, че “честен“ по-добре описва вицепрезидентката, а 24% смятат, че това качество в по-голяма степен се отнася за опонента ѝ.

И двете партии се надпреварват да дадат определение на Харис, докато тя се подготвя официално да приеме номинацията на Демократическата партия следващата седмица, показва проучването.

Тръмп провежда предизборна кампания, в която иска да бъде приеман като силен лидер, способен да се справя с тежките кризи, пред които е изправена страната. Той внушава, че Харис ще бъде президент, който няма да печели уважението на западните лидери.

Засега обаче той няма предимство пред опонентката си по тези характеристики, показва проучването. Четирима на всеки десет избиратели смятат Тръмп за силен лидер. Подобен е делът на твърдящите същото за Харис. Същият брой хора смятат бившия президент за способен да се справя с кризи, срещу сходен процент за вицепрезидентката.

Американците все още са разделени по въпроса кой смятат, че е способен да спечели изборите през ноември. През юли, преди Байдън да се оттегли от надпреварата, само двама на десет американци смятаха, че той може да победи, докато два пъти повече казваха същото за Тръмп. Сега около 45% от избирателите твърдят, че имат повече доверие на предишния президент на САЩ по въпросите за икономиката и имиграцията, срещу 38 на сто, вярващи повече на сегашната вицепрезидентка.

Харис се радва на по-голямо доверие от Тръмп, когато става въпрос за справяне с проблеми, свързани с расовото неравенство, политиката за абортите и здравеопазването. Близо половината избиратели смятат, че демократката ще свърши по-добра работа по тези въпроси в сравнение с републиканеца, на когото доверие гласуват трима на всеки десет избиратели.  

Около двама на десет независими гласоподаватели са посочили, че биха искали Харис да бъде избрана на поста, докато сходен брой независими избиратели твърдят същото за Тръмп. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: избориСАЩхаристръмп
Още от Русия
Байдън: Украинското настъпление в Русия създава дилема за Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Ах тези лични облаги преди 3 седмици
Американският съд ясно доказа, че ДоналдТръмп е измамник и тър.гаш и не става за президент и го осъди, а всеки американски избирател, който ще участва в президентските избори само заради личните си облаги, не става за избирател...
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Знаем ги много добре тия "проучвания" и у нас колко са достоверни. Също знаем и как през 2016г даваха 95% на Хилъри Клинтън да спечели. Всичко опира дотам, кой поръчва музиката. Първо на медиите да излъскат хубаво имиджа на Камала Харис, и после на социолозите да "убедят" всички че тя е човекът. В същото време няма нормален човек, който да вярва, че тази дълбоко непопулярна жена, без никакви постижения и заслуги, за няма и 1 месец ще засенчи суперзвездата Доналд Тръмп...?!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
7, кой е казал че тези милиард включвания са били LIVE и са били в съюия момент? Това да обясня ПАК, са гледания на интервюто, и по време и след това. Май трябва да обясняваш на себе си.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 12, разбира се че си в милиарда. Този милиард включва целия свят.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Запад няма -- има няколко центъра или ядра първо на колониална после на финансово- неоколониална експлоатация.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сащ -- неуспешен експеримент.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
безгласни марионетки на американския фашизоиден режим на скритата олигархична държава.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
безразлично ни е кой ще подпише капитулацията на сащ с Русия и Китай -- дали камила или тръмпуняк.
19
1
 
8
 
! Отговори
ГерболИННА преди 3 седмици
Попитахме 100 човека... :)Мили ми$$ирченца,изглежда забравяте че всеки може да провери с няколко клика в антикорупционната търсачка ГуглЯ и малко английски всяка една пропагандна статийка в платената радиоточка на Посолството - донос.бг :) Не се напъвайте толкова,ще снесете щраусово яйце :)
18
2
 
5
 
! Отговори
Аха! Ясно! преди 3 седмици
тапета на стената срещу мен има същите характеристики!
17
7
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 3 седмици
Да, то има всякакви кукувци, които гледат неща, които не ги засягат. Както ти каза, не си американски гражданин, нямаш право да гласуваш, никога не си бил Америка и няма и да бъдеш, но си гледал интервюто на живо. Такива сте 1 на 100 хиляди във всяка държава. Ами хаховци, гледа неща, от които нямат нужда. С две думи, нищоправци.
16
3
 
9
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 седмици
Повечето от привържениците на дем. партията и част от "колебаещите се" американци казват: "Не харесвам Камала, но ще гласувам за нея проти Тръмп..." . Всъщност, когото и да "изберат" Щатите са обречени, при Камала без Филтър ще е по-бързо... Щатите реално имаха шанс ако Тръмп беше избран за президент вместо Бай Дръннн...,но, вече е късно, дори и ако спечели изборите!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахаха, видиш ли някой да се хили кат камилата, и бегай веднага бате, тая не я слуша главата.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ахахахаха, другатката Камала била честна! Ахахаха, американците удариха дъното!
13
3
 
15
 
! Отговори
Според кой? преди 3 седмици
Само медиите май мислят така!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 9,Аз съм гледал интервюто, а съм в България, не съм американски гражданин и не мога да гласувам. Броиш ли ме в милиарда?
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
...Айде не беше 1 милиард когато Мъск го обяви, а беше кум 980 милиона. До днес със сигурност е надхвърлило милиард.
10
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интервюто с Мъск е пародия. Направо вицето си да беше поканил да го интервюира. А и глупостите на Мъск, че се опитвали да ги хакнат, направо щях да пусна сълза. Международни и популярни сайтове се атакуват нон-стоп, ама нон-стоп.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 7 от 5, това е статистика на Х. Никой не го е измислил, нито е спуснато от републиканската партия. Знам че на либерастията не й харесва, но факта си е факт!
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Толкова явна манипулация, че просто няма смисъл от коментар. За кои американци става дума.Няма по-продажно и по-подкупно от медиите.